• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok karasızım fikirlerinizi bekliyorum

deryadeniz8380

Oğlum EGE abi oluyor
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
462
2
96
Nevşehir
Arkadaşlar şu zaman oldu ben daha karar veremedim normal mi sezaryen mi diye?Seçim yapılması gereken bir konu değil belki ama benim durum biraz farklı.Gebeliğin başından beri çok şükür herşey normal şu andada öyle.Bebek baş aşağı,plasenta arkada,kilosu uygun 3 civarı,benim kilom uygun 11 kilo aldım,baş çevresi uygun,çatı yapım uygun,1 cm açılma var,rahim ağzı yumuşak... yani herşey o kadar normal doğuma uygun ki...Ben aslında 7 ay falan direk sezaryen olacağım normal yapamam diyordum ama artık vicdan azabı duyuyorum herşey bu kadar uygunken neden normal olmasın diye.Ama işte bununla ilgili bir sorum var normal doğum esnasında doktor bebeğin başı çıkmadan kesi yapıyor ya onu hissediyormuyuz acı anlamında sormuyorum iğne yapıldığını ve acımadığını duymuştum.Beni kan tutar o nedenle bakmam diyorum ama hissedersem elim ayağım gevşerse bebeği ittirmem gerekirken yapamazsam oksijensiz kalırsa oğlum diye çok korkuyorum.Doktorumlada konuştum nasıl istersen öyle olsun dedi yani yapamam dersem sezaryende yapacak.Bana bir akıl verin lütfen çok kararsızım

bende 20 gün önce sezeryanle doğum yaptım .
benimde aynı senin gibi herşey uygundu .
ama normal doğum için kararlı olman lazım .
bende senin gibi kararsızdım o yüzden sezeryane karar verdim
Ve de toparlandım bi kaç gün sıkıntı oluyo sonra geçiyo zaten

herşey bu kadar olumluyken bence normali düşün benim ilk zamanlar düşük riskim 7 aydan itibaren erken doğum riskim vardı şimdi ise 36 haftamdayım bebeğim 2300gr aylarca bebeğim terstti bu haftaki kontrolümde dönmüş ama doğum kanalına girmemiş ayrıca bünyem çok zayıf ilaca hemen tepki veriyor ve hemen heyecenlanıyorum ama bukadar şeye rağmen inşallah normal doğum yaparım diyorum..
kaçıncı haftan bilmiyorum ama kendini psikolojik olarak hazırlamak için karar ver biran önce..

Sağolun kızlar teşekkür ediyorum cevaplarınız için.Bir normal yapabilirim diyorum bir yok yapamam diyorum.Normal doğuran arkadaşlar kesi yapıldığında hissediyormusunuz?

Sağolun kızlar teşekkür ediyorum cevaplarınız için.Bir normal yapabilirim diyorum bir yok yapamam diyorum.Normal doğuran arkadaşlar kesi yapıldığında hissediyormusunuz?

bende senınle aynı duygular içerisindeyım..ama o sancı anını yaşamak istiyor bir yanım..bakalım bır kac gun daha bekleyecegız..bende tık yok henüz:)

bende senınle aynı duygular içerisindeyım..ama o sancı anını yaşamak istiyor bir yanım..bakalım bır kac gun daha bekleyecegız..bende tık yok henüz:)

senin günün dolmuş galiba bebişinin yeri rahat:emir_bebek::)benimde cumartesi kontrol var bakalım doktorum gerçi hiç bir şekilde yönlendirmek istemiyor kendisinin bir çocuğu var sordum sezaryen oldum dedi.Ama senin şimdilik herşey normal sen karar ver dedi artık hakkımızda hayırlısı.

Arkadaşlar ben de 27. haftadayım normal istemiyorum çünkü kendime güvenmiyorum o konuda açıkçası, sezeryan düşünüyorum ama epiduralmi olsun yoksa genel anestezimi bilemiyorum, çok araştırdım bütün doğum şekillerinde riskler var psikolojim bozuldu zaten biraz evhamlı bir yapım var stres oldum siz ne tavsiye edersiniz.

merhaba canım ben sana benim doğumumu anlatayım ben de aynen senin gibiydim bir ara nerdeyse kafayı yiyecektim ben bunu nasıl çıkaracağım diye. doktoruma soruyodum nasıl olsun diye normal olursa böle sezeryan olursa böle sen ver kararını diyordu hepsinde ama son haftama kadar bana şunu dedi: "herşeyin normal iken sezeryan düşünme o sonuçta bir ameliyat" dedi. eşim de zaten başından beri normal den yanaydı ama ben yine de korkuyodum doktorum epidural normali tavsiye etti ve ona karar verdik. artık sancılarımı bekliyoduk ki 39. haftanın başında benden nişan geldi hemen doktora gittik bugün yarın doğum olur dedi.neyse 1 gün geçti 5 gün geçti ben de tık yok gayet iyiyim sonraki hafta 40 haftada kontrole gittim bana bu haftada bekleyeyim olmazsa suni sancı veririz dedi. neyse o hafta bekledik yine tık yok artık 41. haftanın sonun da artık gittik suni sancı verilecek ama doktor bi muayene edelim dedi. muayeneden sonra rahmim hiç açılmamış ve doğum pozisyonunu almamış bunları eşime ve bana söyledi artık haftam geçtiği için bebeğin kalbinin de yavaşlayabileceğini söyledi ve karar verin dedi. ben yine suni sancı verilsin dedim çünkü eğer olmazsa hemen sezeryana döneriz dedi. şansımı denemek istedim. 1 saat suni sancının sonunda bebeğin kalbi yavaşladığı için hemen apar topar sezeryana alındım ve yarım saat sonra da çıktım
söylemek istediğim şu seni o kadar ii anlıyorum ki ama çok da kafana takma çünkü düşündükçe kafayı yicek gibi oluyosun . bence epidural normali dene olmazsa sezeryana geçiş çok kolaymış zaten. ben doktoruma demiştim eğer bebek beni zorlarsa veya dikişim çok olacaksa hemen sezeryana alın diye o da tamam dedi. ama kısmet direk sezeryan oldu

