Çok korkuyorum doğumdan :((((

uyum25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
91
11
36
39
Sinop
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. 3,5 ay sonra bebeğim doğacak. Çok korkuyorum ben normal doğumdan
(( Sezeryan olmak ne kadar doğru bilmiyorum ama ben normal doğum yapamam (( Psikolojim bozulacak bu gidişle bilgilerinizi paylaşın nolur ( üçük bi yerde yaşıyorum. Doktorum bana tam 2 saat uzaklıkta. Üf çok takılıyo kafama napmam gerekiyo bi akıl verin...Sezeryan olmak çok mu kötü? Çevremde çok olan var hepside çok memnun. Çok kafam karışık..Normal doğum istiyorum ama hiç cesaretim yok (( Yardımlarınızı bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..:18:

meraba arkadasim bebegin hayirli olsun sezeryan olmak kotu deil neden kotu olsunki ama herseyin normali guzel tabiki hem daha cabuk toparlanirsin,hem birebir yasarsin herseyi,hepsi 1 saatte biter ama sezeryanla omur boyu ameliyat izi tasiycaksn hareketlerin kisitli olucak dogumdan sonra ben bi daha dusun derim

canım benim son zamanlarda insan böyle duygulara kapılabiliyor seni çok iyi anlıyorum.Benim 3 aylık bebeğim var ve normal doğum yaptım.Korkunu yenmek için normal doğum yapanların hikayelerini okuyabilirsin.Israrla normal doğum istedim.Herşeyin doğalının en iyisi olduğunu düşünerek.Hiç pişman olmadım.Sezeryan sonuçta bir ameliyat,Doğumdan sonraki ilk zamanlar çok önemli ama o esnada annenin hareketleri kısıtlanıyor.Bu benim düşüncem.Sonuçta önemli olan senin kendini nasıl rahat hissettiğin.
Rabbim hayırlısıyla bebişine kavuşmayı nasip etsin...

Merhaba canım.Ben on gunluk cıcegı burnunda bı anneyım.Normal dogum yaptıM.Benım dogum korkularım olmadı ama son ay tedırgındım.Bı de bebısım beklenen dogum tarıhı gecmesıne ragmen gelmemıstı.8ınde sunı sancı ıle alınacaktı olmadı sezeryan olacaktı ama bebısım kendı kararıyla 7sınde geldı.Normal dogum oldu.Herseyın normalı makbul.Su an ne agrım var ne sızım.Sezeryan tabıkı olunmalı ama gereklıyse.Eger normal yapma ımkanın varsa normal ol.Hıc korkma bebegın dogdugu anda hıcbır acın kalmıyor derlerdi gercekten oyleymıs.Hayırlı dogumlar cnm.

arkadaşlara katılıyorum..sezeryan diye övdükleri sonuçta bir ameliyat ve keyfi yaptırılmasını hiç hoş bulmuyorum..eğerki bir zorunluluk varsa birşeyler ters gidiyorsa elbette sezeryan olunmalı..gerçi son zamanlarda bunun arkasına sığınan dr çok fazla.
ben cesaretli olmanı ve eğer herşey uygunsa normal yapmanı öneriyorum..ilk doğumum normaldi çok şükür çok memnun kaldım,kimseye muhtaç olmuyorsun,dikişin varsada 10 güne geçiyor,bu 10 gün içindede yatmana kalkamana oturmana engel olmuyor..herşeyin doğalı güzel..o anı yaşamalısın..kendini cesaretlendir.dedikleri gibi normal doğum hikayeleri oku..şimdiden hayırlı doğumlar dilerim..bu kadar korkkutma kendini.yoksa eninde sonunda sezeryan olursun zaten

arkadaşım bende senin gibi 3.5 ay sonra doğum yapacağım ve her gece rüyalarımda doğuruyorum kafayı yemek üzereyim sanırım ben sezeryan yaparım normal doğumu düşünürkn bile bacaklarım kitleniyo allah senin için hangisi hayırlıysa onu nasip etsin seni çok iyi anlıyorum

zorunluluk olmadığı sürece sezeryan olmayınız.bebeğin ilk anını ilk çığlığını herşeyini kaçırıyorsunuz.o an çok özeldir ve siz herşeyi kaçırırsınız...

Benim de kızım 3 haftalık oldu şimdi.
Hep normal olsun istiyordum ama aynı senin gibi çok korkuyordum. Hastaneye gidişimizi, tüm yapılacakları kafamda 100 kez yaşadım. Ama sezeryan ameliyat diye ondan daha çok korkuyordum. Sonunda nasip, sezeryan olmak zorunda kaldım. Günümüz geçti, tansiyonum yükseldi, tansiyon ilacı ve suni sanci ile doğum yapacakken, kordon da dolanmıştı... Epidural sezeryan olduğumdan bebeğimin ilk çığlığını duyabildim ve ameliyat o kadar da kötü değildi. Ama sonraki günlerde çektiğim acılari anlatamam. Şu an hiç birşeyim kalmadı sayılır ve herşey o kadar kötü değilmiş gibi geliyor, hata şu an iyiki böyle oldu diyorum bazen. Ama o günlerde "insanlar niye isteyerek sezeryan oluyorki" dediğimi hatırlıyorum. Acılardan bebeğime bile bakamıyordum, buna birde doğum sonrası göğüs ağrıları eklenmişti. Normal nasıldır bilemiyorum ama benim tecrübem bu.
Dediğim çok kafana takma, daha vaktin var ve sonunda ne olacağı hiç belli olmuyor. Ben doğumu kafamda çok büyütmüşüm. Sonuçta max 1 günlük olay.

