Çok mu hızlıyım?

Tam yerine geldiniz. Boşansa 10 yıl kocasının yasını tutacak ve milletin yaptığını dikizleyecek tipler size akıl satmaya kalkar.
Size katılıyorum. Ya ben genele göre insanlar konusunda aşırı sorumsuz, rahat, vurdum duymaz biriyimdir. Bu yas olayını anlamadım anlamayacağım, ölür falan yas tutarsın da sorunlu bir evlilikten kurtulduktan sonra yas tutmayı anlayamam ben. Olsa olsa giden zamanıma, daha olmadı pembe hayallerime üzülürüm ama bu bugünümü de mahvedemez, etmemeli. Bence bayanın durumunun evliliği ile de alakası yok. Sadece şu an ne evli bir bayan, ne de adı çıkma korkusu yaşayan bir genç kız, yalnız ve başı boş bir kadın. Yani boyunduruklardan kurtuldu, bocalıyor yani, abartmaya gerek yok. Biraz içki içti, bir yanlış ilişki yaşadı diye kendini bir yerden mi atsın? Ahh yapmayın ama canice cinayet işleyenler bile tatlı canlarının kıymetini bilirken böyle bir sebepten kendini yıpratmak akıllıca olmaz zaten. Nolmuş içki içiyormuş, bunun ne zararı var, o ne der bu ne der demeden evvel, sağlığı için endişelenmeli, başka düşünülecek bir tarafı yok. E bir de yanlış ilişki yaşamış, adam da evlenmiş, napacak geri alacak hali yok ya, unutup yoluna bakacak. Bu kadar yani. Püüüff insanlar neleri atlatıyor neleri, az gözümüzün önüne bakalım bayanlar. Türbanı çıkar, yok geri tak demeden önce bir içimize bakalım.

Arkadaşlar merhaba
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama şimdi üyelik aldım çünkü çok büyük yanlışlar yaptığımın farkındayım ve benim sizin önerilerinize ihityacım var.
Ben 27 yaşında bir bayanım eşimden 8 ay önce ayrıldım..
ayrıldıktan sonra hayatım da hiç yapmadığım şeyler yapmaya başladım..
mesela asla yapmam dediğim şeylerden birisi olan alkol !
İçki içiyorum içtiğim zaman kendimi daha iyi hissediyorum,uyuyabiliyorum beni sakinleştiriyor gibi hissediyorum.Oysa ki muhafazakar bir ailenin kızı ve de türbanlıyım..
ayrıldıktan sonra bütün hassasiyetlerimi kaybettim..
ikincisi hayatıma devam ederken karşıma çıkan bir çok kişiyle görüşüyorum yakınlık kuruyorum hatta bir tanesiyle beraber oldum.O beraberlikten sonra bir daha o kişiyle görüşmedik..
şimdi hayatım da yine birisi var konuşup görüşüyoruz ama diğerleri gibi rahatsız etmedi en azından tek derdinin cinsellik olmadığını farkettim ve bu beni mutlu etti.
ben böyle bir hayat sürmek istemiyorum çünkü sonu yok..
Rahat bir ailede yetişen yada bunları yargılamayacak bir çevreye de sahip değilim.
ama herşeyi korkusuzca yapar oldum..
psikolojik destek aldım ama kendi içimde bunu aşamadığım için faydalı olmadı sanırım.
Bazen kendimi koca bir boşlukta hissediyorum,yaşamak çok saçma ve anlamsız geliyor.
Eski eşimle alakalı değil bu ondan ayrılmayı ben istedim ve tek bir gün dahi pişmanlık duymadım.
Evet burada uzun uzun yazamadığım şeylerde var tabi..
kendimi toparlamam,önüme bakmam gerekiyor ama dik durmak yerine dibe vurmayı tercih ediyorum sanki..
Bir insanın başına dünyada neler neler geliyor.Ne acılar yaşıyor,hastalıklarla dertlerle uğraşıyor.Ölüm acısı yaşıyor.Ama kimse kendi duruşundan,ideolojisinden,inancından ödün vermiyor.Sen sanırım baskıcı bir ailede büyüdün evliliğinde de belirli sınırlar içerisindeydin ve birden baskıdan kurtuldun ya da kurtulduğunu sanıyorsun.Senin şu an yaptıklarının,yaşadıklarınla alakası yok.Kendi kişiliğinle alakalı.