umarım hakkında hayırlısı olur allah yardımcın olsun güzelim

haa bu arada benim oğlum 24 günlük oldu ;))I))

Arkadaşlar ben de 27. haftadayım normal istemiyorum çünkü kendime güvenmiyorum o konuda açıkçası, sezeryan düşünüyorum ama epiduralmi olsun yoksa genel anestezimi bilemiyorum, çok araştırdım bütün doğum şekillerinde riskler var psikolojim bozuldu zaten biraz evhamlı bir yapım var stres oldum siz ne tavsiye edersiniz.

canım eğer sezeryan düşünüyosan epidural ol çünkü bacaklarını hissetmeye başladığında biraz ağrıların oluyor öksürürken gülerken ağrın olur. narkoz aldığında o narkozu vücuttan atman için öksürmen gerekiyomuş ki o da canını çok yakar ama epiduralde öle bişey yokk
ha bir tavsiye daha hastanede en az 2-3 gün kal çünkü onların verdiği ağrı kesici ve antibiyotikler çok etkili ama evde kullandığın o kadar etkili olmuyor. ben ilkgünden evime çıkmıştım zorlandım tabi biraz

merhaba canım ben sana benim doğumumu anlatayım ben de aynen senin gibiydim bir ara nerdeyse kafayı yiyecektim ben bunu nasıl çıkaracağım diye. doktoruma soruyodum nasıl olsun diye normal olursa böle sezeryan olursa böle sen ver kararını diyordu hepsinde ama son haftama kadar bana şunu dedi: "herşeyin normal iken sezeryan düşünme o sonuçta bir ameliyat" dedi. eşim de zaten başından beri normal den yanaydı ama ben yine de korkuyodum doktorum epidural normali tavsiye etti ve ona karar verdik. artık sancılarımı bekliyoduk ki 39. haftanın başında benden nişan geldi hemen doktora gittik bugün yarın doğum olur dedi.neyse 1 gün geçti 5 gün geçti ben de tık yok gayet iyiyim sonraki hafta 40 haftada kontrole gittim bana bu haftada bekleyeyim olmazsa suni sancı veririz dedi. neyse o hafta bekledik yine tık yok artık 41. haftanın sonun da artık gittik suni sancı verilecek ama doktor bi muayene edelim dedi. muayeneden sonra rahmim hiç açılmamış ve doğum pozisyonunu almamış bunları eşime ve bana söyledi artık haftam geçtiği için bebeğin kalbinin de yavaşlayabileceğini söyledi ve karar verin dedi. ben yine suni sancı verilsin dedim çünkü eğer olmazsa hemen sezeryana döneriz dedi. şansımı denemek istedim. 1 saat suni sancının sonunda bebeğin kalbi yavaşladığı için hemen apar topar sezeryana alındım ve yarım saat sonra da çıktım
söylemek istediğim şu seni o kadar ii anlıyorum ki ama çok da kafana takma çünkü düşündükçe kafayı yicek gibi oluyosun . bence epidural normali dene olmazsa sezeryana geçiş çok kolaymış zaten. ben doktoruma demiştim eğer bebek beni zorlarsa veya dikişim çok olacaksa hemen sezeryana alın diye o da tamam dedi. ama kısmet direk sezeryan oldu

umarım hakkında hayırlısı olur allah yardımcın olsun güzelim

haa bu arada benim oğlum 24 günlük oldu ;))I))

ilk önce Allah analı babalı büyütsün bebişini:nazar:İnşallah bizde görürüz o günleri.Galiba normali yapamayacağım yasakkelime ben kesi olayını düşününce bile elim ayağım gevşiyor riske girmemek en iyisi sanırım.Rahatlıyorum böyle duydukça yaşanıp geçecek diye teşekkür ediyorum.

senin günün dolmuş galiba bebişinin yeri rahat:emir_bebek::)benimde cumartesi kontrol var bakalım doktorum gerçi hiç bir şekilde yönlendirmek istemiyor kendisinin bir çocuğu var sordum sezaryen oldum dedi.Ama senin şimdilik herşey normal sen karar ver dedi artık hakkımızda hayırlısı.

ya hiç sorma benım kız pek nazlı cıktı..40. haftamız doldu bende hala tık yok..aksam bıraz sancım oldu sevindik ama geri kaçtı sancım:) sevgılıler gününü beklıyor benım kuzum..aşk bebesi olacak galıba
:asigim: beklemek cok zor.......ama hayırlısı olsun tabi..gec olsun güç olmasın..hihoyyyt

Back