Çok kötüyüm 2,5 yaşındaki oğlum bir çocuğun kafasının delinmesine sebep oldu :(

ilaç filan kullanmıyoruz yaşı çok küçük olduğundan

terapiye gidip geliyoruz

enerjisini başka aktivitelere yönlendirmeye çalışıyoruz

eğitici oyunlar gibi ama nafile çocuk 5 dk oynayıp sıkılıyor

bir arpa boyu yol alamadık şimdilik zaten

ne çektiğimi bir ben bir allah bilir bu konuda

Geçmiş olsun.. Kötü olmuş elbette ama kaza ile insan ölüyor. Onlar daha çocuk üzülmeyin...

evet kreşe yollayın erken yaşta diye tavsiye ettiler.

çok sağolun önerileriniz için.

Cok cok gecmis olsun sizin cocugunuzun problemi daha buyuk daha ciddiymis... umarim kisa zamanda iyilesir her cocukta olabilir boyle problemler uzulmeyin...

Benim de kardesim kucukken dort yaslarinda bi bebekle oynamaya giderdi. İkizlerdi bebekler ben de giderdim kucukruk o zamanlar. Cocugu aldi kucagina dondurdu dondurdu birakti. Cocuk dengesini kaybetti sobanin onundeki mermerin kosesine alnini carpti. Nasil kanlar akti cesme gibi alni delinmisti. Annesi bez falan bastirdi da oyle durdu kanamasi ve cok sukur ki bisey olmadi. Yani cok dusunup kendinizi uzmeyin birsey olmaz allahin izniyle

burada yazılan yorumları anlamıyorum gerçekten çocuk bunlar bi saniye almaz birbirlerini yaralamaları kaldı ki 2.5 yaşında çocuk bilerek zarar verir mi hiç çok hareketlidir ya kendine ya etrafına ister istemez zarar verebilir.Madem öyle siz değil onlar çıkarmasın çocuklarını dışarı tamam ciddi bi yaralanma ama haberlerde kaç çocuk haberi gördük kim ister evladını oyun oynarken kaybetmeyi ama bu saniyelik bişey insan üstü güç gerek engellemek için,çok geçmiş olsun bu arada siz de yıpratmayın kendinizi.

çocuktur yapar ya nolcak diğer ailenin sizin çocuğunuza kızmaya hakkı yok . Eğer dikiş atılmamışsa küçük bişeydir. Ayrıca önemli bişey kafa yaralanmaları hastanede mutlaka film falan çekilmiş bakılmıştır bişey olsa eve göndermez hastanede gözetim altında tutarlardı . İçiniz ferah olsun . Bu yaşları geçene kadar beyfendiye biraz dikkat edin :)

çok geçmiş olsun Themis.. bence çocuklar apartman dairelerinde büyümekten psikolojileri telef oluyor.. hiç toprakla, çimenle, çiçekle uğraşamadıkları için birbirleriyle uğraşıyorlar..

sen o kızın bakışına takılma, çok kızmış olabilir gerçi kim olsa sinirlenir o an ama sonra sakinleşirler.. çok şükür bir şey de olmamış karşı tarafa.. Aman dikkat et kendine de zarar verebilir oynarken minik :)

Spora falan gönderesiniz nasıl olur canım,enerjisini atabilir,kardeşimin gittiği salonda küçük çocuklar da geliyordu aileleriyle berAber çocuklar hallerinden çok memnundu enerjilerini atıyorlardı.

Zaten 3 yastan sonra tanisi konabiliyormus hiperaktivite ya da herhangi bir durum.Bizde de ayni sekilde.
Okulda siniftaki arkadaslarina zarar vermiyor ya da tek tuk diyeyim ama disarida devamli gozumuz ustunde.Bizimkide cok haraketli diyen annelere gulup geciyorum.Cocuk oylece oturuyor.Bizimki odada 4 tur atmis oluyor coktan.
Bizde krese gonderdik.Bir nebze sakinlesti ya da yoruluyor.Ama arkadaslari gibi hamur oynamiyor,lego yapmiyor.5 dk en fazla.Goz kontagi kurabiliyor ama.
Pedagog 4 yastan itibaren basket,yuzme gibi aktivitelere yonlendirmemizi soyledi.Yaza baslayacagiz yuzmeye.
Okadar iyi anliyorum ki sizi.Cok zor boyle problemli cocuk sahibi olmak.Kusura bakmayin problemli dedim cunku bizimki oyle.Alisveris merkezinden geldik yarim saat once birbirine katti.2 cocugu sıkıştırdı ve bunun gibi seyler...

elimde olsa engellemez miydim dediğiniz gibi, üstelik sadece ben değil 4,5 kişi vardı anlık oldu bitti zaten.

çok sağolun iyi dilekleriniz için.

Spora falan gönderesiniz nasıl olur canım,enerjisini atabilir,kardeşimin gittiği salonda küçük çocuklar da geliyordu aileleriyle berAber çocuklar hallerinden çok memnundu enerjilerini atıyorlardı.

Daha çok küçük canım biraz daha büyüsün öyle inşallah.

Çok geçmiş olsun. Ikiside küçük gayet normal kaşla göz arasında olmuş belliki. Kızım ilk yürümeye basladığında üç kişi yanındaydık ona rağmen küt diye düştü kafasını çarptı, birimiz tutamadık düşünün.
Olacak olan oluyor yani hemde bir anda.
Siz takipte olun, aileyle irtibatta kalın, gerekirse geçmiş olsuna gidersiniz.
Kimse suçlu değil ama anne olarak o annenin duygularını anlayabilirsiniz, canından can gitmistir muhakkak.

Cok gecmis olsun. Neyse ki ciddi bir sey yokmuş. Cocuktur, her an her sey olabilir. Size ters bakacak bir durum yok. Kendinizi bunun icin uzmeyin. Yorumlari okuyamadim ama cocugunuz oyun grubuna gidiyor mu? Evde kafayi yiyorlar gercekten

themis1990 , geçmiş olsun canım.
Evet bir kazaydi, yaşandı geçti sen de pozitif düşün ki, pozitif şeyler olsun :)

Onlar daha çocuk, tabi ki düşe kalka buyuycekler. Onemli olan, olaylar karşısında soğuk kanlı olup, neler yapabileceğini dusunebilmek. Bir yakinimiz, sırf bu yüzden panik atak oldu, hepimiz bu konuda bilinçli ve soğukkanlı olalım :)

Bu arada, ablasının mert e attığı bakış, senin bunu görüp uzulmen hepsi o anın psikolojisi, sonradan hatırlayıp bol bol gulersiniz belki de :)

Bu arada, bu yorumu sinirlendiginde her seferinde kafasını yerlere vuran bir deluu yazıyor

Bunda da asla göz kontağı kurmama gibi bir durum yok zaten

o başka birşey otizim de olan bir durum o dediğiniz.

Bu dediğim gibi hiperaktivite ve dikkat eksikliği

çok zor dediğiniz gibi anlattığınız durumların benzerini yaşıyoruz

mesela bir çocuğun elinde birşey görsün zorla bastırıp alabiliyor

evin içinde kalkıp fır dönüyor hiç bir oyuncakla doğru dürüst oyanamayıp

5 dkda sıkılıyor

gittiğimiz yerlerde kendi başına takılmak istiyor elini tutturmak istemiyor heryeri karıştırıp dökme derdinde

evde parçalamadığı eşya sayısı çok az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…