Çok mu hızlıyım?

Açıkçası bana da fake olabilir gibi geldi ama degil varsayarak yazacagim.

Sizin "amaciniz yok" arkadaşım resmen hayattan bi amaciniz yok. Ilerisi yok sizin icin istediginiz yok tutundugunuz bi dal yok. Biz insanlar boyleyiz, sürekli biseyler icin cabalamak iyi geliyor işte, öbür türlüsü kabul etmiyor bünye. Hayatimiz bir nevi çaba üzerine hatta, dosdoğru olabilmek için, cennet icin bi çaba içindeyiz. Siz neden bir ideal bir hedef koymuyorsunuz kendinize? Bakin hayatta idealleri olan insanlar sizin gibi mi? Allah aşkına bi hedefiniz olsun ya, savrulur gidersiniz farkina varmadan.

Acikcasi ben katılmıyorum icinde varmis hayatını yaşa bastırılmış duygular diyen arkadaslara. O zaman her katilin kötülügü de kendi icinde, yaşasın, öldürsün bastirmasin mi diyelim? Hata yapan, hata yaptığını düşünen herkes kendini düzeltmeli. Ki arkadaş hata yapıyor, yeni tanistigi erkeklerle birliktelik, içki iyi şeyler değil sağlıklı değil. Psikolojik olarak da bedenen de. Yani bu yaptıkları hayatini yasamak degil bence. Alkolden daha fazla haz veren şeyler var başarmak gibi, kariyerinde ilerlemek gibi, bi insanin olsun elinden tutmak gibi.

Hayat size bir tokat atmadan o tokati kendinize siz atin ve duzelin, yapamıyorum edemiyorum gibi bahaneler boş. O tokati hayat size bir atarsa bir daha kendinize gelemezsiniz benden söylemesi. Nefsinize soz geciriceksiniz bu kadar basit. Kendi nefsine söz geçiremeyen insandan bi nane olmaz. Inanin yapin bunu. Ve hayatinizi yaşayın, kendi istedikleriniz doğrultusunda yaşayın hayatinizi 1 saniyeden pismanlik duymadan.

Bakin burda gelip " alkol alıyorum cok pişmanım" diye ağlamasaniz gercekten size laf etmem, bu benim hayatim benim dogrum kimseye zararim yok diyebilseniz tamam amenna. Ama siz de hata olduğunu düşünüyorsunuz o zaman değiştirin. Basta dedigim gibi hedefler ile baslayin, bir dernege uye olun mesela faaliyetlere katilin kendinizi gelistirecek seyler yapin dogru insani arayin evlenin.. Ipler sizin elinizde, önce Allah in sonra sizin. Dua ederek inanarak başlayın tövbe ile.

Milletin dediği gibi "içinizde kalmış zamanında yapamamışsın şimdi yapıyorsun bunlar normal şeyler" diyenlere bakma.
Düpedüz şeytan eline almış oynuyor senle.
Silkelen ve kendine gel. Güzel bi tövbe et.
O içtiğin arkadaş çevrenin değiş ve eski arkadaşlarına dön. Eski arkadaşlarının içinde mutlaka sohbete filan gidenler vardır.
Sohbetlere git tevbe et yeniden namaza başla.
Ve gerçekten pişman ol.
Sana uyan düzgün sevebileceğin bi insan denk gelirse de evlen.
Çünkü evlilik imanın yarısını emniyet altına alır.
Yaşadığın hepimizin başına gelebilir önemli olan bu imtihandan geçebilmek için bi an evvel harekete geçmen.

siz içki içmekle adam öldürmeyi aynı seviyeyemi koyuyorsunuz?
basbağı bu kadın hayatını yaşamak istiyor ki bu gayet doğal kime ne zararı var?

ayrıca evlilik imanın yarısıdır falan diyenler haklı olsaydı evliliklerde bu kadar aldatma ahlaksızlık olurmuydu? halbuki asıl evlililerden çıkıyor pisliklerin çoğu.

biraz düzgün yorumlar yapın.

Herkesin düzgünü kendinedir ve gayet de düzgün yorum yaptığımı düşünüyorum.
Benim yorumumla ilgilenmeyin varsa bi tavsiyeniz konu sahibine yapın lütfen.

