Çok kararsız kaldım kızlar

Sinopgirl

Tuğşat'ın annesi
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
136
-1
46
Sinop
Öncelikle herkeze selamlar.Eşimle kendi evimizin mutfağını doğumdan önce değiştirmeye karar verdik.Eşim saolsun bana elletmiyor bile hiçbirşeye ama şöyle bir sorunumuz var.Bizden önce oturanlar marley kullanmış ve marleyler de sadece bir ince kum üzerine döşenmiş ufak bir darbede ya şişiyor ya da göçüyor
Eşimle daha önce mutfağın zeminine laminant yapmaya karar vermiştik ama bugün su tesisatını yapan usta eşime ''buraya laminant olmaz kalebodur yapalım''gibi bişey demiş.
Şimdi bence kalebodur hem soğuk olur hem de kayar gibi geliyor içim ısınmadı açıkcası
Mutfağı kalebodur veya laminant olanlara fikir danışmak istiyorum.Kullanışlılık ve kalite açısından acill bekliyorum kızlar...

canım bencede fayans yaptır çünkü mutfakta ALLAH göstermesin bi
su kaçagı falan olsa hemen şişer tahtalar o yüzden ustalar fayans yapıyo diye biliyorum yada mineflo olabilir tahta görünümlü bu arada inş gönlünce olur:82:

bence de mutfağa laminant olmaz. su dökülür islanır bir şey olur orası evin salonu değilki mutfak
herkesin mutfağıda kalebodur demekki en uygunuda bu.

mutfağını laminant yaptıran hiç görmedim açıkçası.bütün mutfaklar kalebodur yapılır benim bildiğim.e herkes yapıyorsa en çok tercih edilen demektir.siz de çekinmeden kaleboduru seçin hatta rengine karar verin :79:

bence de mutfağa laminant olmaz. su dökülür islanır bir şey olur orası evin salonu değilki mutfak
herkesin mutfağıda kalebodur demekki en uygunuda bu.

Cevap veren eller dert görmesin kızlar :13:
Valla bu konu yüzünden eşimle biraz papaz olduk gibi bu akşam üstü
Benim aklımdaki sorunlar kalebodurla ilgili 1.evim cok muhafazalı ama sobalı şimdi bebek de gelince mutfak soğuk olur mu?
2.Üstüne halı serilirse çok kayar diyolar.Gerçi tabanı kaymaz halılar falan varmış bu kaymasını ne kadar önler?
3.Bi abimiz aralarında siyah lekeler çok kalıyor dedi.
4.de olmayan birşey için eşimin canını sıkmak istemiyorum açıkcası yazık adamceğiz canla başla uğraşıyor en pahalı hazır mutfak modelini beğendim gıkı çıkmadı

bence laminant olmaz
kaygan olmayan fayanlar vardır onlardan yaptırırsın
bizim mutfagımızda yeni yapıldı sayılır kocaman ve yerler fayans cok zorluk cekmiyoruz
tabi kışın sogukluk acısından halı filan sermek gerekli olr

bence de mutfak zemini seramik olmalı.. parke yaptıran çok nadir..

mutfaga laminat cok yanlis bir secim olur
mutfak sürekli silinen bir yer,hemen siser laminatlar birde su felan bassa bisey olsa bir sürü masraf
benim mutfagim fayans,kilim serdim mis gibi hic de soguk degil
temizligide cok rahat
bu arada Allah hayirli dogumlar nasip etsin ins. Rabbim kolaylastirsin

bence fayans yaptir ki genelde mutfak yerleri fayans oluyor hem rahat hem kullanisli temizlemeside kolay olur tercih sizin tabi...hayirli olsun gule gule kullanin mutfaginizibu arada bebiste geliyor galiba ALLAH SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN...ALLAH ANALI BABALI BUYUTSUN...AMIN