Yuva yıkmak ????
Bu konu ile ne ilgisi var ????
Konu sahibi evli erkeklerle şeyller.yor
Yoksa siz boşananların evlilere musallat olduğunu mu düşünüyorsunuz??
Kısaca kullandığınız isim ??
Çok şaşırdım yazdıklarınıza
Tabiki sanmıyorum herkes boşanabilir, boşandıkdan sonra biriylede görüşebilir birlikde olabilir evlenebilir.bunlar çok normal şeyller.ama kendisine saygısını bitirmiş bi kaç erkekle görüşmüş birlikde olmuş sonra görüşmemiş.zaten çokmu hızlıyım diyor kendiside.hem evli erkeklerle görüşdüğünü bilmiyoruz evet ama görüşmesiğinide bilmiyoruz.bir erkekle birlikde olup sonra onu görmemek ne demek.yani ilerdi başına gelebilecek ihtimaller bunlar.kendine saygısı olmayıp önüne gelen bi adamla yatıp görüşmeyen biri yuvada yıkabilir.zaten kendiside söylüyor hayatı vurdum duymaz yasadıgını.bu arada boşanmış bir kadının yuva yıkabilme ihtimali değil bu herkes boşanabilir.ve evli yada bekar bir kadında baskasının yuvasını yıkabilir.benim yazdıgım kendine saygısını yitirmiş bir kadının yapabileceği bir ihtimal.

Tabiki sanmıyorum herkes boşanabilir, boşandıkdan sonra biriylede görüşebilir birlikde olabilir evlenebilir.bunlar çok normal şeyller.ama kendisine saygısını bitirmiş bi kaç erkekle görüşmüş birlikde olmuş sonra görüşmemiş.zaten çokmu hızlıyım diyor kendiside.hem evli erkeklerle görüşdüğünü bilmiyoruz evet ama görüşmesiğinide bilmiyoruz.bir erkekle birlikde olup sonra onu görmemek ne demek.yani ilerdi başına gelebilecek ihtimaller bunlar.kendine saygısı olmayıp önüne gelen bi adamla yatıp görüşmeyen biri yuvada yıkabilir.zaten kendiside söylüyor hayatı vurdum duymaz yasadıgını.bu arada boşanmış bir kadının yuva yıkabilme ihtimali değil bu herkes boşanabilir.ve evli yada bekar bir kadında baskasının yuvasını yıkabilir.benim yazdıgım kendine saygısını yitirmiş bir kadının yapabileceği bir ihtimal.
Evli erkekleri nasıl dahil ettiniz olaya anlamış değilim
Boşanmış kadın basit kadındır imajı yaratmaya çalışmayın lütfen!
Bir tek kişiyle beraber olduğumu defalarca yazmama rağmen konuyu saptırmak adına iftira atmayın..

[QUOalanyarim7557, post: 41353025, member: 684792"]Evli erkekleri nasıl dahil ettiniz olaya anlamış değilim
Boşanmış kadın basit kadındır imajı yaratmaya çalışmayın lütfen!
Bir tek kişiyle beraber olduğumu defalarca yazmama rağmen konuyu saptırmak adına iftira atmayın..[/QUOTE]
Sen bence bunun arkasına sığınma.onca boşanmış kadın var ne evlilere ne bekarlara taş çıkarır namusuyla şerefiyle...bunları yapan evli yada boşanmış yada bekar değil bunları yapan kendine saygısını kaybetmiş insandır..daha fazla bu konuya yorum yapmıycam.herşey ortada.sen bence kendin için kendini düzelt gerisini boşver.

