çok kötüyüm, dayanamıyorum, ne yapmalıyım?

yeditepeistanbul

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
36
12
31
daha bugün ilk konumu açmıştım sevgilimle ilgili, ama şimdi başka bir konu için yardım isteyeceğim sizden. Biraz uzun olabilir ama anlatmaya çok ihtiyacım var. Sorunum annemle.. baştan anlatayım. Yaklaşık 10 yıl önce annem ve babam boşandı. görünen sebep babamın annemi aldatmasıydı. fakat kimselerin bilmediği bir şey var ki babamdan önce annem babamı aldatmıştı.. ve bunu ablam gözleriyle görmüştü. çocuk aklıyla sustuk... annemi anlamaya çalıştık çünkü babamla mutsuzdu,sürekli kavga ediyorlardı,babam kumar oynuyor sürekli borca sokuyordu,anneme çok kızgınım ama ikisi de suçlu anlayacağınız. sonrasında babam annemi aldatıyor,boşanma gerçekleşiyor. Biz 3 kız kardeşiz o zamanlar en büyüğümüz 15 yaşında.. Babam bize sahip çıkmadı,nafaka erzak hiçbir şekilde yardım etmedi,görüşmeyi kesti. annem 3 kız çocukla ortada kaldı,kimsemiz yoktu sahip çıkan olmadı. İşte bu dönem annem alkole başladı. Borçla,sağdan soldan aldıklarıyla bizim eksiklerimizi karşılamaya çalışıyor ama gelen paranın yarısını alkole yatırıyordu. her gün sabahtan kşama kadar içerdi ve babama olan tüm kızgınlığını bizden çıkarırdı. bizi o çocuk yaşta sokağa atıp kimse sahip çıkmadığı için karakoldan geri alırdı.. az sokakta kalmadık.. baba yok tabi bunlar yaşanırken ne haliniz varsa görün diyor.

İşte öyle böyle büyüdük. tabi ben 12 yaşlarındayken annem babamı aldattığı kişiyle yaşamaya başladı sırf para versin diye.. ve işte bu kişi çocukken bana tacizde bulundu. çocuğum tabi annem onu öldürür diye söyleyememiştim ama baktım iş tecavüze gidecek anlattım her şeyi. ve annem onu baltayla kovaladı.. u annemi daha da depresyona sürükledi. daha çok içiyo her gece daha çok ağlıyordu. ben güçlü olmaya hep güzel günlerin geleceğine inanrak yaşadım tüm bunlar olurken. annem daha fazla geçinemeyince yeniden bir evlilik yaptı. ben liseye başladım. her şey biraz daha düzeliyordu annemin alkol sorunu vardı ama artık bizi sokağa atmıyordu en azından. sadece beddualar ediyor,başıma neden kaldınız, babanıza gidin nefret ediyorum sizden gibi hakaretler ediyordu. ama sabah olunca hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyorduk,akşam oluyor içki içince aynı şeyler bi daha.. ablam liseyi bitirdi ve hemen bir işe girdi. bu kez bambaşka sorunlar çıktı ortaya. malum anne alkolik baba başta yok etraf bizi kullanmaya çalışan insanlarla dolu.. ve ablam tecavüze uğradı... bunu daha geçen yıl öğrendik. ablam okuttu bizi. kendini feda etti diyebilirim. annem evlendi ama eşi kazandığı parayla anneme içki alıyordu geri kalan tüm ev ihtiyaçları falan hep ablam baktı bize. ben üniversite kazandım,dereceyle bitirdim. annem daha da iyileşti alkolü azalttı ama hala her gün içer. şimdi yeni mezunum kpss için çalışıyorum evde. ablam evlendi gitti,diğer ablam üniversitede,ben annem ve eşiyle kaldım. annem eski haline dönmeye başladı. alkol alınca yine hakaretler ediyor,ben de artık tahammül edemiyorum, öfke kontrolümü kaybettim, o bağırdıkça ben de bağırmaya başladım, hatta geçende bana bıçak çekti.. eşiyle kavga ediyor yine eline bıçak alıyor. dyanamıyorum artık kızlar. çekip gidemiyorum çünkü ne olursa olsun annem bu onu daha kötü yapar diyorum. bir işe girsem kpss ye çalışamayacağım, bu evde kaldıkça deliriyor gibiyim. hep geçmişimin üstünü örte örte yaşadım yarın güzel olacak diye kandırdım. ama bakıyorum güzel değil işte. tükendim artık. ölümü düşünüyorum, ama yaşamayı her şeye rağmen seviyorum.

psikolojim çok bozuk ve küçük bir yerdeyim devlet hastanesindeki psikiyatrlar çok kötü annem ve ablam gitti ama resmen başlarından savıyorlar. özele verecek maddiyatım da yok.. annem tedavi olmayı kabul etmiyor. herkes anneni böyle kabul et sen karışma diyor ama dayanamıyorum her gün bağırarak ağlayıp durduk yere beddualar edişine sürekli geçmişle yaşamasına.. asıl sorum ben artık iyi değilim, nasıl mücadele etmem geektiğini bilmiyorum, çok bunaldım,yoruldum,yaşamdan koptum. sizce ne yapmalıyım iyi olmak için?

Bence o evden acilen çıkmalısın. Annen yıllardır size yapmadığını bırakmamış, ayrı eve çıkman mı zalimlik sence?