canım sana ikisini de kullanmış biri olarak yazayım.
şöyle ki : düğünümden önce evim yerleşmeden önce mutfağa bir dolap ekletmeye karar vermiştim ( dolaplar yeni yapılmıştı) dolap yaparken su borusu delindi ve parkelere geldi çok fazla olmamasına rağmen o suyu aldığı için şişmeye başladı,üzerine ağırlık koyduk falan neyse düzeldi ama sonuçta her an bir şey olsa bu parkelere ne olacak korkusu yaşattı bana ozaman evin tamamı laminant parkeydi koridorlar ve mutfak dahil.6-7 ay sonra yeni bir ev aldık.burada odalar parke,koridor mutfak fayans ve bence daha kullanışlı.kayıp düşme gibi bir durumum olmadı bugüne kadar,biraz serin olabilir yani yerler tabiki parke kadar sıcak olmuyor ama daha kullanışlı,silmesi,temizlemesi bence daha kolay ben memnunum fayanstan. parkeler ve fayanslar aynı renkte açık sütlü bir kahve deyim böylece bütünlükte var zeminlerde,ama bence fayans daha iyi.

bebekte hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün

sorularını şimdi gördüm canım
yerlerin fayans olması ev serinliğinden ziyade kışın çıplak ayakla yere bastığında zemini soğuk hissedersin ev için çok fazla değişiklik olmaz

halı serilirse kayar ama halı kaydırmazlar var marketlerde,milyoncularda,yapı marketlerde satılıyor metre olarak,al onlardan halının altına koy kaymaz,yoksa bukadar insan fayansla nasıl başedecek? benim koridorda yollukların altında hep onlardan var yoksa sörf yaparız evde.

aralarda siyah lekeler kalması o abinin kirindendir düzenli olarak temizliğini yaparsan derz dediğimiz o beyaz dolgular okadar kararamaz.zamanla derzlerin hepsi koyulaşmaya başlar ama öyle siyah falan olmaz temizlediğin sürece.

Oh kızlar içimi rahatlattınız hele ki bu son gelen acıklamalı cevap daha da aydınlatıcı oldu
Evet bebiş yolda 7 aylık erkek babasının da agzı kulaklarında İşte paşa doğmadan hepsini yaptıralım dedik banyo-wc-mutfak ama ev şuan aşağı yukarı yemişlilerin şantiyesi gibi
Bu konuda da çok takılmıştık bugün daha dogrusu kendim için değil de annelik içgüdüsüyle ya bizim uşak koşarken kayıp düşerse diye kurup duruyordum kafamda fayansta

merhaba :)

bende söyle anlatım.4 yıl bir evde oturdum koridor aşırı uzun ve mutfak heryer fayansı
ve ev inanılmaz soğuktu ve orda kzım oldu benim hiç bi kerede yazın bile çıçıtlı badiyle dolastıramadım.Çunku soguk olurdu .
Neyse 1 sene önce kendi evimizie taşındık.
1.Artık yeni evlerde parke yapılıyo.Çok şık duruyo

2.bi sitede bi dekorasyon uzmanı yazmıs.Bi kadının parka yaptırması mutfagına en akıllıcası diye

neden gunun cogu mutfakta geçiyo.Fayans soguk olur ama parke soguk olmaz ve bi kadın ayaklarından alır sogugu

etkılıyo ısınmayı ben eskı evimle kıyaslıyorum.Şişme konusuna gelince laminantar hemen su alır almaz şişmez
beklemesi gerekıyo sudaki şişsin yoksa ıslandı şissin diye bişey yok mesela benım lavabom geri basmıstı hiç bişey olmadı sildim gitti :)
içine sineni yaptır ama ben laminantı begendim fayansa göre maliyeti daha ucuz hem
içine sinmedimi yaptırırsın yeniden :)

Kesinlikle parke yaptır. taşı kullanmak rahat ama parke nin sıcaklığı gibiside yok. dikkatli kullanırsan uzun sürede kullanrsın :)
haydi kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…