Herkesin geçiş donemleri vardır bence bu bir gecis donemi ve zamanla atlatılabilir seyler ancak ne demis Ustad yapmam dersin yaparsın,şaşmam dersin şaşarsın...öldüm der durur yine de yaşarsın....

Bence de biraz boşlukta olmanız biraz da belki evlenmeden önce gezip tozmak gibi içinizde kalan şeyler varsa onların etkisindendir. Yeni boşanmışsınız, zamanla kendinize gelirsiniz diye düşünüyorum ama en az zararla kurtulmanız için bir süre erkeklerden uzak durursanız isabet olur. En azından gerçek anlamda ne istediğinizi anlayıp hayatınızı yeniden kurarsınız.

Everdeen nicki bayan sizin eşinizle ilgili endişeleriniz mi var?
cidden merak ettim konuyu hemen evli erkeklerle bağdaştırıp boşanmış kadınları yuva yıkan pozisyonuna koymak falan ne kadar da cahilce bir düşünce..Üstelik evli birisiyle beraber olmadığım bu tarz bir yorumda bulunmadığım halde!
sizin gibi kötü düşünceli insanlar yüzünden bir çok kadın mutsuz evlilik yaşamasına rağmen boşanamıyor.Çünkü hemen bir çevre baskısı bir yaftalama..Büyük konuşmayın zira hamilesiniz ne olacağını bilemezsiniz ileride..
Herkesi aynı kefeye koymayın,zaten banlanmışsınız sevindim buna konuma da yorum yapmazsanız daha çok sevinirim!

Konuyu açtığım için mutluyum güzel önerilerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Şimdilik kendimi toparlayabildiğimi söyleyemem ama zamanla belki daha da yoluna girer herşey..

Size katılıyorum. Ya ben genele göre insanlar konusunda aşırı sorumsuz, rahat, vurdum duymaz biriyimdir. Bu yas olayını anlamadım anlamayacağım, ölür falan yas tutarsın da sorunlu bir evlilikten kurtulduktan sonra yas tutmayı anlayamam ben. Olsa olsa giden zamanıma, daha olmadı pembe hayallerime üzülürüm ama bu bugünümü de mahvedemez, etmemeli. Bence bayanın durumunun evliliği ile de alakası yok. Sadece şu an ne evli bir bayan, ne de adı çıkma korkusu yaşayan bir genç kız, yalnız ve başı boş bir kadın. Yani boyunduruklardan kurtuldu, bocalıyor yani, abartmaya gerek yok. Biraz içki içti, bir yanlış ilişki yaşadı diye kendini bir yerden mi atsın? Ahh yapmayın ama canice cinayet işleyenler bile tatlı canlarının kıymetini bilirken böyle bir sebepten kendini yıpratmak akıllıca olmaz zaten. Nolmuş içki içiyormuş, bunun ne zararı var, o ne der bu ne der demeden evvel, sağlığı için endişelenmeli, başka düşünülecek bir tarafı yok. E bir de yanlış ilişki yaşamış, adam da evlenmiş, napacak geri alacak hali yok ya, unutup yoluna bakacak. Bu kadar yani. Püüüff insanlar neleri atlatıyor neleri, az gözümüzün önüne bakalım bayanlar. Türbanı çıkar, yok geri tak demeden önce bir içimize bakalım.
Evet tamda bu özeti işte herşeyin,
eski eşimle yada ilişkilerimle hiç bir alakası yok,ailem herzaman yanımda ve bana çok destek veriyorlar.İşim,okulum kariyerim,arkadaşlarım yolunda gitmeyen birşey olmamasına rağmen bocalamak anlamsızca ağlamak,öfke krizine girip yakınmdakileri kırmak sonra da ipin ucunun kaçması işte :KK43:
zaten alkol alırkende bunlardan hiç birisini düşünmüyorum.
Sadece birden hüzünlenip bunalıyorum o zaman aklıma içmek geliyor içince de hafif hissediyorum kendimi ama sonrasında da vicdan yapıyorum.

