• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm zehirlendim yardım edin

Daryana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
353
266
103
Çevremdeki herkes o kadar bilgisiz anlayışsızki hastayı iyileştireceğine dahada hasta ederler ne sorsam bilmiyorum diyorlar artık çareyi yazmakta buldum halsizliğimi yener yenmez. Gıda zehirlenmesi yaşadım neredeyse ölüyormuşum. Abartısız 20 ye yakın istifra etmişimdir. Gözlerim açıkken zaten sapsarı su çıkıyordu en son. Sonra hastanede açtım gözümü. Tam 4 Gün geçti acile kaldırılmamın üstünden. Hastalığımın dördüncü gününde anca ayaklanabildim ama katı bir şey kesinlikle yiyemiyorum aç olsam dahi. Yutkunmayı, yutmayı unuttum resmen. Çizi, ekmeğin biraz içi, salatalık, püre gibi şeyler yiyebiliyorum zorda olsa yutuyorum. Artık adam akıllı bir şeyler yiyip içmek istiyorum ama nafile canımın çektiği şeyi bile yarıda bıraktım. Antibiyotiklerle mide koruyucularla zor idare ediyorum. Hala bulantım var. Bazı şeyleri görünce ve kokulara karşı hassasiyetim var. Eskiden o kadarda rahatsız etmeyen her şey benim midemi bulandırıyor. Her şey çok kokuyor sırf bu yüzden yiyemiyorum. 1 litrelik oda spreyi var yanımda artık arada onu sıkıyorum kış günü cam pencere açıp temiz hava almaya çalışıyorum. Kızlar bu tarz şeyler yaşayanınız illaki vardır tavsiyelerinizi bekliyorum çok zor durumdayım...

çokk geçmiş olsun öncelikle ne yazıkki aşırı kötü bir durum benim de başıma geldi hem de birden fazla.sakın zorlama kendini canın çekse de , yoğurt ye, kuru ekmek ye eğer içine koyabilirsen zeytin koy birazcık, çizi, çubuk kraker ye.simit kemir.ilaçlarını aksatma kalkma yataktan hep yat, içtiğin suyun içine birazcık tuz ve şeker koy öyle iç.leblebi ye.boğazın istifra etmekten tahriş oldu o yüzden öyle hissediyorsun.1 haftaya toparlar o tahriş anca, ona mecburen beklemekten başka çansın yok.

yoğurt sade makarna vs dene

ben de bir seferinde zehirlenmiştim sizinki kadar değildi tabii ki

iki üç gün grissini ile yaşadım

sonra yoğurt makarna haşlanmış pirinç haşlanmış patates vs vs devam ettim

bir de su içebiliyorsan bolca ılık su iç

hastanede elektrolit dengesi için ilaç verdiler mi ya da çözelti

tuz şeker vs karışımı

Benzer bir durum yaşamıştım. Kusmaktan vücudumda su kalmamıştı, serumdan sonra tansiyonum 7/4 anca olmuştu.
Yemek için zorlamayın. Düzelmeye başladıkça iştahınız da açılmaya başlar.
Haşlanmış patates, yoğurt, mercimek çorbası gibi hafif çorbalar iyi geliyor.
Şeftali de iyi geliyor ama mevsimi değil.
Yedikleriniz çok yağlı olmasın, zor sindirilen et, yumurta vs olmasın yeter.

Çevremdeki herkes o kadar bilgisiz anlayışsızki hastayı iyileştireceğine dahada hasta ederler ne sorsam bilmiyorum diyorlar artık çareyi yazmakta buldum halsizliğimi yener yenmez. Gıda zehirlenmesi yaşadım neredeyse ölüyormuşum. Abartısız 20 ye yakın istifra etmişimdir. Gözlerim açıkken zaten sapsarı su çıkıyordu en son. Sonra hastanede açtım gözümü. Tam 4 Gün geçti acile kaldırılmamın üstünden. Hastalığımın dördüncü gününde anca ayaklanabildim ama katı bir şey kesinlikle yiyemiyorum aç olsam dahi. Yutkunmayı, yutmayı unuttum resmen. Çizi, ekmeğin biraz içi, salatalık, püre gibi şeyler yiyebiliyorum zorda olsa yutuyorum. Artık adam akıllı bir şeyler yiyip içmek istiyorum ama nafile canımın çektiği şeyi bile yarıda bıraktım. Antibiyotiklerle mide koruyucularla zor idare ediyorum. Hala bulantım var. Bazı şeyleri görünce ve kokulara karşı hassasiyetim var. Eskiden o kadarda rahatsız etmeyen her şey benim midemi bulandırıyor. Her şey çok kokuyor sırf bu yüzden yiyemiyorum. 1 litrelik oda spreyi var yanımda artık arada onu sıkıyorum kış günü cam pencere açıp temiz hava almaya çalışıyorum. Kızlar bu tarz şeyler yaşayanınız illaki vardır tavsiyelerinizi bekliyorum çok zor durumdayım...
Bol su, tuzlu ve şekerli. Hastalarımıza önerdiğimiz hayat kurtaran bir karışım.
Ekşimiş yoğurt, kefir, patates püresi, muz.
Probiyotik alabilirsin eczaneden 26 lira gibi bir fiyatı var.
Çok geçmiş olsun birkaç güne toparlarsın inşallah.

Ben de bunu önerecektim, doktor değilim gerçi ama bilgim var. :) Çorba için bol bol, limonlu mercimek çorbası benim mide bulantılarıma çok iyi gelir. Kısa sürede toparlarsınız umarım, çok geçmiş olsun.

