• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çok işe yarayan bilgiler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tttugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
56
0
86
Diğer
arkadaslar bıldıgınız doğal pratık bılgılerı paylasalım ben bır kac tane yazıyorum :

ANTIBIYOTIK YERINE SARMISAK ASMA: rusyada bebekler nezle grıp yada baska enfeksıyonlu hastalıklara yakalandıklarında kullanıyorlar kokusu antıbıyotık yerıne gecıyo ben de denedım gecen hafta bebegımın atesı cıktı dr goturduk bogazı cok kırmızı dedı antıbıyotık ve ates dusurucu verdı ates dusurucuyu kullandım fakat antıbıyotık yerıne sarmısagı soyup ıkı kenarını kestım ıgneyle omzuna tutturdum normalde boynuna asılıyo fakat ıp rahatsız etmesın dıye ben ıgne kullandım ve bır gecede atesı dustu cok sukur ılaca gerek kalmadı

ıkıncı onerım
DISLIK YERINE SOGAN: bunu da denedım taze soganın beyaz kısmını verıyoruz hem agrısını hafıfletıyor hem bagısıklıgı ıcın faydalı fakat yanından ayrılmıyoruz nasıcakları bellı olmaz ))

ücüncüyü daha denemedim
HER BESıNıN ıÇıNE BıR KASIK ıRMıK: corbalarında falan kullanılıyor buyumesını hızlandırıyormus bebegım 4 bucuk aylık 6 aylık olsun beslenmeye gecınce kullanacagım
sız de bıldıklerınızı paylasırsanız sevınırım

BANYO SUYUNA PAPATYA sabunsuz banyo yaptiracagimiz zaman kuvete papatya attigimizda gazini hafifletiyor ve rahatlatiyor

Son düzenleme:
Bu tarz bilgiler asla ilaç yerine geçmez.
Evet bunları da yapın ama ilaç kullanmak gerekiyorsa da kullanın.
Antibiyotik yerine bunu yaptım geçti demek doğru değil.
Sevgiler.

tabıkı haklısın canım gerektıgınde kullanılmalı. fakat bır anne olarak antıbıyotıgın grıp ve nezlede etkılı olmadıgını bılmen gerekır. turkıyede hem bakterıyel hem vırutık hastalıklara hemen antıbıyotık verılıyor. en ufak bır kultur bıle yapmadan... guclu bır bagısıklık ıcın gereksız antıbıyotık kullanımına dıkkat edılmelı. fakat gerektıgınde tabıkı kullanılmalı. malesef turkıyede kendı adıma soyluyorum gereklılıgı de bır kac farklı uzman gorusuyle ancak anlayabılırım

ben de ilaçtansa doğal besinlerden faydalanma yanlısıyım, özellikle de minik böbrekleri ilaçlardan yorgun düşebilecek bebişlerimiz için. Durum ciddi değilse kesinlikle sarımsagı antibiyotige tercih ederim. Ben azıcık sarımsaklı yogurt yediririm ogluma bogaz enfeksiyonunda. Zaten doktorumuz da kesinlikle karşı oyle her enfeksiyon baslangıcında antibiyotik vermeye... Paylaşımın için teşekkürler ttugbacım. Devamını bekleriz =)

Elbette gereksiz antibiyotiğe hayır.
Ama biliyorsunuz ki boğaz enfeksiyonları grip nezle gibi başlar.
Ve bu tarz yazıları okuyan anneler antibiyotiğe gerek yok sarımsak asayım derse hoş olmaz.
Dediğim gibi evet bunları da yapın ama doktor ilaç veridyse ilacı da kullanın.

not: Bir anne olarak anneliğime ima yada laf söylenmesinden hiç haz etmem.

benim soylemek istedigim anlasilmistir fazla kaygiya gerek yok canim kusura bakma alindiysan anneligini bilmiyorum ki laf soyleyeyim hem asla yapmam bolye birsey

cok guzel bır konuya degınmıssın canm.Bende yemeklerıne mutlaka sarımsak koyarım cok sukur su ana kadar grıpal bır rahatsızlıgı olmadı ben sarımsagın mucızevı bır bıtkı olduguna ınanıyorum ayrıca dıslerı ıcınde dıslık almıstım ama bebegım sevmedı babannem bana yesıl soganın beyez kısmını ver dedı hem rahatlatıyormus bende oyle yaptım.Ama yanında durmak gerek yoksa Alım Allah bogazına kacar...Ben kesınlıkle alternatıf tıp taraftarıyım.sevgıler....

bilgiler için teşekkür ederim canım...
irmiği her çorbada kullanıyorum mutlaka 1tatlı kaşığı atıyorum içine..

soğanın beyazını bende veriyorum :))
dişlik kesinlikle almıyor ağzına..

sarımsağında çok faydalı olduğunu biliyoruz...
çorbalarına atmaya başladım..
zararı yok denemek lazım...
teşekkürler...

Back