Bebek Beslenmesi çok önemli lütfen okuyun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemisdar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
98
1
86
42
Kırşehir
Arkadaşlar dün bir şey öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.Ablam anne çocuk sağlığı kuruluşunda seminerler veriyor.Dün bir seminere katılmış.Seminerde biberonlar ve emzikler konusunda hepimizin kaliteli bildiği ama müthiş derecede kanserojen madde içeren markalar hakkında bilgi verilmiş.Türkiyede en kaliteli ve en pahalı olan marka avent yurtdışında bir çok ülkede yasaklanmış.Ürünlerinde çok fazla kanserojen madde varmış.Ayrıca biberonlardaki polikarbon olayı tamamen hikayeymiş.biberon cam,emziğide kavuçuk olmalıymış en sağlıklısı buymuş.Ben avent biberon almıştım ama bizimki sevmemişti.sonra nukun cam olanından almıştım.Ablam iyikide öyle yapmışsın sakın aventi kullanma dedi.Gdo derken birde bu çıktı.Allah bebişlerimizi korusun!!!!:Saruboceq:

ben nuk emzik, dr browns biberon kullanıyorum.bir sürü haber çıkıyor.nuka da kötü dediler diğerine de.ben hangisinin sağlıklı olduğuna inanıyorsam onu kullanıyorum. ne kaldı doğal elimizde zaten.çocuklarımızı nasıl bir dünya bekliyor bilemiyorum.

arkadaşlar plastik olan herşeyi atacaksınız olay bu kadar basit! yok tuppermış yok polikarbon içermezmiş vs. vs... hepsi boş lafff! cam, porselen kullanın, emziklerinizde mutlaka kauçuk olsun. silikon adı üstünde yaaa yapay olan işlenmiş olan hiç bir şeye güvenmemelisiniz. ticari yalanlara kanmayın!lmaz:

biraz fazla pinpirikleniyoruz kızlar herşeyi takacak herşeyi irdeliyecek olursak çocuklara hiç birşey yedirip içirip giydiremeyiz .bu kadar çok titizlenmeyin ya tamam önlemini almak iyi ama sakınan göze çöp batar die atalarımız boşa dememiş kendinizide strese sokmayın

arkadaşım biz elimizden geleni yapıcaz takdir-i ilahi Allahtan elbette ki.. ben benim ihmalim sonucu başına bişey gelirse kendimi asla affetmem doğrusu.

bende nukun ve dr.brownun içinde BPA içerdiğini aventin içermediğini ve kanada amerika da BPA lı biberonların yasaklandığını duymuştum. Ayrıca kuzenim yurtdışında yaşıyor o da bana aventi kullanmamı tavsiye etmişti. Herkes farklı birşeyler söylüyor kime inanacağımızı şaşırdık valla..

bence en guzeli bol bol emzirin hic biberon kullanmayin ben oyle yapmistim :))))) sadece bir kere biberon aldim oda nukun cam olanini

endişelenecek bir durum yok bence yok gdo yok kansorejen domuz gribiydi kuş gribiydi. hepsini kafaya takacak olsak. gidelim dağ başında yaşayalım bari. eskiden hormon kansorejen gdo yoktu ama insanlar şuan komik olduğumuz basit hastalıklara yakalanınca ölüyorlardı. şimdi ise tıp gelişti ama insan hayatını tehdit eden daha farklı şeyler ortaya çıktı. ayrıca bu seminerde birtek suçlu marka aventin mi söylenmiş başka marka yokmuymuş. ayrıca bana daha geçen ay kuzenim yurt dışından hediye aventin biberon seti getirdi. yasaklansa gelmezdi heralde. ayrıca en pahalı ventin değil daha pahalı biberonlar var

Emziklerin kauçuk olması gerektiğini biliyordum ..

Cam olayına gelirsek, mutfakta da herzaman en sağlıklısı camdır, bu yüzden biberonlar da cam olmalıdır bence de..

biberona gelene kadar mutfağımızda kullandığımız şeyler çokmu sağlıklı porselen tabak diyorsunuz ama onun bile sağlıklı olanı var, sağlıksız insan hayatını tehdit eden malzemelerden yapılanı var

eskiden annelerimizi bizi bakkal emziği ile büyütmüş altımıza bez bağlamış abartnaya pinpiriklenmeye gerek yok fazla dşmeyin kızlar bu kadar üstlerine bebeklerinizin

Arkadaşım inanıp inanmamak size kalmış.Ben öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim.Ben avent kullanmıyorum zaten.

biberon mamalarında GDO
kavanoz ve kaşık mamalarında katkı maddesi
manavdan aldığımız sebze- meyvelerde hormon
biberonlarda kanserojen madde
musluk sularında mikrop
Bu gidişle bu bebişleri beslemenin bir yolunu bulamayacağız. en iyisi denizengindeniz in dediği gibi fazla irdelelememek.
bu arada ben de avent kullanıyorum :)))

eskiden annelerimizi bizi bakkal emziği ile büyütmüş altımıza bez bağlamış abartnaya pinpiriklenmeye gerek yok fazla dşmeyin kızlar bu kadar üstlerine bebeklerinizin

bakkal emzikleri saf kauçuktu arkadaşım. eskiden herşeyin doğalı mevcuttu şimdi ise kauçuk malzeme yok gibi bir şey çünkü çok pahalı. piysadakiler ise sentetik kauçuktur.

inanmıyorum yaaa...:bbo::bbo:...ben hep avent kullandım hem de silikon uçlueyvahedigeldismileeyvahedigeldismile....şimdi bebeğim sağlıksızmı olacak yanimafoldumben... hergün yeni bişey çıkyor... bu ne yaaaaaaaa...

haydaa....... her kafadan bı ses cıkıyor...
bıberonu dr browns emzıgı nuk ve nuby kullanıyorum walla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…