Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiÇok Korkuyorum:(((
Konu SahibiKivircik
Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ya kızlar...Benim kızım bebekken şu ıslak mendiller var ya...Onları emerdi...Mesela bulduğu yerde bir paketi boşaltıp ağzında çiğnerken yakalardım...Ufff.Şimdi kansorejen diyolar ya...İçim çok kötü.Çünkü bazen o kadar ısrarla ağlardı ki mecbur verirdim eline oyalansın die.Ya ben neden böyle cahilim ya naptım ben ya...ALLAHIM bişe olur mu...Çok korkuyorum.Bilgisi olan var mı...Nolur bişe olmaz deyin ya.Şimdi 4 yaşında iştahsızlıktan başka problemi yok ama ben çok endişeliyim....senağlama:çok üzgünüm:
bence endişelenme. elbetteki emmesi doğru değil ama o ıslak mendilleri bebeğimizin tenine değdiriyoruz bir şekilde. eğer içini rahatlatacaksa benim yiğenlerimin ve hatta oğlumun bile ağzından aldım o mendilleri kaç kere bebekken. hem kendini suçlama bazen yeterki sussunlar diye yaptığımız o kadar saçma şey varki. sıkma canını, biz elimizden geldiğince koruyoruz artık emanetleri allaha yerimseniben
sanırım betaben denilen bir madde ıslak mendillerde varsa kansorejen etkisi yayan o hangi marka alıyorsun bilmiyorum ama içeriğine bir bak bu madde varsa zaten tenine değdirmen bile yetiyor birde açıkçası biraz hatalı davranmışsın .....sonuçta bunlar kozmetik ağızdan emilimi ile vücuttan emilimide farklı her istediğini çocuğun eline vermemek lazım...dikkatlerini başka yöne çevirmek daha akılcı bir yaklaşım ama olan olmuş artık doktoruna danışırsın ama bence sıkılma o kadar kansoren madde ağız yoluyla içlerimize giriyorki.....yediğimiz yemeklerden tutta kulllandığımız poşetlere kadar....sıkma canını ama bundan sonra daha dikkatli ol.....
Doktora bir iki kez sordum...Ama doğru dürüst bir yanıt alamadım ki((Sağolun kızlar desteğiniz için...Bağımlılık gibi bişey olmuştu kızımda ve ben gözyumdum allaha şükür şu anda hiç eve bile sokmuyorum ama(ALLAHIM tüm bebekler evlatlarımız sana emanet
canım teyzemin kızınında bebeği resmen alışkanlık halinde ıslak mendil çiğnerdi durduramazdık hatta eve alma görmesin falan der kızardık ama böyle devametti uzun süreler.hatta ikinci sevdiği şeyde kağıt paralardı :) dayanamaz götürürdü çocuk.şimdi çok komik geliyor vede anlamsız ama engel olamıyordu annesi, gidip koltuğun arkasında gizlice ıslak mendil çiğnerken uyuyakalırdı.sonuca gelelim şu an 10 yaşında ve boyu-kilosu gelişimi ve sağlığı çoooook iyi hatta benim çok itinayla büyüttüğümüz yegenlerimden bile iyi.yani Allah korusun birşey olmayacaksa olmuyor (yeterkide olmasın)
canım teyzemin kızınında bebeği resmen alışkanlık halinde ıslak mendil çiğnerdi durduramazdık hatta eve alma görmesin falan der kızardık ama böyle devametti uzun süreler.hatta ikinci sevdiği şeyde kağıt paralardı :) dayanamaz götürürdü çocuk.şimdi çok komik geliyor vede anlamsız ama engel olamıyordu annesi, gidip koltuğun arkasında gizlice ıslak mendil çiğnerken uyuyakalırdı.sonuca gelelim şu an 10 yaşında ve boyu-kilosu gelişimi ve sağlığı çoooook iyi hatta benim çok itinayla büyüttüğümüz yegenlerimden bile iyi.yani Allah korusun birşey olmayacaksa olmuyor (yeterkide olmasın)
Arkadaşlar böyle tuhaf şeyleri yeme emme eğiliminde olan bebeklerde ve çocuklarda demir eksikliği anemisi oluyor özellikle kağit ve toprak yiyenlerde hatta ben duvar yalayanini bile gördüm...bir kan sayimi yaptirin...
Benim kızım 2.5 yaşında.Ve aynı sorunla bende uğraşıyorum.Acayip iştahsız ve yemek haricinde ne bulursa yiyor.Mendilden tutun normal kağıtlar hatta resim yapması için verdiğim renkli boya kalemleri bile.Oyalansın diye veriyorum kalemleri bişeyler yazsın çizsin diye bir bakıyorum kalem bitmiş.Yemek olsa yemez.Aklınıza gelebilecek herşeyi yiyor.Sadece kağıt yese selüloz eksikliği var vucudunda diyeceğim.ama böyle sizin gibi olur olmaz şeyleri yiyor.He bide bunun yanında tırnak ta yiyor.Ne yapacağımı bilemez oldum.Oyuncaklarınla bile oynatamaz oldum.Bir anlık yanlız bırakmada bakıyorum oyunağın bir yerini kemirip bitirmiş bile.
Benim kızım 2.5 yaşında.Ve aynı sorunla bende uğraşıyorum.Acayip iştahsız ve yemek haricinde ne bulursa yiyor.Mendilden tutun normal kağıtlar hatta resim yapması için verdiğim renkli boya kalemleri bile.Oyalansın diye veriyorum kalemleri bişeyler yazsın çizsin diye bir bakıyorum kalem bitmiş.Yemek olsa yemez.Aklınıza gelebilecek herşeyi yiyor.Sadece kağıt yese selüloz eksikliği var vucudunda diyeceğim.ama böyle sizin gibi olur olmaz şeyleri yiyor.He bide bunun yanında tırnak ta yiyor.Ne yapacağımı bilemez oldum.Oyuncaklarınla bile oynatamaz oldum.Bir anlık yanlız bırakmada bakıyorum oyunağın bir yerini kemirip bitirmiş bile.
Ya acaba yaş özelliği mi?Benim kızım da tırnak yemeye başladı neredeyse 2 aydır kesmiyorum el tırnaklarını.Bu tırnak yemeyle ilgili bi kaç yere danıştım...Mutlaka altında yatan sebebi bulun dediler.öfke mi kıskançlık mı heyecan mı...ne olduğunda tırnak ağzına gidiyor....valla ben henüz bulamadım.daha doğrusu yakalayamıyorum ki cadıyı.hangi arada nasıl yiyo hiç bilmiyorum..