-
- Konu Sahibi Kedili0983
Veee mutlu sonhaaa son kez 10 saatte normal doğum sancısı çektim çığlık atıp duruyordum ya öleyim ya Sezeryan olsun diye dua ediyordum o ağrı ile sonra doktor haber verdi sen doğuramazsin Sezeryan olacaksin diye çok mutlu olmuştum
Çok tesekkür ederim inşallah brnde sizinki gibi kolay atlatırımyanınıza alt üst pijamada alın bazı hastanelerde o şekilde kısa üst bluz olmasını tercih ediyorlar,ayrıca ilk gün süt az gelebiliyor sakın endişelenmeyin ilk güne özel mama ile takviye yapabiliyorlar yanınızda biberon bulundurun,bir hemşire söylemişti süt gelip gelmediğini anlamak için eczanelerde ufacık 3-5 tl satılan pompa var neredeyse enjektör kadar ondan alabilirsiniz,ayrıca sezeryan ve sonrası zor değil ben 3.gün yemek falan yaptım.Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin.
Genel yapıyorlarmış anasteziyi , medicalpark da olucam. Nede genel i tavsiye etmiuorsunuz?Korkacak bişey yok canım ama bi anestezist olarak tavsiyem spinal anesteziye ol sakın uyuma
Çok tesekkür ederim paylaştığınız için, kanama öok yoğun mu oluyor? Altımıza bez mi bağlıyorlar?Normalde yazmam ama böyle konularda dayanamıyorum.
2014 eylül ayında spinal sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim. Hayatımın en mutlu günüydü. Ne doğru dürüst bi ağrı hatırlıyorum, ne de ciddi bir zorluk çektiğimi. Sabah 7de oğlum doğdu. Sezeryanla doğan iri bebeklerde genelde yaşandığı söylenen ufak bir solunum problemi yaşadık. O an çok korkmuştum ama aslında büyütülecek bir problem olmadığını 4 ay sonra aynı problemi yakın bir arkadaşımın bebeği de yaşayınca anladım. Kısa bir süre oksijen takviyesi yapıldı oğluma. Sabah 9da kollarımdaydı
Öğlen 2den itibaren yürüyüşe başladım. Anestezinin etkisi o zaman geçmişti. 1 gün önce çok mekik çekmişim gibi bir ağrım oldu, fazlası değil.
Gaz çıkana kadar normal yemekler yasaktı. Tatsız tuzsuz bir çorba ve yoğurt yedim tüm gün. Herhalde en, belki de tek kötü kısmı oydu günün.
Oğlum göğsümü hiç tutamadı. Sütümü sağarak verdim. O yüzden pompaya ihtiyacım oldu. Hala da oğlum emmez, dogdugundaki rahata alıştı herhalde10 aydan fazladır sağıyorum. Süt konusunu hiç kafama takmadım. Gelmezse gelmez, bir benim bebeğim mi mamayla büyüyecek dedim hep ve belki de bu yüzden hic süt sorunu yaşamadım. O yüzden doğum yapacak her anneye böyle düşünmelerini öneririm. Süt büyük oranda psikolojik. Emzirememenin de sütü azaltmadığının en büyük kanıtıyım herhalde
Doğum yaptığım gün mutluluktan pek uyuyamadım. Yine de bugün baktığımda dinlenmedigim halde o günü ne ağrılı, ne yorgun, ne eziyetli hatırlıyorum.
İhtiyaçlara gelince, elija hamile kilodu aldım yüksek belli ve pamuklu. Onunla çok rahat ettim. Göbekten 4 buçuk kilo çıkınca oluşan o boşluğu güzel tuttu.Ameliyat sonrası giymek için ucuz ve sıradan bir lohusa geceliği almıştım. İyi ki almışım. Ben uyuşuk olduğum için ebeler giydirdi biraz dikkatsizce. Kanamadan dolayı bir daha giyilemeyecek duruma geldi. İyi olan pijama takımlarımı öğleden sonra, iyice silinip temizlendikten sonra giydim. Harap olmadılar. Bunu da tavsiye ederim.
Daha da devam ederim ama uzadıkça sıkıcı olmasın
Sormak istediğin ne varsa sorabilirsin. Hiçbir cevabın seni korkutmayacağını garanti ederim.
Şimdi dünyalar tatlısı, akıllısı 10 aylık bir bebeğim var. Ağrılı olsaydı da bir gülüşüne hepsini unutturur.
Allah herkesin evladını bağışlasın. Herkese de benimki gibi kolay bir doğum nasip etsin.
Bol şans diliyorum. Doğunca benim için de kokla lütfenSevgiler..
Valla benim sedyem felaketti. Kan gölü gibiydi. Sanirsin testere filminde ki adam beni doğramış
Korkkkmaaa tatlim. Ama yaninda gecelik muhakkak iki tane al. Ben altli ustlu aldim. Uc tane. Onlari istemediler, boydan gecelik yok mu dediler, yok dedim. Hemen alin dediler. Yanimizda carsi yoktu. Kantinden 5 beden gecelik aldi esim. Cuval gibiydi. İlk gun oyle durdum
Aldım gecelik hemde kocamsn paraşüt gibi :)))) dr um büyük ve geniş al dedi. Sizin sezeryanınıx nasıl geçmişti?Korkkkmaaa tatlim. Ama yaninda gecelik muhakkak iki tane al. Ben altli ustlu aldim. Uc tane. Onlari istemediler, boydan gecelik yok mu dediler, yok dedim. Hemen alin dediler. Yanimizda carsi yoktu. Kantinden 5 beden gecelik aldi esim. Cuval gibiydi. İlk gun oyle durdum
Çok sevindim sizin için umarım brnimkide bu kadar rahat olurHiic stres yapma canım bebegine de yansir. Şöyle soyliyim ben sabah sezeryan oldum ve o gece bebisime bile bakabildim o kadar soyliyim. Tabi ki biraz acı oluyo ama benim için her ay cektigim adet sancisindan bile daha hafifti
Yazmistim ben sezaryanlarimi bu konuya.Aldım gecelik hemde kocamsn paraşüt gibi :)))) dr um büyük ve geniş al dedi. Sizin sezeryanınıx nasıl geçmişti?
Aa evet okumuştum .. Ahh ahhh bende kafamı kaldı iyice leyla oldum kusuruma bakmayın siz :)))Yazmistim ben sezaryanlarimi bu konuya.
Birincisi ameliyat iyi sonrasi kotu
İkincisi ameliyat berbat sonrasi iyi
Oku onceki sayfalarda var.
Sen bi bebisi dogurda bak bakim ilk gece leyla nasil olunur. Hem ameliyat, hem sonrasi agrili bir sekilde bebis emzirAa evet okumuştum .. Ahh ahhh bende kafamı kaldı iyice leyla oldum kusuruma bakmayın siz :)))
Aa evet okumuştum .. Ahh ahhh bende kafamı kaldı iyice leyla oldum kusuruma bakmayın siz :)))
Sen bi bebisi dogurda bak bakim ilk gece leyla nasil olunur. Hem ameliyat, hem sonrasi agrili bir sekilde bebis emzir