- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bakamiyorlarsa sahiplendirsinler ama olmaz ki boyle, hiç bir şeyin fiyati inmiyor ki onlar bekledikce fiyat yine artar nereye kadar eve kapatip bagirtacaklar boyle. Memlekete gitmeyi biliyor. Neyse konu başka ben gene taktim başka şeye ama cidden sinir oldum.
O zaman o evin altını üstüne getirecekler desene PiuvvvOnu anladıkYok öyle olmuyor, erkek ya da dişi kızışan kedi istese de diğeri izin vermiyor
O zaman o evin altını üstüne getirecekler desene Piuvvv
Annemlerin kedisi de kizginlikta mahalleyi inletiyo. Bina girisjnden duyyosun sesini. Birak evdeki kedilerin strese girmesini ben bile stres oluyorum. Ama haftada 2 haftada bi olmasi garip degil mi? Hani yilda 3 4 kez falan olsa neyse ama.her hafta olur muymus ki? Keske en bastan teklif etmeseydiniz ama olan olmus. Ben 2 gune bir eve gelip bakayim deyin 1 ay cok uzun bi sure cunkuHerkese iyi geceler, hatta iyi sabahlar. Canımı sıkan bir konuyu yazacağım, haksız olduğum nokta olacak biliyorum ama yine de çok mu hatalıyım kafam çok karışık.
İki senedir gelen ve ben tatillere gittiğimde kedilere bakan bir yardımcım var, dürüst, temiz ve pratik bir kadın. Beni en çok rahatlatan bir hafta şehir dışına çıktığımda gün aşırı kedilerime göz kulak olması oluyor.
Konuya gelirsek; bu yardımcım bir aya yakın memlekete gidecek. Kedisi için de bir süre eşi (izni ay ortasında başlayacakmış) kalan sürede de bir arkadaşları bakacaktı bu şekilde düşünüyordu. Ama ben bir bok yedim ve istersen bana getir dedim ve o da benim kedilere olan sevgimi bildiğinden balıklama atladı. (Bu arada aç parantez dört kedim var. ) Buraya kadar da sorun yok ama son gelişinde kedisinin kısır olmadığından haftada bir kızıştığını ve çok ama çok bağırdığını söyledi.Hallederiz kafasındaydım ki kısır olmasa isterse dört kedi daha getirsin ben strese sokmadan alıştırmayı biliyorum AMA sürekli bağıran bir kediye bir ay nasıl bakacağımı bilmiyorum.
Bugün veterinerimize sordum çeşitli ilaçlar olduğunu söyledi ben de biliyorum zaten hormonal iğneler vs ama bu emanet bir kedi Allah korusun bir şey olursa vebalini alamam.
Özetle yarın sabah kabul etmememin daha iyi olacağını söyleyeceğim.
Bu şekilde bir daha kedilerime bakmayacağını da göze alıyorum (ücret karşılığı bakıyordu ama bakmak istemese anlarım) ama dört kedim var kızışmış ve sabahlara kadar bağıran bir kediyi gözüm yemiyorKızgın olmasa bir kediden ne zarar gelir ama kendisi söylüyor bağırıyor erkek kediler gibi diye.
Çok mu ayıp etmiş olurum yani aslında ayıbımın boyutunu düşünüyorum. Çok da üzülüyorum ama bugün kedimi çene altı apseleri için götürdüm, veteriner stres kaynaklı diyor. Kilosu 150 liralık mama yiyorsun, ilgi alaka sevgi full neyin stresi dolara mı üzüldün, bitcoinden mi battınYani evdekilere de kötülük etmek istemiyorum. Siz söyleyin napayım?
O açıdan bakınca elbette haklısın. Ama işte maddi durum söz konusu olunca diyemiyorum bir şey, başkası olsa ben de aynı şeyi düşünürdüm. Kediler acı çekmiyormuş gerçi kızgınlıkta yani bağırma = acı değil ama neden eziyet çeksin hayvan yazık.
Annemlerin kedisi de kizginlikta mahalleyi inletiyo. Bina girisjnden duyyosun sesini. Birak evdeki kedilerin strese girmesini ben bile stres oluyorum. Ama haftada 2 haftada bi olmasi garip degil mi? Hani yilda 3 4 kez falan olsa neyse ama.her hafta olur muymus ki? Keske en bastan teklif etmeseydiniz ama olan olmus. Ben 2 gune bir eve gelip bakayim deyin 1 ay cok uzun bi sure cunku
Erkek kedileri bilmiyorum da dişi kedilerde saglik sorunlarina neden oluyor kisirlaştirmayip ciftlestirmeyip devamli kizginliga girmesi diye biliyorum.
Keske idrar puskurtseydi kedi, o zaman eminim para bulurlardi ya da verirlerdi birine. Neyse siz kabul etmeyin bence evdeki kedileriniz de stresse girer zaten.
Hiç ayıp olmaz.
Öyle bir kedi aslında sizin eve hiç uygun olmadığından, siz teklif etseniz bile onun kabul etmemesi lazımdı. Mantıklı düşününce çok doğru bir karar olmadığın söylersiniz.
