Çok kolay normal doğum hikayem

Zehramustafa18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
32
23
33
Merhaba bayanlar, doğum yapalı bugün tam iki ay oldu ancak yazabildim, dokuz ay boyunca burdaki normal doğum hikayelerini okuyup durdum çok şükğr benim de bi hikayem oldu. Ben burda anlatılan pozitif hikayelerin cok faydasını gördüm o yüzden yazayım dedim.. 10 yemmuz 2018 de 38+4 haftaşık hamileyken sabah 9 gibi uyandım biraz hurma yedim, son aylarda buna önem vermiştim.. eşim uyuyordu geri yattım 15 dk sonra içimde bişey tık dedi ve çamaşırım ıslandı işte dedim doğum başlıyor. O ana kadar hiç ağrım sızım olmadı, su geldikten sonra adet ağrısı gibi bi ağrı oldu ama saniyelerle sınırlı eşimi uyandırdım doğum başlıyo diye, eşim mufagı toparladı markete gitti arabayı düzenledi, ben evi toparladım hatta ütü yaptım:) yarım saatte bir tekrar agrı geldi iki defa filan ama yine hafif. Sonrası ağrım çok sıklaştı biraz duşun altında su tuttum o baya rahatlatıyor. Saat 11 gibi artık gidelim dedik, arabaya binerken meryemana eli otumu suya koydum belki duymuşsunuzdur doğuma faydası oldugu söyleniyor. Saat 11.30 da hastaneye vardık acildeki ebe hemen muayene etti ve 8 cm acıklık. İnanılmaz mutlu oldum. Çogunu halletmişsin dedi, hemen doğumhaneye alındım 5-10 dk orda sancı cektim doğumu başlatalım dediler çatala aldılar beni. Bu sırada agrı baya şiddetleniyor tabii ama dayanışmıycak gibi değil ne bağırdım ne ağladım beklediğimden cok daha hafifti. Bir kaç defa çatalda ıkınıyosunuz zaten bebeiş çıkıyor. Doğum anı pek zorlamadı beni zor kısım ağrıyı çekmekmiş. 12:30 da bebeğim doğmuştu. Toplam doğumum 3 saat sürdü ve bebeğime kavuştum. İnşaallah çok kolay doğumlarınız olur sizlerinde..

Maşallah çok kolay olmuş gerçekten doğumunuz .bende 2 ay önce doğum yaptım ama benim çok çok zordu tarif bile edemem çektiğim sancıyı 9 saat sancı çektim pes etmedim Sezeryan için .ve sonunda normal doğum yaptım çok şükür ama bidaha olsa onca sancıya rağmen yine normal yaparım çünkü sonrası büyük rahatlık oluyor bebek çıkınca herşey bitiyor hemen ayağa kalkabiliyorsun

Maşallah çok kolay olmuş gerçekten doğumunuz .bende 2 ay önce doğum yaptım ama benim çok çok zordu tarif bile edemem çektiğim sancıyı 9 saat sancı çektim pes etmedim Sezeryan için .ve sonunda normal doğum yaptım çok şükür ama bidaha olsa onca sancıya rağmen yine normal yaparım çünkü sonrası büyük rahatlık oluyor bebek çıkınca herşey bitiyor hemen ayağa kalkabiliyorsun
Siz hemen toparlandınız demek ben toparlanamadım o kadar çabuk malesef dikişlerin iyileşmesi baya zaman aldı. Sonra da psikolojik travma:)

Allah sağlıkla büyütmene nasip etsin...bel agrin olmadi mi hic benimki bildigin kopuyordu agrıdan :) sancı hiç biseydi onun yaninda...

Ya Allah tüm bekleyenlere kolay doğum nasip etsin. Sizin adınıza çok sevindim. Hurma yemek haricinde özellikle yaptığınız egzersiz yürüyüş vs. Var mıydı?

X