Çok korkuyorum :(

karcicegi94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
441
28
27
Kızlar hepinize merhaba, ben 15+4 günlük hamileyim. Son bir haftadır ağır bir grip geçirdim. Bu süreçte olabildiğince evde iyileşmeye çalıştım, bol meyve yedim. Bol zencefil ve papatya çayı içtim. Kadın doğum doktorum da sadece parol içmeme izin verdi. Bugün de tekrar muayeneye gittim doktor bebeğime bir baksın dedim. Doktor muayene esnasında bebeğin plasentasında tromboz (pıhtı) gördüğünü söyledi. Büyük ihtimalle covid geçirmiş olabilirsin dedi bir de d-dimer değerlerime baktırmamı istedi. Doktorla konuştum ama bu konuda pek bir şey söylemedi bir sonuçların gelsin konuşuruz dedi. Saatlerdir araştırıyorum ama bu tarz bir sorun yaşayan olmamış galiba. Bir de plasental tromboz ile ilgili pek fazla bir bilgiye de rastlamadım. Sadece tek bir kaynakta bebeğe giden kan miktarını azaltabiliyormuş bu da düşük veya erken doğuma sebebiyet verebiliyormuş. :KK43: Çok üzgünüm aklımdan çıkmıyor acaba bebeğimi nasıl etkiler hiç bilmiyorum :KK43: buraya sorayım dedim belki olurda benzer bir şey yaşayan vardır diye. Teşekkür ederim şimdiden.

Allah kimseyi korktuğuyla sınamasın . Hamilelik mucizevi bir şey ve çoğu zaman mucizevi şekilde şifalanmalar oluyor . Gönlünü ferah tut 💕 hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allahım . Elinden geleni yap gerisini Allah’a havale et. Senin için bol bol dua edeceğim . Yaşın kaç? İlk hamileliğin mi ?

Allah kimseyi korktuğuyla sınamasın . Hamilelik mucizevi bir şey ve çoğu zaman mucizevi şekilde şifalanmalar oluyor . Gönlünü ferah tut 💕 hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allahım . Elinden geleni yap gerisini Allah’a havale et. Senin için bol bol dua edeceğim . Yaşın kaç? İlk hamileliğin mi ?
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, dua ederseniz çok mutlu olurum. Yaşım 25, evet ilk hamileliğim. Çok kötü hissediyorum kendimi, eve sığamıyorum :KK43:

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun, dua ederseniz çok mutlu olurum. Yaşım 25, evet ilk hamileliğim. Çok kötü hissediyorum kendimi, eve sığamıyorum :KK43:
Bu duyguların sana ve bebeğine zararı olur, lütfen sakinleşmeye çalış. Meditasyon yap , dua et. Eşinden destek al . Çalışıyor musun ?

Bu duyguların sana ve bebeğine zararı olur, lütfen sakinleşmeye çalış. Meditasyon yap , dua et. Eşinden destek al . Çalışıyor musun ?
Dediklerinizi yapmaya çalışıyorum ama kafaya takmamak elde değil. Eşim görev gereği şu an farklı bir ilde. Şu an ona çok ihtiyacım vardı keşke yanımda olsaydı :KK43:

Benim şahsi fikrim bunuda araştırın bence kan sulandirici iğne kullanmanız lazım bebeğin rahat beslenmesi için.birde size verilen vitamin haplarini muhakkak ama muhakkak kullanın hem siz hastalanma siniz hem bebek gelişir.hamilelikte verilen iğne ilaç gibi takviyeleri (folik asit vitamin hapları kan civitici iğne) vs.. gibi muhakkak düzenli kullanın düzenli uyuyun düzenli beslenin.
Kasar peynir.
Süt.
Yumurta
Aksam yemeklerinde.sebze etli bakliyat..
Salata.et türü balık vs..kırmızı et iyi pişmiş yiyin.

Ara öğün ikindi meyve yiyin muz bebeği. Cok iyi besler.
Akşam yemegin meyve mide yanma iz artar.
Gece uetmeden öncede mide yanması şurubu içip rahat huzurlu uyku çekin.
Stresten olabildiğince uzak dur

Ve unutmayın bu stresi yadamaktansa kalabalık ortam vs.uzak.durun şu hamilesiniz hastane muayenenizde maske takın.otobuse vs.. maske takın.
Yakın aileniz dışında (nezle.grip vs.) Değilse yabancı kimseyle görüşmeyi.dayanin yavru uz için evde uzanın dinlenin.yatip uyuyun öğle yemeği yiyince çok hareket etmeyin bilgisayerden film açıp yattiginiz yerde izleyin.yemek yapmak WC banyo dışında çok kalkıp gezmeyin Dinlenin