sanırım tesettürlüsünüz ama imanınız maalesef zayıf.kardeşim sen hem zina yaptığının hem de harama bulaştığının farkında mısın.böyle yorum yapmama sebep sizin başını kapatacak kadar dini bilmenizdendir.
ayrıca başınızı kapatıp dışarda farklı evde farklı hayat yaşamanız münafıklık değil midir.
lütfen kendinize gelin ramazan ayı buna vesile olsun.kendi iç hesaplaşmanızı yapıp tövbe edin.
arkadaş çevrenizi değiştirin.
ama hala böyle devam edecem aile baskısı ile kapandım diyorsanız başınızı örtüp örnek müminelerin adına kara çalmayın

Evet tamda bu özeti işte herşeyin,
eski eşimle yada ilişkilerimle hiç bir alakası yok,ailem herzaman yanımda ve bana çok destek veriyorlar.İşim,okulum kariyerim,arkadaşlarım yolunda gitmeyen birşey olmamasına rağmen bocalamak anlamsızca ağlamak,öfke krizine girip yakınmdakileri kırmak sonra da ipin ucunun kaçması işte :KK43:
zaten alkol alırkende bunlardan hiç birisini düşünmüyorum.
Sadece birden hüzünlenip bunalıyorum o zaman aklıma içmek geliyor içince de hafif hissediyorum kendimi ama sonrasında da vicdan yapıyorum.
Her yorumda bir tesettür kelimesidir gidiyor, oldu olacak insan psikolojisini direk buna bağlayalım. Durumun zaten tesettürle de alakası yok. Sizin uzman birinden yardım almanız gerekiyor. Yani bir doktora gidin, psikiyatris mi olur psikolog mu bilemem ama bir adım atmanız gerekli.
Mesela benim de bir sorunum yok, ailem iyi, okulum mükemmel, dereceli öğrenciyim. Ancak insani ilişkilerim taban seviyesinde. Bilerek arkadaş edinmem, olanlar da benmerkezci, tuhaf biri olduğumu düşünüyor zaten. Yani durumun kötü olması hayatın kötü olduğu manasına gelmiyor. Bazen kafanın içinin kötü olması yeter illa sebep aramak gerekmez. Düzeltmek için de yardım almanız gerekiyor bence.

Her yorumda bir tesettür kelimesidir gidiyor, oldu olacak insan psikolojisini direk buna bağlayalım. Durumun zaten tesettürle de alakası yok. Sizin uzman birinden yardım almanız gerekiyor. Yani bir doktora gidin, psikiyatris mi olur psikolog mu bilemem ama bir adım atmanız gerekli.
Mesela benim de bir sorunum yok, ailem iyi, okulum mükemmel, dereceli öğrenciyim. Ancak insani ilişkilerim taban seviyesinde. Bilerek arkadaş edinmem, olanlar da benmerkezci, tuhaf biri olduğumu düşünüyor zaten. Yani durumun kötü olması hayatın kötü olduğu manasına gelmiyor. Bazen kafanın içinin kötü olması yeter illa sebep aramak gerekmez. Düzeltmek için de yardım almanız gerekiyor bence.
kafa'nın içinin kötü olması
evet durum tamamen bu kimseyle alakası yok ben kendimle sorunluyum..
ve bugün ciddi anlamda destek almam gerektiğini düşünüyorum zira dün gece yine ağlama krizlerine girdim,dağıttım.
sanırım ağır depresyon geçiyorum.en kısa zamnda destek alacağım

kafa'nın içinin kötü olması
evet durum tamamen bu kimseyle alakası yok ben kendimle sorunluyum..
ve bugün ciddi anlamda destek almam gerektiğini düşünüyorum zira dün gece yine ağlama krizlerine girdim,dağıttım.
sanırım ağır depresyon geçiyorum.en kısa zamnda destek alacağım
İlk adımı atıp durumunuzu kabullenmişsiniz bu da bir şeydir. Bundan sonrası için çaba sarf etmeniz gerekecek, umarım gerisi iyi olur sizin için.

X