Cok gecmiş olsun ben doğumuma 3 hafta varken zehirlendim ıspanaktan hemde bende hep kustum yesil sarı ishal ates titreme cok kötüydüm hemn doktoruma gittim serumlar ağrı kesiciler zor ayaklandım çok kötübişey ya zaten kusuyodum gebeliğim çok riskliydi dahada beter olmuştum ama hep acık cay peynir zeytin hafif recellerden yedim hep 5 gün falan sürdü.ama hatrlıyorum ben öğürdükce bebek karnımda sıkıstı kasıldı sancım çıktı aayy hatrladım kötü oldum ılık seyler tüketin nane limon için

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim makarna çorba içim alır mı almaz mı emin değilim ağlamak üzreyim çok kötü bir şey aç olupta yemek yiyememek

çokk geçmiş olsun öncelikle ne yazıkki aşırı kötü bir durum benim de başıma geldi hem de birden fazla.sakın zorlama kendini canın çekse de , yoğurt ye, kuru ekmek ye eğer içine koyabilirsen zeytin koy birazcık, çizi, çubuk kraker ye.simit kemir.ilaçlarını aksatma kalkma yataktan hep yat, içtiğin suyun içine birazcık tuz ve şeker koy öyle iç.leblebi ye.boğazın istifra etmekten tahriş oldu o yüzden öyle hissediyorsun.1 haftaya toparlar o tahriş anca, ona mecburen beklemekten başka çansın yok.

dediğiniz gibi yapayım en iyisi yoğurt ekmek biraz daha idare etmeye çalışayım taze nane ile limonda kaynatıp içicem umarım faydasını görürüm

Cok gecmiş olsun ben doğumuma 3 hafta varken zehirlendim ıspanaktan hemde bende hep kustum yesil sarı ishal ates titreme cok kötüydüm hemn doktoruma gittim serumlar ağrı kesiciler zor ayaklandım çok kötübişey ya zaten kusuyodum gebeliğim çok riskliydi dahada beter olmuştum ama hep acık cay peynir zeytin hafif recellerden yedim hep 5 gün falan sürdü.ama hatrlıyorum ben öğürdükce bebek karnımda sıkıstı kasıldı sancım çıktı aayy hatrladım kötü oldum ılık seyler tüketin nane limon için

çok geçmiş olsun size çok dayanıklıymışsınız bebeğinizde iyidir inşallah bana çevremdekiler domuz gibi sağlıklısın diye diye nazar değdirdiler ben kış günü sürekli buzlu şeyler yiyip içip üşütmeyen insandım ne hale geldim...

Ekşimiş yoğurt, kefir, patates püresi, muz.
Probiyotik alabilirsin eczaneden 26 lira gibi bir fiyatı var.
Çok geçmiş olsun birkaç güne toparlarsın inşallah.

Muz ile püreyi yiyebiliyorum bide dediğiniz gibi şekerli veya tuzlu su içmeye çalışayım, kefir gibi şeyleri normaldede pek sevmiyorum şimdi içemem ama teşekkür ederim bu tuzlu, şekerli su olayını deneyeceğim

kendinizi çok zorlamayın zamanla yemeye başlarsınız bu mevzudan kaynaklı panik atak geçiriyorsunuz anladığım kadarıyla veyahut daha farklı psikolojik bir sıkıntı..yaşadığınız fizyolojiden kaynaklı bu kadar gitmemiştir iştahınız.psikolojiktir.ufak bir yardım alabilirsiniz.

kendinizi çok zorlamayın zamanla yemeye başlarsınız bu mevzudan kaynaklı panik atak geçiriyorsunuz anladığım kadarıyla veyahut daha farklı psikolojik bir sıkıntı..yaşadığınız fizyolojiden kaynaklı bu kadar gitmemiştir iştahınız.psikolojiktir.ufak bir yardım alabilirsiniz.

motivasyonumu kaybetmemek için gayret gösteriyorum ama bilmiyorum tekrar istifra ederim diyede çok korkuyorum hastaneden dönünce alttarafı mandalina ile kuru ekmek yemiştim onu bile kabul etmemişti midem hal böyle olunca panikliyorum tabiki şuan öyle psikolojik bir yardım alma imkanım yok maalesef ama sağolun

Zamanla gecer.. benim bebegimde agir ishal ve kusma ile hastaneye yatti hemsire her gelmesinde ishal kusma var mi diye sordu.. aklıma takildi sordum kusmasi iyi birsey mi kötü birsey mo diye kötü birsey degil ama simdi kusarsa iyilesince bir süre yutamaz kusacam diye korkar yemek yiyemez o yüzde kusmamasi bebek icin daha iyi demişti. . Bence sizde bu kusmadan etkilenip psikolojik olarak yiyemiyirsunuz 4 gun surekli kusmusunuz sonucta gececek merak etmeyin

bol bol su icmek cok önemli bu durumda. insanin midesi dogal olarak kendine gelene kadar pek bir sey almiyor. o yüzden (icilebiliyorsa) corba icmek onun haricinde tuzlu patates püresi ve cubuk kraker iyi geliyor bence. zamanla normale dönecektir zaten kendinizi zorlamayin.. cok gecmis olsun!

Cok gecmiş olsun neyden zehirlendiniz ki bu kadar ?

Yoğurt corbası, yoğurtlu pilav, muz, haşlanmıs patates veya patates püresi deneyebilirsiniz

Back