Yalnız yaşadığım dönemlerde geçirdiğim bir depresyon yüzünden gittim doktora, bana yalnız yaşamanın kötü bir seçenek olduğunu, herkesin buna uygun olmadığını söyledi, ailenle daha yakın diyaloglar kur dedi, böyle bir bunalımın olabilir. İnsanlar hata yapabilir ama hata bile isteye sürdürülürse hata olmaktan çıkar. Dini yöne girmeyeceğim sen zaten biliyorsun hepsini, nefsinle savaşman gerek. Diğer yandan kendine bir hedef koy, ailenden anlaşabildiğin insanlara yaklaş, dertleş. Aklına yatan biri olursa evlen, umarım toparlarsın en kısa zamanda

konu sahibi arkadaşın "türbanlıyım" demesine aldanmayın.
öyle başı örtülü(!) bayanlar var ki onlar farz nedeniyle değil TARZ nedeniyle kapalıdırlar.
bu arkadaşlar başında eşarp varken tepesine deve hörgücü diye tabir ettiğimiz koccaman bi topuz yaparlar.
makyajsız dışarı çıkmazlar,
daracık elbiseler giyinirler,
başörtülerinin altından boyunları görünür hatta bazıları küpe bile takar,
parfüm kullanırlar vs
halbuki gercek manada tesettürde bu saydıklarımın yeri yoktur zira tesettür il
gi cekmemek demektir.
başı açık olan bayan arkadaşlarım bile daha masum geliyor bunlardan. çünkü bu tarz giyinen bayanlar tesettürün asıl manasına zarar vermekle kalmayıp böyle kapanmayı normalleştiriyorlar.

hayır bayan arkadaşlarım hayır. böyle tesettür olmaz. aramızda varsa böyle hanım kardeşlerim tez zamanda ceki düzen verirler inşALLAH kendilerine.

konu sahibi arkadaşıma da nacizane önerim :

insan suya düştüğü için değil sudan çıkamadığı için boğulur.
bu yaşadığın hayat sana mutluluktan ziyade elem verir. her gece başını yastığa koyduğunda mutlu musun, huzurlu musun?
bu sorunun cevabı belli. gel de kurtar kendini, gel...

TÖVBENİ YÜZ BİN KERE BOZMUŞSAN DA YİNE GEL.

siz içki içmekle adam öldürmeyi aynı seviyeyemi koyuyorsunuz?
basbağı bu kadın hayatını yaşamak istiyor ki bu gayet doğal kime ne zararı var?

ayrıca evlilik imanın yarısıdır falan diyenler haklı olsaydı evliliklerde bu kadar aldatma ahlaksızlık olurmuydu? halbuki asıl evlililerden çıkıyor pisliklerin çoğu.

biraz düzgün yorumlar yapın.

Bakın ben o ikisini ayni seviyeye koymadim. Ama şu " içinden ne geliyorsa onu yap" mantığını anlamiyorum eger herkes içinden geleni yapacaksa o zaman m.ö zamanlara dönelim, herkesin icinden geleni yapmasi özgürlük değil ki yobazliktir. Neyse suanki konumuzda bu önemli degil

Önemli olan sizin bakış açınız. Anlamak istemediginiz su, bu bayan "kapaliyim ama içki içiyorum çok mutluyum hayatimi yaşıyorum" demiyor, pişmanım diyor birakmak istiyorum diyor. Sizin hayatini yaşama anlayışınız farklı. Hayat pisman olarak mi yaşanır?

Yani o zaman sigarayi içkiyi biraktirma servisleri de ickiden ve sigaradan bikmiş, birakmak isteyen insanlara " hayatinizi yasayin kardeşim" diyip kovsun mu kapıdan. (Bu bayan bağımlı değil demeyin, olmaya başladım diyor ve herkes bilir ki bu gibi psikolojik sıkıntı dönemlerinde oluyor bağımlılık )

Bu konuya din, iman herşey karışmış, ki dini yorumlar yasak.
Sanırım konu sahibesi örtülüyüm dediği için konu birazda dine kaydı ama yasak, hakaret, polemikte yasak.
Konunun kapatılmaması ve konu sahibesine yol göstermek için lütfen olayı dinen ele almayınız.

Konu sahibesi,
8 ay önce ayrılmışsınız, yetiştiğiniz Çevrenin bu olmadığını, farklı yetiştiğinizi ama kendinizi tanıyamayacak kadar değiştiğinizi söylüyorsunuz, yaşınızı belirttiniz mi okumadım gerçi ama sanırım siz 20-30 yaş arası birisiniz ve şu an yaşadığınız bir kimlik bunalımı.

Aslında siz yetiştirildiğiniz şekilde olmak istemiyorsunuz, giyiminiz hayata bakış açınız sandıklarınız, herşeyiniz karakterinize ters, öte yandan alkol tüketimi, örtünüzü içten içe reddetmenizde size göre değil, tam olarak kim olduğunuzu bulamadığınız için Uç noktalardasınız.
Örtüyü istemediğiniz aşikâr, ailenizi kırmakta istemiyorsunuz ama siz onların size biçtiği giyim ve yaşam Şekline ait değilsiniz.

