Bizim memlekette kadının çok yükü vardır. Hem annedir,hem eştir,hem gelindir. Herkesi memnun etmek zorundadir.Kaynanasini,kocasını,cocuklarini,akrabalarını..Erkek ise gider,isten gelir.Calisan kadınlarımız da var ama bu kural hiç değişmez .
Bir erkegin zararli aliskanligi yoksa,oyle kahvelere filan gitmiyorsa ,işten eve evden işe gidip geliyorsa , hele bir de devlet memuruysa o erkek ideal erkektir.Kisiligi ,karakteri hiç önemli değildir.Evde karisini dövüyor mu?sövüyor mu,psikolojisi bozuk mu,cocuklariyla ılgilenmiyor mu?Bu sorularin cevaplari hic onemli degildir.
Burda kadin koledir. Daha akla gelen cok ornek olay var ama siz benim ne demek istediğimi anlıyorsunuz .Uzatmak istemiyorum.
Ben öğretmenim.Yakinda 30 olucam. Memlekete sene de bir kere gelirim.Bizim buralaeda öğretmen kiz evlenilecek kizdir.Sebepleri ise,
Para kazaniyor.
Yarim gün calisiyor.
Tatili var.
Yani bu kadin parali köle olabilir.Hem calisir,hem evin isine gucune yetişir,hwm çocuklarıyla ilgilenir hem de kocasıyla.
Yani arkadaslar kadinda bu vasiflar aranırken erkeğin calismasi yeterli..
Velhasil kelam.Bana da bu memlekettw cok talipler geldi ama ailelwrin onwrsiginden hep uzak durdum. Bakis acılarını biliyorum çünkü. Sanmayin ki onyargili davramdim.Hepsiyle konusmaya calistim.Ama anlayislari , hayata bakis acilari hoşuma gitmedi.
Sonra adimo evde kalmisa cikardilar.Sorun degil,çıkarsınlar. Havaliymisim.Kimseyi begenmiyormusum.
Ben gezmeyi severim.Okumayi severim.Cocuklarla vakit gecirmeyi severim.. Oyle camasir,bulasik işlerini sevmem ama yaparım da. sonucta
Buralilarin aradigi ideal gelin adayi degilim.Hatta tarhana,salca yapımı zamani yardim beklerler.Ben de yardim etmem.Belki eleştireceksiniz ama sene de bir defa gelmisim.Beni mi beklemisler, deyip irali oralı olmam.Hele bir teyze var..Yuruyene is buyurur.Istanbuldan gelmisiz daha yeni, butun işleri siralar.Yapmam.Niye geldin diyeceksin. Topu topu bir hafta kalıyorum. Sonucta akrabadir.Atadir.Zaten bana kalsa bir ikigun diraam yeter de mecburi seyler oldu.
Neyse acayip baski vae uzerimde.
Benim es kriterlerim bunlardan cok farkli.
Aşk istiyorum.
Samimice sevmek ve sevilmek istiyorum.
Esimin renkli bir kisiligi olsun istiyorum.
Ruhen güçlü olsun istiyorum.
Ev islerinde bana yardim etsin.Yemek de yapsin,bulasik da yikasin.Yani bir kadinin yaptigi her isi o da yapabilsin istiyorum.Yani isler de ortak olabilelim istiyorum.
Kizimiz olursa onun saclarini orsun.Ojelerini sursun.Bebekle oynasin istiyorum.
Cocuklarimiz agladiginda Mutluuu!diye bagirmak yerine ,bugun cok yoruldu..Ben ilgileneyim desin istiyorum.
Oraya bueaya gitme .Sen kadinsin demek yerine, Ben sana güveniyorum. Gıt ama dikkatli ol.Bir sorun olursa beni ara.Eglwnmene bak desin istiyorum.
Mutlu bir insan olsun istiyorum.Evlenince duzelen erkeklwrden degil de kisiligini oturtmus bir erkek olsun istiyorum.Psikolojisi saglam olsun istiyorum.
Ha bir de saglam bir isi gucu olsun .Ekonomik olarak ayni durumda olmasak da kulturel yonden denk olsun istiyorum.
Sòyleyin a dostlar. Çok mu şey istiyorum?.