• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOK KORKUYORUM VERTİGO GEÇİRENLER ACİL YARDİM :(

Pozitifyus

Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2021
189
83
13
26
Merhaba arkadaşlar gerçekten çok kötü durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum... 😭 Tam 1 hafta önce sabah 6da çok garip bir baş dönmesiyle uyandim nerde olduğumu şaşırdım hiç hissetmedigim birseydi kafam karıştı. Kalktım birseyler yedim zorda olsa uyudum... Ve o günden beri asla gecmeyen bir sersemlik var üzerimde. Doktora gittim ciddi birseye benzemiyor dedi. Kulan kristallerimle ilgili olabileceğini söyledi. iyi huylu bir vertigo dedi. Ama kafam karışık rüya gibi herşey ve bazen tarif edemediğim kötü bisey hissediyorum kafa karışıklığı gibi. Boşlukta gibiyim ve gözlerimi kapatincada geçmiyor. Gözlerim odaklanmada sorun yaşıyor. 😔😔😔 Böyle birsey yaşayan varmı vertigo sonrasi bu normalmi. Lütfen yardım edin ben böyle yaşayamıyorum 😭

Merhaba arkadaşlar gerçekten çok kötü durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum... 😭 Tam 1 hafta önce sabah 6da çok garip bir baş dönmesiyle uyandim nerde olduğumu şaşırdım hiç hissetmedigim birseydi kafam karıştı. Kalktım birseyler yedim zorda olsa uyudum... Ve o günden beri asla gecmeyen bir sersemlik var üzerimde. Doktora gittim ciddi birseye benzemiyor dedi. Kulan kristallerimle ilgili olabileceğini söyledi. iyi huylu bir vertigo dedi. Ama kafam karışık rüya gibi herşey ve bazen tarif edemediğim kötü bisey hissediyorum kafa karışıklığı gibi. Boşlukta gibiyim ve gözlerimi kapatincada geçmiyor. Gözlerim odaklanmada sorun yaşıyor. 😔😔😔 Böyle birsey yaşayan varmı vertigo sonrasi bu normalmi. Lütfen yardım edin ben böyle yaşayamıyorum 😭
Size tavsiyem ayetel kürsi bir tane iğneyi kırın yarımını ve siyah susam bunları ayetel kürsi olan kağıdın içine koyun ince poşete iyice sarın varsa muska kabı içine koyun boynunuza yada yastığın altına koyun mutlaka iyi gelecektir bunlar doktorluk şeyler değildir

Size tavsiyem ayetel kürsi bir tane iğneyi kırın yarımını ve siyah susam bunları ayetel kürsi olan kağıdın içine koyun ince poşete iyice sarın varsa muska kabı içine koyun boynunuza yada yastığın altına koyun mutlaka iyi gelecektir bunlar doktorluk şeyler değildir
Ciddimisiniz ya :( neden olabilir sizce bu çok korkuyorum yardım edin lütfen ne yapsam bilmiyorum

P Pozitifyus geçmiş olsun.
Bir yıl önce, birdenbire başlayan vertigo rahatsızlığı yaşadım. Çok şiddetli bir atak geçirdim.
KBB doktora gidin, ilaç verebilir, doktorun dediklerini dikkate alın.
Bana tavsiye edilen bir kaç yöntemi sizinle paylaşıyorum.
Boyun sağa sola çevirilmemeli,
Yukarıya uzanılmamalı,
Aşağı eğilmemeli,
Uyurken boyun olabildiğince yüksek tutulmalı,
Atak döneminde uyurken boyun sabit tutulmalı,
Uyanık olduğunuz zaman gözler sabit bir noktaya bakmalı ve açık olmalı.
Acil şifalar diliyorum.

P Pozitifyus geçmiş olsun.
Bir yıl önce, birdenbire başlayan vertigo rahatsızlığı yaşadım. Çok şiddetli bir atak geçirdim.
KBB doktora gidin, ilaç verebilir, doktorun dediklerini dikkate alın.
Bana tavsiye edilen bir kaç yöntemi sizinle paylaşıyorum.
Boyun sağa sola çevirilmemeli,
Yukarıya uzanılmamalı,
Aşağı eğilmemeli,
Uyurken boyun olabildiğince yüksek tutulmalı,
Atak döneminde uyurken boyun sabit tutulmalı,
Uyanık olduğunuz zaman gözler sabit bir noktaya bakmalı ve açık olmalı.
Acil şifalar diliyorum.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için, peki sormak istediğim artık hep böyle mi yapmam gerekiyor yoksa atak sonrası dönemde mi :(

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için, peki sormak istediğim artık hep böyle mi yapmam gerekiyor yoksa atak sonrası dönemde mi :(
Bu rahatsızlığı kabuk ettim ve hayatımı buna göre düzenledim.
İyileştikten sonra da ani hareketlerden kaçınmanız faydalı olacaktır.

