Çok geçmiş ama belki birilerine faydası olur.
Tahin boğaz mide veya idrar yolu iltahaplarına müthiş iyi geliyor.
Iltahap kurutuyor.
Benim idrar yolu iltahabım ilerlemiş mideme bacaklarıma vurmaya başlamıştı.Midem çok yanıyordu.Dahiliye ye gittim .Reflü dedi ve kan testi yapti. Sonuçlar çıkana kadar kullanmam için ilaç verdi.Ilaçlar beni daha da kötü yaptı.Acile gittim covit olabilirsiniz deyip test yaptı. Negatif çıktı ama midem çok ağrıyordü. Midemin ağrısı hafifleyince bacaklarım ağrıyordu.Nefesim daralıyordu.
Test sonuçlarım e nabızda baktım.Crp sınirın üzerindeydi buda iltahap var demekmiş.Iltahap içinde tahinin çok faydalı olduğunu okudum.
Nasılsa zararli birşey değil dedim ve denedim.Gerçekten ağrılarım iyileşmeye başladı .
Doktora kontrole gidince söyledim.Idrarda yanma var mi dedi var dedim.Vücut iltahabi atmaya başlamış reflu yok iltahap var dedi.
Antibiuotik verdi.
Normalde tahin tüketirseniz iltahap çoğalmadan vücuttan atılir ama sizde yayılmış.Anitibiyotik bitince her gün tüketebilirsiniz dedi.
Antibiyotiği kullanıyorum ama böyle yayılmıs iltahapta bile böyle çabuk ve etkili iyileşme yapmasın bana muhteşem geldi.Artık her sabah bir tatli kaşığı tahin içeceğim..
İnşAllah başkalarına da faydası olur bu bilginin.