Çok kötüyüm 2,5 yaşındaki oğlum bir çocuğun kafasının delinmesine sebep oldu :(

rica ederim, hala izleri vardır ayağımda.
yukardaki üye arkadaşımızın yazdığı gibi. belki hepimizin çocukluğunda böyle hasarlar almışızdır. daha kötüsü de olabilirdi allah korusun.

bundan sonra daha dikkatli olursunuz

iyi allah korumuş.

Themiscim gecmis olsun icini rahat tut
Kan geldigi icin hayli korkulmus ve doktora bile gitmisler insallah sonradan bir seyi cikmaz

Gecmis olsun. Benzer birsey benim de basima geldi. Arkadasimin cocugu benm cocugumu hep hirpalardi. Yaramaz ve huysuz bir cocuk. Ne de olsa cocuk, boyle boyle buyuyecekler diye dusunurdum. Taki benim cocugumu itekleyip kafasini feci sekilde feyansa vurana kadar. Cocuga suc bulacak degilim ama benim canim evladim nefesi kesilip krize girmisken annesinin piskin piskin biseyi yok biseyi yok buyutme demesiyle o aileyle gorusmeyi kestim.
Ablayi suclamayin. Cani yanmis onun da. Arayip gecmis olsun dileyip uzuntunuzu belirtirseniz onlar da sizi anlayacaktir.

Reactions: twe
Geçmiş olsun. Kaza işte ne oğlunuzda ne sizde kasıtlı bir hata yok. Ama o hengâmede çocuğun ablasının bakışlarına müdahale etmenizi garipsedim.

çok geçmiş olsun İnşallah bu kadarla kalır..

ama dikkatimi çeken şey çocuğunda ki hırçınlık oldu kaç kez bu tür olaylar yaşamışsınız.2,5 yaşındaki bir bebeciğe göre baya kabarık bi geçmişi var oğlunun

bu olay olmuş ama bence çocuktaki saldırganlık üzerine yoğunlaşman lazım.

çok geçmiş olsun çocuk onlar düşe kalka büyücekler
neyseki ucuz atlatmışsınız

moralim bu kadar bozukken ,bazı üyeler ısrarla üzerime gelmeye çalışsa da

seviyemi korumaya çalışıyorum

ben vicdansız kötü sorumsuz bir anne bir insan olsam

bu konuyu bu kadar kafama takıp üzülmezdim dahi

evet karşı tarafın annesi haklı sinirlenmekte

evet karşı tarafın ablası haklı benim ne yaptığının bilincinde olmayan

küçücük bebeğime kin dolu bakışlar fırlatmakta.

ben sorumsuz bir anneyim aklım fikrim gezmede eğlencede ki bu yaramaz insan içine çıkmaması

gereken çocukla bir topluluğa karıştım.

ben o an sadece hissettiklerimi dürüstçe yazdım

şuan o çocuk için çok endişeleniyorum yoksa derdim o kızın bakışları değil

o an o ruh halindeyken kötü etkilendim.

ve sizlerle paylaştım beni haklı bulun diye değil ,içinde bulunduğum ruh halini anlayın diye.

oğlumun yaşı büyük ne yaptığını bilecek yaşta olsa o suçlayıcı bakışlardan böyle etkilenmezdim.

Oglunuzda diger cocuklara karsi siddet gosterme var mI normal zamanda da?

evet oldu pekogga da götürüyoruz

özellikle kuzenine karşı çok aşırı kıskançlığı ve hırçınlığı var sever gibi yapıp vurduğu çok.

o yüzden onlara gidip gelmiyorum onlar gelirse görüşüyoruz oda hep gözümüz üstlerinde

yabancı çocukların bazılarıyla gayet normal oyun oynarken bazılarına hırçın davranabiliyor.

yalnız ben o pişkin annenin yerinde olsam ne diye kafamı takıp konu açayım

samimi olarak gerçekten üzgünüm ve kendi çocuğum gibi meraktayım bir şey olmaması için.

abla konusunda konu sahibi haksız bence.14 yaş hala çocuk yaşı ve kardeşi kanlar içinde kalan bir kız var orada.koruma içgüdüsü,üzüntü,korku hepsi birleşmiştir kızcağız neyi nasıl yaptığının bile farkında değildir.bende buna takılmana takıldım aslında.

Canım çok geçmiş olsun. Oğlunuz daha küçük kasıtlı bir hareket yok ortada. Ailesi de o anda çocuğun canı yandı diye sinirli bakmıştır. Sakin kafayla düşününce onlarda anlayış gösterir. Allah bin beterinden korusun.

Pedagog ne dedi bu konuda?
Ayni sorun bizde de var.Yegenim 2bucuk yasinda ve bu bahsettiginiz durumlar bizde de var.Devamli gozumuz ustunde.Ya cekiyor tanidigi ya da tanimadigi birini ya vuruyor.Sizin yasadiginiz gibi zor duruma sokuyor bizi de..Anlayabiliyorum sizi.

pedekogga götürüyoruz hiperaktivite ve dikkat eksikliği var
geçmiş olsun çok önemli bir mevzu
benim bır yakınımnın çocugundada vardı okula erken başladı mesela 7 başlaması lazımken 5 yasında başladı.
okulda çok başarı oldu
ama sureklı psikolog ve prdegog kontrolünde.
anne baba olarak onu toplumdan soyutlamak yerıne bence konuşarak anlatın. bırazda ara ara sert çıkısın ya sız ya esınız yanı bırı ıyı polisken bırı kotu polıs olsun yanı çocuk bırınden bıraz cekınsın onlar oyle caare bulmuşlardı

Cocugunuzda vurma egilimi varsa daha cok dikkat etmelisiniz, ya hic gitmeyin ya da gidip cocugun basindan ayrilmayin en iyisi.
Birde söyle düsünün sizin cocugunuzun kafasindan kan aksa nasil bir tepki verirdiniz. Cok kötü bir durum Allah korusun ama o anda cocuga degil de annesine kizardim icten ice elimde olmayarak

Canim benim sakin ol, dikis bile atilmadigina gore demek ki yara o kadar derin degil. Travma da insallah olmaz. İyi dusun iyi olsun. Cok cok gecmis olsun...

Oğlunuz 2,5 yaşındaysa artık bebek değildir. Etrafında olup bitenin farkındadır. Söylediklerinizi anlar. Bazen sizi dinler, bazen işine gelmez bebekliğe vurur. Çocuğum yok ama iyi bir gözlemciyim. Diğer çocuğun ablasına kendi çocuğunuzun yanında "onun suçu yok" derseniz çocuğunuz ileride kasıtlı yaptığı bir hareketi size kaza diye yutturmaya çalışabilir. Anladığım kadarıyla objektif olamıyorsunuz ona karşı. Kandırması da zor olmayacaktır bu durumda. Geçmiş olsun demişsiniz üzerinize düşeni yapmışsınız büyük ihtimalle de ciddi bir şeyi yoktur. Tavsiyem, çocuğunuza yeni doğmuş bebek muamelesi yapmayı bırakın ve onunla her şeyi anladığını bilerek iletişim kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…