Bu rahatsızlığı kabuk ettim ve hayatımı buna göre düzenledim.
İyileştikten sonra da ani hareketlerden kaçınmanız faydalı olacaktır.
Peki atak sonrasında sizinde sersemlik hali oluyormuydu ben anlamlandıramıyorum bu durumu vertigomu değilmi bilmiyorum doktorlarda kesin birsey söyleyemiyor, 20 gündür sersem gibiyim hafif dengesizlikte var 😔

Size tavsiyem böyle şeyleri asla dikkate almayın. Ayetel kürsi dediğiniz şey kuran ayetidir, kuran ayetleri böyle şeylere alet edilmez. Neyse konumuz bu değil

İlk vertigo atağımı 2010 da üniversitede geçirdim. Sabahleyin felaket bir dönmeyle uyandım. Fazla sallamadım gün içerisinde umursamadan hareket ettim ve daha çok döndü akabinde çok kötü bulantı yaşadım. Bende kbbye gittim. Doktor vertigo olduğumu beta.... ile başlayan ilacı kullanmam gerektiğini söyledi. Ne olur ne olmaz diye norolojiye yönlendirdi. Muayeneler sonrası ortaya çıktı ki benimki kulak kaynaklı bir baş dönmesi

İlk vertigo atağım çok kötü ve ağır geçti. Hem bilinçsizdim hem de yaşım küçüktü kendime bakmayı bilmiyordum. 1 ay kadar sürmüştü hatta geçmeden önceki son gün yatakta oturup bütün gün kafamı bile oynatamadan tv izlemek zorunda kalmıştım. Bu süreçte ilacın dozunu kafama göre arttırmıştım iyi gelsin diye -siz doktora danışın lütfen insan gençken sonuçları düşünmeden hareket ediyor- O son kötü günün ardından birden geçti ancak başımda bi bulanıklık vs hissi kalmıştı.

Sanırım öğrenciyken iyi beslenemediğimden, yorgunluktan, stresten felan epey atak yaşadım. Daha sonra atakları neyin tetiklediğini, ataklar varken gece nasıl uyumam gerektiğini zamanla öğrendim. O zamanlar derdim ki ileride hamile kalırsam vertigom olursa yanarım napıcam ben. Şu an hamileyim bi kaç kez hafif atak yaşadım ve umursanacak şeyler değildi.

Bugün geldiğim noktada çok çok az arada bir hafif dönmeler oluyor. O da üst solunum yolu enfeksiyonum olduğunda ya da aşırı yorulduğumda bazen oluyor.

Uzun lafın kısası size neyin iyi geldiğini öğreneceksiniz ve ilk gün yaşadığınız kadar korkutucu olmayacak.

Size tavsiyem böyle şeyleri asla dikkate almayın. Ayetel kürsi dediğiniz şey kuran ayetidir, kuran ayetleri böyle şeylere alet edilmez. Neyse konumuz bu değil
.
Biz zâten allahın kur'an ayetinden bahsediyoruz farkındaysanız bunlar allah'in kitabinda yer alan apaçık dellilerdir şifa kaynağıdır neyi kast ettiniz asıl ben anlamadım sizi?

Vertigo'ya mı şifa kaynağı?

Biz zâten allahın kur'an ayetinden bahsediyoruz farkındaysanız bunlar allah'in kitabinda yer alan apaçık dellilerdir şifa kaynağıdır neyi kast ettiniz asıl ben anlamadım sizi?
Tamam kuran ayeti okuyalım şifa için çok güzel bir öneri. Ama iğne kırmak muska yapmak yastık altına koymak falan nedir ya bunlar hurafe şeyler dinimizde yeri YOK! İnsanları yalan yanlış şeyler anlatıp duruyorsunuz gereksiz yere vesvese veriyorsunuz. Doktorluk şey değil dediğiniz nedir klasik vertigo rahatsızlığı mı 😂 şarlatanlık yapılmayan bir bu konular kalmıştı onlara da el atılmış maşallahhhh.

Kayınvalidem ve görümcemde vertigo var yaşadıklarınız normal , vertigo tedavisine başlayın..

Annemde var vertigo panik atak ilacı var bi tane onu kullanıyo kullandığı süre öyle bişey yaşamıyo.
Başka bi doktora daha gidin isterseniz.

Öerhaba düzeldiniz mi aynılarını şu am bende yaşıyorum

Back