- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.361
- 34
-
- Konu Sahibi themis1990
themis1990 , geçmiş olsun canım.
Evet bir kazaydi, yaşandı geçti sen de pozitif düşün ki, pozitif şeyler olsun :)
Onlar daha çocuk, tabi ki düşe kalka buyuycekler. Onemli olan, olaylar karşısında soğuk kanlı olup, neler yapabileceğini dusunebilmek. Bir yakinimiz, sırf bu yüzden panik atak oldu, hepimiz bu konuda bilinçli ve soğukkanlı olalım :)
Bu arada, ablasının mert e attığı bakış, senin bunu görüp uzulmen hepsi o anın psikolojisi, sonradan hatırlayıp bol bol gulersiniz belki de :)
Bu arada, bu yorumu sinirlendiginde her seferinde kafasını yerlere vuran bir deluu yazıyor
14 yaşında ki çocuğun davranışı gayet normal.(kardeşlik iç güdüsü) Onun hissettiklerini asıl sen anlamaya çalış.Konu da ablasının bakışı olmamalı.Çocuğunuz bu derece hırçınsa ve zağtedemiyorsanız,ısrar da edilse gitmemelisiniz.
çok geçmiş olsun Themis.. bence çocuklar apartman dairelerinde büyümekten psikolojileri telef oluyor.. hiç toprakla, çimenle, çiçekle uğraşamadıkları için birbirleriyle uğraşıyorlar..
sen o kızın bakışına takılma, çok kızmış olabilir gerçi kim olsa sinirlenir o an ama sonra sakinleşirler.. çok şükür bir şey de olmamış karşı tarafa.. Aman dikkat et kendine de zarar verebilir oynarken minik :)
Cok gecmis olsun. Neyse ki ciddi bir sey yokmuş. Cocuktur, her an her sey olabilir. Size ters bakacak bir durum yok. Kendinizi bunun icin uzmeyin. Yorumlari okuyamadim ama cocugunuz oyun grubuna gidiyor mu? Evde kafayi yiyorlar gercekten
çocuktur yapar ya nolcak diğer ailenin sizin çocuğunuza kızmaya hakkı yok . Eğer dikiş atılmamışsa küçük bişeydir. Ayrıca önemli bişey kafa yaralanmaları hastanede mutlaka film falan çekilmiş bakılmıştır bişey olsa eve göndermez hastanede gözetim altında tutarlardı . İçiniz ferah olsun . Bu yaşları geçene kadar beyfendiye biraz dikkat edin :)
Bunda da asla göz kontağı kurmama gibi bir durum yok zaten
o başka birşey otizim de olan bir durum o dediğiniz.
Bu dediğim gibi hiperaktivite ve dikkat eksikliği
çok zor dediğiniz gibi anlattığınız durumların benzerini yaşıyoruz
mesela bir çocuğun elinde birşey görsün zorla bastırıp alabiliyor
evin içinde kalkıp fır dönüyor hiç bir oyuncakla doğru dürüst oyanamayıp
5 dkda sıkılıyor
gittiğimiz yerlerde kendi başına takılmak istiyor elini tutturmak istemiyor heryeri karıştırıp dökme derdinde
evde parçalamadığı eşya sayısı çok az
Oğlunuz 2,5 yaşındaysa artık bebek değildir. Etrafında olup bitenin farkındadır. Söylediklerinizi anlar. Bazen sizi dinler, bazen işine gelmez bebekliğe vurur. Çocuğum yok ama iyi bir gözlemciyim. Diğer çocuğun ablasına kendi çocuğunuzun yanında "onun suçu yok" derseniz çocuğunuz ileride kasıtlı yaptığı bir hareketi size kaza diye yutturmaya çalışabilir. Anladığım kadarıyla objektif olamıyorsunuz ona karşı. Kandırması da zor olmayacaktır bu durumda. Geçmiş olsun demişsiniz üzerinize düşeni yapmışsınız büyük ihtimalle de ciddi bir şeyi yoktur. Tavsiyem, çocuğunuza yeni doğmuş bebek muamelesi yapmayı bırakın ve onunla her şeyi anladığını bilerek iletişim kurun.
Neredeyse ayni durumlar..Hele simdi su lanet 2 yas sendromu basladi daha da tavan yapti hersey.
Dun misafir geldi.Kiz da 2 buxuk yasinda.Biz tabi siki siki tutuyoruz saldirmasin diye kiza Bisey yapmasin diye.Kiz da bi guzel oturdu oyuncaklarla.oynamaya basladi.Oynamasin deyip koca arabayi kafasina atti.Sisti kafasi...
Allah sabir versin Ve dua edelim 3 -4 yaslarinda durulsunlar...
Yanlis anlamayin o kadinla sizi kiyaslamadim. Konu cocuk kavgalari olunca basima gelen olayi anlatmak istedim.yalnız ben o pişkin annenin yerinde olsam ne diye kafamı takıp konu açayım
samimi olarak gerçekten üzgünüm ve kendi çocuğum gibi meraktayım bir şey olmaması için.
Cocugunuz daha oncede kuzeninne zarar vermis madem cocugunuz cok yaramaz aglamasina ragmen cekip almaliydiniz allah korusun ya cocuga bisey olsaydi kendi cocugumun basina geldigini dusunuyirum da allah korusun ben yikardim ortaligi tamam bunlar cocuk bikmezler ama ebeveynlerin bu konuda cok cok dikkatli olmasi lazim diye dusunuyorum cok gecmis olsun umarim24 sati de iyi bi sekilde atlatir yavrucak.
Çok geçmiş olsun canım.bişey olacak olsa soylerlerdi mutlaka içini ferah tut
5 yasindayken arkadasimda benim kafami delmisti
Annemde vardi, cocuga bitane vurdu
Kafamin o hali rahatsiz etmedide, annemin yaptigina sok olmustum o yasta.
Anneler öyle zamanda farkli davraniyolar galiba.
Bazi cocuklari gözden ayirmamak Lazim, saldirgan olabiliyolar.
Bundan vazgecene kadar gözünden ayirma cocugu.