Bir fikrim yok sadece çok yakın bir tanıdığım hamileyken çok ağır bir korona geçirdi ama bebeği çok sağlıklı bir şekilde doğdu. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın annelik hep böyle maalesef insan bebeğine zarar gelsin istemiyor. Üzülme 🌺

Benim şahsi fikrim bunuda araştırın bence kan sulandirici iğne kullanmanız lazım bebeğin rahat beslenmesi için.birde size verilen vitamin haplarini muhakkak ama muhakkak kullanın hem siz hastalanma siniz hem bebek gelişir.hamilelikte verilen iğne ilaç gibi takviyeleri (folik asit vitamin hapları kan civitici iğne) vs.. gibi muhakkak düzenli kullanın düzenli uyuyun düzenli beslenin.
Kasar peynir.
Süt.
Yumurta
Aksam yemeklerinde.sebze etli bakliyat..
Salata.et türü balık vs..kırmızı et iyi pişmiş yiyin.

Ara öğün ikindi meyve yiyin muz bebeği. Cok iyi besler.
Akşam yemegin meyve mide yanma iz artar.
Gece uetmeden öncede mide yanması şurubu içip rahat huzurlu uyku çekin.
Stresten olabildiğince uzak dur
Öncelikle çok çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Evet kan sulandırıcı iğne kullanmayı düşünüyorum fakat doktor önce bir sonuçlar çıksın dedi bakalım. Vitamin haplarımı da kullanıyorum, olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyorum bu süreçte. Zaten bu covid nasıl bulaştı onu bile anlamadım inanın sürekli evdeyim görüştüğüm kişi sayısı çok az. Kafam allak bullak oldu. Sizden ricam bebeğim için dua eder misiniz ne olur, iyi olsun :KK43:

Bir fikrim yok sadece çok yakın bir tanıdığım hamileyken çok ağır bir korona geçirdi ama bebeği çok sağlıklı bir şekilde doğdu. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın annelik hep böyle maalesef insan bebeğine zarar gelsin istemiyor. Üzülme 🌺
Çok teşekkür ederim yazdığınız için, Allah razı olsun. Ne kadar güzel, inşallah bende bebeğimi sağ salim kucağıma alırım. Benimki o kadar ağır değildi evde atlattım ben ama işte nasıl olduysa bebeğimin plasentasını etkilemiş :KK43: lütfen dua eder misiniz bebeğim iyi olsun🥺

Öncelikle çok çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Evet kan sulandırıcı iğne kullanmayı düşünüyorum fakat doktor önce bir sonuçlar çıksın dedi bakalım. Vitamin haplarımı da kullanıyorum, olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyorum bu süreçte. Zaten bu covid nasıl bulaştı onu bile anlamadım inanın sürekli evdeyim görüştüğüm kişi sayısı çok az. Kafam allak bullak oldu. Sizden ricam bebeğim için dua eder misiniz ne olur, iyi olsun :KK43:
Allah bebeğinize sağlık versin inşallah hayırla doğar.sabah kahvaltınızı yapıp kitap alıp yatağınızı uzanıp dinlenin kitap okuyun.sonra yapacağınız işler varsa yormadan kendinizi onalri yapıp tekrar yatağınıza geçip dinlenin dua edin sağ tarafa yatın bebeğe kan akışı daha iyi gider sizde uyuyun bebek daha sakin olur dinlenir hzuur bulur.bu şekilde beslenip dinlenip huzurlu geçirin hamileliginizi.Allah size bağışlasın bebeğinizi

Allah bebeğinize sağlık versin inşallah hayırla doğar.sabah kahvaltınızı yapıp kitap alıp yatağınızı uzanıp dinlenin kitap okuyun.sonra yapacağınız işler varsa yormadan kendinizi onalri yapıp tekrar yatağınıza geçip dinlenin dua edin sağ tarafa yatın bebeğe kan akışı daha iyi gider sizde uyuyun bebek daha sakin olur dinlenir hzuur bulur.bu şekilde beslenip dinlenip huzurlu geçirin hamileliginizi.Allah size bağışlasın bebeğinizi
Amin inşallah inşallah, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Allah isteyen herkese hayırlısı ile bebek nasip etsin inşallah.

Sağ değil sol tarafa yatılmalı doktor her kontrolümde bol su iç ve sol tarağına yat der

Çok teşekkür ederim yazdığınız için, Allah razı olsun. Ne kadar güzel, inşallah bende bebeğimi sağ salim kucağıma alırım. Benimki o kadar ağır değildi evde atlattım ben ama işte nasıl olduysa bebeğimin plasentasını etkilemiş :KK43: lütfen dua eder misiniz bebeğim iyi olsun🥺
Merhaba sonuç ne oldu acaba? Bende covidim ve korkuyorum. İyi misiniz doktorunuz ne dedi?

X