cok mutsuzum evlilik bana göre degilmis:(((

Nasil alistirirsan oyle gider. SIk sIk gitme kayinvalidene. Benim de kendime gore islerim var de. Yoksa hergun gitmeni hizmet etmeni beklerler. Hatta mumkunse evini baska bir yere tasi. Cok sorun cikarsa esinle konus baskabir yere tasinin.

evlenirken 'aileni sil, unut, bizim İZİN verdigimjz kadar gorus' maddelerinin oldugunu bilse, kim evlenir?
babaevinde ac susuz muhtac oldugumuzdan mi evleniyoruz biz sizle?! veya rahat batiyo da 'dur ya bi evleneyim ailemden kopayim' mi diyoruz.. bu dusunce yapisi tamamen 'hastalikli'.. baska kelime bulamiyorum.. Allah hayirli akil versin boylelerine..

hergün sakin gitme,nezman canin isterse ozman git kayinvalidene öyle alisirlar daha cok emir yagdirirlar nasil olsa her istedimizi yapiyor diye
birde kendi istediklerinden taviz verme,taviz tavizi dogurur

Valla gidiceksen bal gibi de gidersin. Kimse karisamaz.sallama bence hic.

bence tatlı dille halletme!
bence bazı çizgiler kesin bir dille çizilmeli, ikna çabalarıyla değil
"aile" de bunlardan biri
bir insanın kendi annesini haftada 2 defa görmesi çok fazla değil, buna da ne eşin, ne kayınvalidenin kimsenin karışmaya hakkı olamaz
annemi her hafta 2 kere göreceğim deyip konuyu kapatmalısın, taviz vermemelisin
eğer şiddet yanlısı bire eşin yoksa zamanla senin bu konudaki tutumunun katı olduğunu anlar ve saygı göstermek zorunda kalır

öte yandan
Ben o eve gelin gelmisim ona göre davranmaliyimisim zihniyetinden ben de nefret ediyorum. Sen o eve gelin gitmiş olabilirsin ama sen eşine eş olarak gittin, mal değil.

kayınvalidene de hergün gitme! bir kati çizgi de buraya çek. ne derlerse desinler! onu da haftada 2-3 ile sınırlandır, tüm gün de kalma.
eğer şimdiden "neyse laf etmeyeyim, gönülleri hoş olsun hergün gideyim, suylarına gideyim, eşimi seviyorum, evliliğim için susayım vs vs vs" dersen elini verir kolunu kaptırırsın.

kesin olması gereken çizgileri en başta çekmen lazım.

Canim ilk basta allah sabir versin ben daha bekarim ama sakın taviz verme derim allah allah ya eşinede kesinlikle taviz verme dişini goster biraz hem esinin gonlunu de hoş tut o zaman istediginide yaptirirsin sana komik bir ornek veriyim ben babamdan telefon istemistim o zamanlar hic ortalikta yokken annem halı almak istedi ve ben teli 3 aydir soylemekten dilimde tuy bitmisken annem ne yapti ne etti 1 hafta icerisinde haliyi aldirdi ayyy yazarken daha da anneme sinirlendim bu işler boyle oluyor heralde

Insallah öyle olur tesekkürler

Allahim sana da kolaylik versin. Kaynananda baya abartmis neymis öyle!!!

Tesekkürler yorumun icin.
Katiliyorum söylediklerine
Ayni sekilde iletecem kendisine...

Evliliğinin oturması için biraz zaman tanımalısın Blume15.
Haftada 2 kez gibi bir kuralla annenle görüşmen uygun gelmedi bana da.
Gün olur 3-5 gün üst üste görüşür, gün olur 1 ay görüşemezsiniz.
Evet siz kendi ailenizi kurmak için anne-baba evinden çıktınız.
Eşinin ailesi ile görüşmelerinizi de kurallarla yapmayın.
Önce birbirinize, yuvanıza alışıp ısının. Zamanla herşey rayına oturur zaten.

Nasil alistirirsan oyle gider. SIk sIk gitme kayinvalidene. Benim de kendime gore islerim var de. Yoksa hergun gitmeni hizmet etmeni beklerler. Hatta mumkunse evini baska bir yere tasi. Cok sorun cikarsa esinle konus baskabir yere tasinin.
Kendi evi. Ben bu eve ne kadar para harcadim deyip agzima lafi tikadi.
Madem bu evi hic istemiyordun, evlenmiyecektin dedi resmen ya! Es degil, evine kari aramis meger!
Avrupada büyümesine ragmen cok geri kafali! Ama ben bunlari ne yaziki simdi görüyorum....

Biliyorum zaman herseyin ilaci. Ama piskolojimi cok etkiliyor zaten panik hastasi insanim böyle yaparak korkutuyor.

Çok yeni evlisin.. Hemen boşanma düşünceleri içine girme.. Çoğu evlilik bu problemi yaşar. Üstelik diz kabul etmişsiniz. Hemen pes etmen doğru değil.

Hiçbir zaman kavgaya dahil olma..
NET VE AÇIK OL.

Kavga çıkacağını bilsen bile " sizinle birlikte olmak beni çok mutlu ediyor ama kendi evimi bilmek istiyorum , her gün inmek istemiyorum " de ve köşeye çekil. Zamanla alışacaklardır.
..

Kendi ailen içinde eşinle tatlı dille konuş. Ne dinen ne de adaben bir erkeğin kadını ailesi konusunda kısıtlamaya hakkı yoktur. Hatta kendi gerekli şartları sağlamak zorunda.

İlk başlarda özlemin çok olmasının normal olduğunu , zamanla taşların yerine oturabileceğini anlat eşine.
Elini tutarak , sarılarak anlat.
Ona güvendiğin için bu yola çıktığını , birbirinizin velisi değil hayat arkadaşı olduğumuzu anlat.

Uzattığımın farkındayım ama sakın kavga etme. Kavgaya dahil olma..
Hep soyle ve köşeye çekil.
Ve sana bir tavsiye ; istemediğin hiçbirşeyi yapma. Makul ölçülerde tabiki fedakarlık yapmak koşuluyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…