Yapabileceğiniz en güzel şey, şu an kendinize bile itiraf edemediğiniz karakterinizi bulabilmek için önce uzman yardımı alacaksınız, aslında kimsiniz, nasıl olmak istiyorsunuz, hayata dair beklentileriniz ve amacınızı bulup sonrasında uzman desteğiyle kazanacağınız Özgüven duygusuyla bunu ailenize kırmadan aradaki Köprüleri yıkmadan anlatıp sıkıştığınız kalıplardan çıkacaksınız.

Yani deli divane sarhoş olmuyorsam alkol almak beni rahatsız etmez açıkcası.O yüzden bunu bi sorun olarak görmüyorum,ama siz kapalı bi bayan olduğunuz için bu durumdan memnun olmamanız normal.Bişey diyemicem o_O Yalnız sevgilisinden bile ayrılınca hemen başkasıyla takılan bana hep çok kötü gelmiştir ki sen boşanalı 8 ay olmuş bence durmalısın ve kimseye kendini kullandırtmamalısın.Ne bileyim,hiç kimseye yakışmaz ama,kapalılarda daha da bi kötü duruyo ya o_O

Yani arkadaşlar konuda da yazdım ya hassasiyetlerimi kaybettim diye
nasıl toparlanabilirim onu bilmiyorum..kendimi engelleyemiyorum sanki
değişen çevrem de etkili oldu bunda
ben zaten çalışan bir bayanım iyi bir işim kariyerim var..
Ayrıldıktan sonra işimle alakalı eğitim almaya başladım yüksek lisans yapıyorum.
aslında çok sosyalim ama sanki bastırılmış duygularım ayyuka çıkmış gibi
içmek,eğlenmek gece dışarı çıkmak normalleşti gözümde :KK43:

Çünkü normal zaten o_O Yani kapalı olmak demek hadi içmek neysede çıkar gezer filan yani yahu.Her insan yapar ve çok doğal.Bence size bunun ısrarla yanlış olduğunu dayatan bi aileniz varsa,yanlış düşünen onlar.Bana göre o_O

Bakın ben o ikisini ayni seviyeye koymadim. Ama şu " içinden ne geliyorsa onu yap" mantığını anlamiyorum eger herkes içinden geleni yapacaksa o zaman m.ö zamanlara dönelim, herkesin icinden geleni yapmasi özgürlük değil ki yobazliktir. Neyse suanki konumuzda bu önemli degil

Önemli olan sizin bakış açınız. Anlamak istemediginiz su, bu bayan "kapaliyim ama içki içiyorum çok mutluyum hayatimi yaşıyorum" demiyor, pişmanım diyor birakmak istiyorum diyor. Sizin hayatini yaşama anlayışınız farklı. Hayat pisman olarak mi yaşanır?

Yani o zaman sigarayi içkiyi biraktirma servisleri de ickiden ve sigaradan bikmiş, birakmak isteyen insanlara " hayatinizi yasayin kardeşim" diyip kovsun mu kapıdan. (Bu bayan bağımlı değil demeyin, olmaya başladım diyor ve herkes bilir ki bu gibi psikolojik sıkıntı dönemlerinde oluyor bağımlılık )

milattan önceki zamanları gördünüzdemi konuşuyorsunuz?
başkasına zarar vermediği sürece insanlar istediklerini yapmakta özgürdür bir hanımın içki içmesi beğendiği bir erkekle sevişmesi bize zarar olan şeylermi?
sigara ve içkiyle bir değil bu, biri gider ben sigarayı bırakmak istiyorum der gereği yapılır. sağlık meselesi sonuçta.

milattan önceki zamanları gördünüzdemi konuşuyorsunuz?
başkasına zarar vermediği sürece insanlar istediklerini yapmakta özgürdür bir hanımın içki içmesi beğendiği bir erkekle sevişmesi bize zarar olan şeylermi?
sigara ve içkiyle bir değil bu, biri gider ben sigarayı bırakmak istiyorum der gereği yapılır. sağlık meselesi sonuçta.