Bu nasil fiyat yahu, belediye veterinerleriyle gorussunler bence. Sanki beyin ameliyatı yapacaklar fiyata bakMaddi sebepler malesef. Geçen sene rakam 900’dü ben de kedimi kısırlaştırdım. Ona çok geldi, bir şey de diyemiyorum yani. Bu sene rakam oldu 1800Ben indirim yaptırırım veterinere, biraz destek de olurum ama benim de dört kedim var daha bugün vitamindi, ense damlasıydı derken 1260 tl ödedim vete
Yani belediye de araştırılabilir ama dediğim gibi çok da deneyimsizler kedi bakımında. Karından girildiğinden dişi kediler daha pahalı oluyor malesef. Erkek zahmetsiz topları kes hop bugün sünnet yarın denizBu nasil fiyat yahu, belediye veterinerleriyle gorussunler bence. Sanki beyin ameliyatı yapacaklar fiyata bak
Özeller böyle, kediler için fiyatları bilmiyorum ama köpekler için yıllık rutin aşılar dahi 250 lira, dişi köpek kısırlaştırma 2500 lira civarı.Bu nasil fiyat yahu, belediye veterinerleriyle gorussunler bence. Sanki beyin ameliyatı yapacaklar fiyata bak
Dişi anladığım kadarıyla. Benim kedim de öğrencilik yıllarında kısırlasmamisti. Teeee mezun olduk, kedi doğum yaptı etti yaşlanınca kısırlaştırdi ev arkadaşım.
Öyle bağırması çağırması bilmemnesi her hafta olmaz ki. Hiç olur mu öyle sey? Eğer öyle olsa zaten kimse kısırlaştırmadan duramaz.
Senede iki üç hadi dört kere falan o döneme giriyor. O zamanlar bağırıyor ama hep değil, genelde ses çıkaran,ekolu bir nokta buluyor,orada bağıriyor:) sulanıyor kendisini yaliyor falan. Ergen gibi,cidden çok sinir bozucu . Ama kesinlikle her hafta tekrar eden bir süreç değil...
Ve başlayınca ciftlesmezse bir hafta on güne kalmadan kendi haline dönüyor. Öyle abartacak bir şey kesinlikle degil.
Ayrıca erkek olsa kendi kedilerine saldırır diye endişe edebilirsin ama dişi kedi, en fazla domalir domalir tahrik etmeye çalışırben yerinde olsam kendimi dolduracağıma alırım eve, ne olacak ki?
Erkek olsa vallahi anlicam, ortalığa lesss gibi bir koku püskürtüyor kiz bulmak için, zor çıkıyor evden falan. Ama dişi kediden bir şey olmaz.
Vallaha bak, tek kendi kedim de değil, öğrencilik yıllarında çok kediye ev açtım hiçbiri kısır değildi . Hiç de böyle sorunlar yasamadik
Hormon ilaçlarını kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum. Acı çeksin daha iyi ama zinhar önermiyorum. İlaçlar sonrası perperişan olan, vefat eden kedilerin sayısı fazla. Acı çeken kedinin üstüne tekrar bir acı daha ekleniyor çok üzgünüm.
Erkek kediler kızgınlığa zaten girmiyorlar 365 gün aktifler. Benim kedi arada sırada eşek sudan gelinceye kadar gece başlar sabaha kadar şuncacık halinden nağmeler çıkarır. Ayda 1 bilemedin 2 kez boş bi poşet görünce oraya kokuyu bırakır tınlamadığımda bir daha yapmaz. Tabii her kedi aynı değildir. Dişiler daha şiddetli, bunun için alternatifler, seçenekler çok olsada seni yorabilir. Biraz kıysın paraya bir tarafa birikim yapıp kediyi kısırlaştırsınlar. Kimbilir nasıl acı çekiyordur yavrum. Açık açık bu şekilde belirt anahtarı al ilgini eksik etmezsin zaten. Ama diğer türlü 4 yavrunun içinde bu kızgınlık ters teper.
6 gün yoğun bakımda kaldı 5000₺ ödedimBu nasil fiyat yahu, belediye veterinerleriyle gorussunler bence. Sanki beyin ameliyatı yapacaklar fiyata bak
Bence al, baktın olmuyor gerçekten rahatsız ediyor (ki gerçek kızgınlık döneminde kapılara sürtünecek hale gelince bizi rahatsız etmişti anca sesi) , 'ya böyle böyle , benim kedilerim de çok kötü etkilendi. Ben eşine bırakayım,o gidince her iki günde mamasını verip sevmeye giderim " derim. Yani hiç denemeden hemen bugün verirsen gerçekten satmış gibi olursun. Ve çok ayıp olur. Zaten yol stresi,bir de bu... Ama diğer türlü en azından denemiş olursun,hem çözüm önerin de olur, daha şık olur.Haklısın ben de aynen bu şekilde düşünüyordum. Benim son kedim de miy miy iki yuvarlandı durdu ama kedi her hafta bağırıyormuş bana söylediği bu. Bir hafta on gün evel 3-4 gün bağırmış dün gece gene başlamış. Hatta ben erkek kedi gibi değil dişi kedi bak benim kız mik mik yaptı durdu dedim bana kendisi valla Vive hiiç öyle değil aynı erkek kedi gibi yüksek bağırıyor dedi.
Ay yok yok okurken bile tüylerim yolunmuş tavuk gibi oldu. Petlebide okumuştum bi kaç ay önce. Kedime hormon iğnesi vurdurduk deyip fotoğraflamış. Süt bezleri karnı şişmiş. Ateş desen 40° kedi can çekişiyor resmen bide bu şişkinliğin üstüne tedavi amaçlı antibiyotiğide dayamışlar mı… tövbeler olsun.İşte ben de asla başkasının kedisine hormon ilaçları gibi çözümlerle gidemem. Bugün vetimiz de zaten eğer bakacaksan duruma göre son çare olur dedi. Bilmediğimiz kedi, bağışıklığı nedir, sağlam mı yani olmaz vebal almak da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?