Çok önemlİ lütfen cevaplayın

kkontess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
21.108
4
0
Kocaeli
merhaba sayın doktor;
benim dişlerimde sürekli bir sızlama var
doktora gittim
diş diplerimde çürükler,açılmalar olmuş
sadece alt çenemin sağdaki ve soldaki 3er dişlerinde bu durum mevcut
süt dişlerimin düşüp asıl dişlerimin geldiği dönemde kullandığım ilaçlar yüzünden florür eksikliğim olduğunu söyledi
(bahsettiği dönemde kızamık,kızamıkçık,su çiçeği vs tarzı tüm hastalıkları geçirmiş ve bol antibiyotik kullanmışım)
gerekli temizleme ve dolguları yaptı
bir dişime de kanal tedavisi uyguladı
dişlerimi günde 3den az fırçalamamam gerektiğini önemle vurguladı ve bol florürlü bir macun önerdi
fakat yine de sızlamalar gitmedi
tatlı yiyemem mesela hiç
beynime wuruyor sanki sızlaması bilmiyorumkismile
bu durumun başka bir tedawisi var mıdır?
teşekkürler.

florlu diş macunu kullanabilirsiniz.ben hastalarımda sensodyn f kullanıyorum.macun kullanımıda sizi rahatlatmaz ise plak yapılarak uygulanan lokal flor uygulaması yaptırabilirsiniz.yoksa hassasiyet yapan her dişinize kanal tedavisi yaptırmanız gerekecek

bir dişçi sensodyn f verdi bana,diğer dişçi de kızdı.bu çok ilerki yaşlardaki vakalarda kullanılır,seni niye aldın ki lmaz: dedi.kanal tedavi yaptı gerekli yerlere ve bol florürlü bi macun kullanmamı önerdi.dişlerim diplerden çürüyor. diş-diş eti birleşim yerinden...

kole bölgesinde oluşmuş çürükleriniz.bu bölgeri yeteri kadar fırçalamıyorsunuz.yada çok bastırarak fırçalayıp aşınmalar meydana getiriyorsunuz

bugün yine dişçime gittim,geçen sene sağ alttaki 3 dişime dolgu + kanal yapmıştı
şimdi de sol taraftaki aynı 3 dişim kökünden yumuşayıp çüürüyor
bunun nedeni ne olabilir?
kendisi emin olamadı çünkü üst dişlerimde hiç bir şey yok
sadece alt dişlerimi bu denli çok etkileyen ne olabilir?

doktorum şeker hastası olup olmadığımı sordu ve korktum açıkcası
gerçi o tarz bir hastalıktan dolayı olsa üst dişlerim de etkilenirmiş...
florürlü diş macunu da kullansan önüne geçemessin, hepsi zamanla çürüycek dedi =(

işte bu tarz benim çürüklerim.
3. sıradaki resimler gibi...
ve sadece alt çenemdeki dişlerim böyle çürüyor...

Son düzenleme:

sızlamanın olduğu dişlerinizin hepsini kanal tedavisi yaptırmak zorundasınız.çürükleriniz dişin pulpasına yaklaştığı için dolgularınız şikayetinizi geçirmiyor

sızlamanın olduğu dişlerinizin hepsini kanal tedavisi yaptırmak zorundasınız.çürükleriniz dişin pulpasına yaklaştığı için dolgularınız şikayetinizi geçirmiyor
dolgu ve kanal olan dişlerimde sorun yok
aynı şekilde yenileri çürüyor...
yarın yine başka 2 dişimi tedavi ettirmek için doktora gidicem mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…