Anneni düşünüyorsan işe girip onu tedavi ettir, alkolizm çok ciddi derttir.
kendini öldürür. zaten hayatı boyunca ailesi dahil herkes onu terk etmiş. bir de evlatları tarafından terk edilirse çok eminim kendini öldürür. bizim için yaşadığını söylüyor her ne kadar bize zarar verse de.. ben bu vicdanı taşıyamam. işe girmeyi dört gözle bekliyorum umarım o zaman tedaviyi kabul eder

kendini öldürür. zaten hayatı boyunca ailesi dahil herkes onu terk etmiş. bir de evlatları tarafından terk edilirse çok eminim kendini öldürür. bizim için yaşadığını söylüyor her ne kadar bize zarar verse de.. ben bu vicdanı taşıyamam. işe girmeyi dört gözle bekliyorum umarım o zaman tedaviyi kabul eder
Öyleyse evden ayrılma ama tedavi ettir muhakkak. Allah güç kuvvet versin.

Bence boşuna zaman kaybetme beni düşünmeyen anne babayı ben hiç düşünmem :KK43:

Sen kpss ye çalışırken özel sektöre baksan belki güzel hir iş bulursun hatta ne olursa ne kafana yatarsa gir bence hem evden uzak kalmış olursun hem eline bir miktar para geçer, bir uğraşın olur kafan dağılır

Herkesi takma , kendi bildiğini yap . Ablan size anne olmuş çok sevilesi bir abla . Selam ederim :)
Okuyup hayatınızı kurtarmışsınız . Ya otur adam gibi kpss kas yada hem çalış hem hazırlan .

Ama sakın pes etme . Babana da tazminat davası aç . Alın o nafakaları .
Babam bir yıl önce felç oldu ve hafızasını kaybetti... o bizden beter durumda yine de Allah onu da affetsin. Şu an sadece KPSS çalışıyorum ataması sıkıntı çünkü çok iyi çalışmam gerekiyor ama sınava girin hemen işe giricem

Çok zor bir hayatınız olmuş ve halen devam ediyor. Sanırım en iyisi okulu bitirip bir meslek edinmek. Kendi paranı kendin kazan.ve ayrıl o evden.
Bu arada ablana tecavüz eden şerefsize ne oldu?Kimdi o ve şikayet etmismiydiniz?

Gerçekten film gibi bir hayat..Bu hengâme içinde okumanız çok büyük bir şans..Ve onca şeye rağmen ayakta kalmanız bir mucize.Bundan sonrası için Allah yardımcınız olsun..
Ayakta kaldım ama işte gelin görün ki kafayı yiyecek raddedeyim. Ufak bir sorunu bile dağ yapıyorum kafamda paranoya oldum resmen. Sevdiklerimi de kaçırdım böyle yaparak.inşallah iyi olabilirim..

Çok zor bir hayatınız olmuş ve halen devam ediyor. Sanırım en iyisi okulu bitirip bir meslek edinmek. Kendi paranı kendin kazan.ve ayrıl o evden.
Bu arada ablana tecavüz eden şerefsize ne oldu?Kimdi o ve şikayet etmismiydiniz?
Hayır Ablam hiçbir şekilde bu konuyu gündeme getirmek istemiyor biz daha yemi öğrendik sayılır zaten bebeği var unutmak istiyor. Annem de her gece kafasında o adamı bulup öldürme planları yapıyor.. mezun oldum çok şükür ama işim yok KPSS çalışmak zorundayım hayatımı ciddi manada kurtarmak için o zamana kadar sabretmeye çalışıyorum ama kafayı yemem inşallah

Hayır Ablam hiçbir şekilde bu konuyu gündeme getirmek istemiyor biz daha yemi öğrendik sayılır zaten bebeği var unutmak istiyor. Annem de her gece kafasında o adamı bulup öldürme planları yapıyor.. mezun oldum çok şükür ama işim yok KPSS çalışmak zorundayım hayatımı ciddi manada kurtarmak için o zamana kadar sabretmeye çalışıyorum ama kafayı yemem inşallah

Bu kadar zorluğa göğüs gerip o okulu bitidiysen emin ol sen o kpss sınavını da kazanırsın. Zor bir imtihandan geçmişsiniz. Hayat hep yokuş aşağı gidecek değil ya bu inişin birde çıkışı olur muhakkak sen sadece kendine inan gerisi gelecektir

Bu kadar zorluğa göğüs gerip o okulu bitidiysen emin ol sen o kpss sınavını da kazanırsın. Zor bir imtihandan geçmişsiniz. Hayat hep yokuş aşağı gidecek değil ya bu inişin birde çıkışı olur muhakkak sen sadece kendine inan gerisi gelecektir
İşte o konuda emin değilim. Bu kavgalar dertler arasında önceden hırs yapıp deli gibi ders çalışıyordum üniversiteyi öyle kazanmıştım şimdi bana böldü bilmiyorum KPSS çalışmam berbat gidiyor her gün aynaya bakıp yaşadığım hayatın kendimim ne kadar zavallı olduğunu düşünüyorum KPSS yalan oluyor hani galiba inancımı kaybettim

İşte o konuda emin değilim. Bu kavgalar dertler arasında önceden hırs yapıp deli gibi ders çalışıyordum üniversiteyi öyle kazanmıştım şimdi bana böldü bilmiyorum KPSS çalışmam berbat gidiyor her gün aynaya bakıp yaşadığım hayatın kendimim ne kadar zavallı olduğunu düşünüyorum KPSS yalan oluyor hani galiba inancımı kaybettim

İnancını kaybetme hiç bir zaman. Zavallı olduğunu düşüneceğine ne kadar güçlü olduğunu düşün. Bak hırs yapmış üniversiteyi kazanmışsın. Onuda yapamayabilirdin. Ama yapmışsın bir kere başarmışsın devamı neden gelmesin. Kendi kendini motive edeceksin başka çaren yok. Zavallı falan değilsin. Aksine güçlü birisin Ne demiş Nietzsche beni öldürmeyen acı güçlendirir.

X