bende çok korkuyorum normal doğumdan.normal doğumda doğum yapılacağı zaman ağrı sancı oluyo sezeryanda da ameliyat sonrası ağrı sızı oluyo.benimde doğumum ocağın sonu gibi daha hastane bile seçemedim.

Sağolun kızlar...Benim normal doğumdan bu kadar korkmamın nedeni birazda kuzenim yüzünden sanırım. Geçen sene doğum yaptı. Doğumu öyle zor öyle kötü geçti ki bebeğinden soğumuştu doğumdan sonra. Tam 5 gün hastanede yattı normal doğumda. Bidaha çocuk filan istemiyorum diyor hala. Beni etkilemek istemediğini söylüyor ama kesinlikle normal doğumu önermiyor. Tabi ki herkesin aynı olacak diye bişey yok. Kimbilir belki de benimki kolay geçecek ama iş kafada bitiyor işte Aklıma gelen tek yok epidural normal doğum ama belki de doğum yapacağım hastanede bu yöntem yok bilemiyorum konuşmadım doktorumla henüz doğum işini. Bi ara ne güzel cesaretlenmiştim yaparım diodum ama yaklaştıkca çok tırsmaya başladım. Normal doğum yapabilen herkesi takdir ediyorum... Eşim de kesinlikle istemiyor normal doğumu. O stresi yaşamak istemiyor. Çünkü doğum yapıcam hastane tam 2 saat ve yollar kötü. Üff içimi rahatlatamıyorum bi türlü...Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

çevrene bakma herkesin farklı olur..normal doğumdan sonra iyileşemeyenlerin sayısı %1 kadar azdır..kuzeninde onlardan biri..benimde çevremde keşke normal yapabilseydim sezeryandan sonra iyileşemedim diyen dolu..ama nasip işte..herşey yolunda gittiği sürece normal öneririm..keyfi sezeryan olma bence

ah su kuzenler..benım kuzenımde catı muayenesınde canı yanıp ıstege baglı sezeryan oldu.normal doguma uygundu acılması vardı ama sezeryanı tercıh ettı.daha once konu acmıstım foruma,kuzenım cok ustume geldı sezeryan olayım dıye ama ben normal dogum yaptım.benım gıttıgım hastane de bıze yarım saat trafık olursa baya uzun suruyordu hıc korkma canım.ılk normal dogum yapanlar bız degılız.hayırlı dogumlar sakın kasma uzme kendını

bencede iş olacağına bırak sürekli düşünüp kafanda büyütme herkesin dogumu kendine özgü yapamasam ben yapamazdım normal dogumu bütün yakınlarım sen normal doguramazsın dıyorlardı cok kolay dogumyaptım sımdı oglum7.5 aylık .hem bilemezsin kafanda normal sartlandırıp sezeyanda olabılırısn o yzüden hiçbişeye sartlandırma anı gelince yaşa sadece o zaman gereği yapılır.Şimdiden kolay dogumlar bebegını saglıkla kucagına alman dılegıyle..

hamileyken,elbette ben de çocuk sahibi olan insanlara soruyordum doğum nasıl bi şey diye.bazıları öyle bi cvp. veriyordu ki,sanırım hollywood senaristleri için iyi bi korku filmi malzemesi olur.ama bi tanesi bir şey dedi,doğumda hep onu hatırladım:elbette kolay değil ama biliyor musun allah sana nefes payını ve dinlenme süreni veriyo bi sonraki sancıya kadar.işte o sürede güç topluyorsun...artık sonlara doğru ağırıdan ziyade bezginlik hissediyorsun artık bitmesini istiyorsun.dinlenirken şunu düşünmen seni rahatlatacak,yarın bu saatlerde herşey çoktaaaan bitmiş olacak ve bebişim kucağımda karnını doyururken ben onu izleyip kime benzediği hakkında fikir yürütcem....sadece onun dediklerini düşünmüştüm o an...ve ikinci doğumumda da...

flocke, ayyyy aynen ne güzel ifade etmişsin. Korku filmi gibi anlatıyorlar doğumu, Allah ıslah etsin onları. O bir yakınının dedikleri ise çok güzel, okudum ve ağladım, acaba ben de öyle olacak mıyım, herşey geçecek mi, eşim bile bana sırt dönmüş durumda, çatı muayenemde çok acıdığı için sezaryan olmamı istiyor, bense normali denemek istiyorum, mümkün değilse zaten sezaryana alırlar diyorum ama anlamıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…