Mesele bize zarar olmasi degil kendine zarar olmasi ve pişman olmasi

Kafanıza öyle bir oturtmuşsunuz ki türbanlı bayan kısıtlanmiş hayatlar ikilisini, başka türlüsü kabul edilemez. Neden güzelce yardim edemiyoruz anlamıyorum içki zararlı birşey, su götürmeyen bi gerçek bu ve bayan da pişmanlik duyuyordu bu yaptığından ilk mesajinda (sonrasini biraz okudum biraz okuyamadim)
Yani sizin bu yaptığınız yardim degil bi durun düşünün ben içkiyi bırakmak isteyen bunalimda birine ne diyorum, onu düştüğü bosluga biraz daha itiyor muyum yoksa yardim mi ediyorum?

Birisi için pismanlik sebebi olan sizin için olmayabilir bu göreceli bir kavram ama bir seyin yararli yada zararli olmasi bazen keskin çizgilerle ayrılır ve bu durumlarda esas olan budur. Insan birinin iyiliği icin zararlı olani tavsiye etmez böyledir bu. Lütfen siz de biraz gözden geçirin kendinizi ve kimseye kötülükte sebep olmayin

Eğer bi hata yaptığınızı düşünüyorsanız Dünya'nın sonu değil.insan hata yapar..
Ki bi yanlış Görüyorsunuz Hayatınızda bu düzeleceğini işarettir.. Yaptığım doğru artık demiyorsunuz ki.

Sadece boşluktasınız ve bunu doldurmaya çalıştıkça üzgünüm ama batmışsınız ama en azından yaptıklarınızın kötü olduğunun farkındasınız bu sizin pişman olduğunuzu gösteriyor ve tabi ki bulunduğunuz durumdan şikayetçi olduğunuzu da... Bence yapmanız gereken kötü alışkanlıklarınız için tövbe etmek,dua etmek ve daha temiz bir sayfa açmak Rabbim affeder kulları gibi yargılamaz "Yine mi sen? " demez,diyeceğim o ki Rabbimize sığının. Rabbim yardımcınız olsun.

Bazı arkadaşlar banlanmış konum yüzündün öncelikle bunun için özür dilerim.
Konumla ilgilide fake konu yorumları gelmiş yine
arkadaşlar;Konu fake değil
okumayanlar yada okuyupta anlamadan yorum yapanlar için yineliyorum.
her önüme gelenle yatmak gibi birşey asla söz konusu değil
sadece duygusal anlamda bana ilgisi olan erkeklerle muhabbet ediyor samimiyet kuruyorum ve bu çok kısa zamanda gerçekleşiyor sonra niyetinin sadece benimle yatmak olduğunu anlayınca sonlandırıyorum.
Eşimden sonra sadece bir defa cinsel beraberlik yaşadım,
hayatım da şuan birisi var tamda istediğim gibi devam ediyor.
onun dışında alkol konusuna gelecek olursak ramazan ayı geliyor ve bunu bir vesile olarak görmeye çalışacağım umarım başarılı olurum..
Türbanla,din ile iman ile yersiz bir çok yorumlar yapılmış
bunlar çok kırıcı

Yoldan çıkmıssın denir buna sanarım kısaca. adanadan ayrılmıssın alkoller gezmeler baska baska adamlar.bunlardan çevrede çok var ve kısaca bi isim kullanıyoruz bunlara.yuva yıkıyorlar ah alıyorlar, düşman ediliyorlar, zina yapıyorlar.pis bir hayat pis bir çevre.dini açıdan yazmıyorum bile yaptıkları günahı.valla ya, kendine bir dur de tövbe et ne kimseyi ne baskasını yak.yada dur diyemiyorsan sonun iyi değil.kendini karakollarda çamurlara boğulmuş sonlar bekler.kimlerin yuvasını yıkarsın ama bunu yapacaksan başındakiyle yapma sakın onun adını kirletme.

Yoldan çıkmıssın denir buna sanarım kısaca. adanadan ayrılmıssın alkoller gezmeler baska baska adamlar.bunlardan çevrede çok var ve kısaca bi isim kullanıyoruz bunlara.yuva yıkıyorlar ah alıyorlar, düşman ediliyorlar, zina yapıyorlar.pis bir hayat pis bir çevre.dini açıdan yazmıyorum bile yaptıkları günahı.valla ya, kendine bir dur de tövbe et ne kimseyi ne baskasını yak.yada dur diyemiyorsan sonun iyi değil.kendini karakollarda çamurlara boğulmuş sonlar bekler.kimlerin yuvasını yıkarsın ama bunu yapacaksan başındakiyle yapma sakın onun adını kirletme.

Yuva yıkmak ????
Bu konu ile ne ilgisi var ????
Konu sahibi evli erkeklerle mi görüşüyor
Yoksa siz boşananların evlilere musallat olduğunu mu düşünüyorsunuz??
Kısaca kullandığınız isim ??
Çok şaşırdım yazdıklarınıza

X