ben de bu durum üzerinde çalışıyorum. zaman zaman çok özgür, iyi ve hafiflemiş hissetsem de ağlama krizlerim geliyor, aşırı duygusal oluyorum, çok boş ve anlamsız geliyor hayat. kendimi değersiz hissediyorum. kötü giden bir ilişkimi bitirdim ben de. mutlu olmam için illa ki hayatımda bir erkeğin mi olması gerekiyor yani. neden kendi kendime yetemiyorum, özsevgim neden yaşamı güzel bulmam için yeterli değil vs.. vs.. sorguluyorum, üzerine gidiyorum..
Sizi cok iyi anlıyorum, her ne kadar sebeplerimiz farklı olsa da (Sınav senemdi) ben de aynı duyguları yaşadım.
Psikiyatriste gittim, antidepresan verdi, kullandım, ise yaradı gibi. Ama çok bilinçli kullanmak lazım, ben öncesinde internette çokça araştırma yaptım.
Benim bu sıkıntılarım sınav bitince geçti doğal olarak ama siz de şöyle yapsanız; arkadaşlarınızla buluşsanız mesela, ya da yeni tarifler deneyin, pastalar kekler yapın, stresi alır en azından.
Şunu sakin unutmayın, var olmak için üçüncü kişilere asla ihtiyacınız yok. Siz tek başınıza yeterince özelsiniz. Bir sure kendinizle baş başa kalın, her şey düzelecek merak etmeyin :)
Hala sıkıntılarınız devam ederse bir psikoloğa gidin bence, en azından içinizde biriktirdiklerinizi anlatıp rahatlarsiniz.
algımızı değiştirmemiz gerekiyor. kendimizi, yaşamı nasıl yorumluyoruz ? sorgulamalı, sakat tarafları düzeltmeye çalışmalıyız. bu arada türkiye'de yaşıyor olmak başlı başına mutsuzluk sebebi, beni bu berbat gündem de çok yaralıyor, ne ise bu mevzu çok derin ve başka. şu an kişisel sorunlardan söz ediyorduk.. mutsuz hissediyorsan üzerine gitmelisin, şu var bak, mutlu olmalıyım diye direttikçe daha da dibe batabiliyorsun. istek özgürlüğü yok eder. isteme. şu anki ruh halini gözlemle, bir yabancı gibi.. izle kendini.. bunu yaparken o iç sesi sustur. tarafsız olarak izle gözlemle incele tüm duygularını.. sorunun ne oldugunu o zaman anlayabilirsin. anladıktan sonraysa çözüm kolay olur.
gelince ne kadar sürede gecer?Bana da olur ara ara.. Gelir geçer.
O değişiyor genelde, bazen birkaç gün bazen birkaç hafta..gelince ne kadar sürede gecer?
umarim bendeki cabuk gecer, böyle cok kötü yaO değişiyor genelde, bazen birkaç gün bazen birkaç hafta..
Ben genelde en sonunda dayanamayıp ağlarım sebepsiz, sonra o ruh hali uçar gider, rahatlarım.umarim bendeki cabuk gecer, böyle cok kötü ya
Bak ne güzel işte, kesinlikle baslamalisin. Hedefine ulaştığın anda her şey daha güzel olacak basarmanin verdiği mutlulukla :)aslinda basarmak istedigim bisey var: kilo vermek. 10 kilo fazlaligim var....ona odaklansam? yani yememe icmeme dikkat etsem, spora baslasam....fark eder insallah
Ruhun açlık sinyali veriyor bana kalırsa...Hani bedenini doyurursun yemekle ama ruhun gıdası başka.Maneviyat eksikliği aslında herseyin temeli.Ben namaz kılmayayım hemen içim sıkılıyor ve yaşamak için neden bulamıyorum.Unutmayın kalpler yalnızca Allah'ı anmak ile tatmin olur.Benim bakış açım da böyle :)
Kendini gerçekleştirmelisin!Yani bilgi birikimini,kültürünü arttırabilirsin.Bir fotoğraf makinası edinip fotograf çekebilirsin.Ya da ilgi alanına göre bir etkinlik mutlaka yapmalısın.Ben sana nedenini söyledim aslında...2 yıl önce erkek arkadasimdan ayrilinca icimin sancisina en iyi gelen sey namaz oldu.Sonra da çogu seyden uzaklastim ve icimi Kalbimin sahibine actim.Suan etki eder mi sana bilmiyorum..Ama biraz olsun iyi hissetmek istersen garantili yolu anlatiyorum;cok haklisin, bos hissediyorum, niye yasiyorum ki diyorum, kendimi güzel bulmuyorum, seni kim begenecek falan diyorum....zaten yarim sene önce ayrilik yasamasim, bide daha yeni basimdan yeni bi olay gecti ve beni cok üzdü, nasil toparlanmam gerektigini bilmiyorum.
bende cok dua ediyorum, icimdem sürekli sükrediyorum aklima geldikce ama o da olmuyor iste.....yalniz oldugumda yada bos oldugumda hep tekrar aklima geliyor hayatimin bos oldugu.
ne güzel isim gücüm var, kendi parami kazaniyorum, kimseye muhtac degilim...ama yok...hala bisey eksik. neden böyleyim ya