cok hizli konusuyorum! ( sunum)

Evet kendime guvenlede alakasi var. Su an 20 dakikalik bi konum var, ama ben 20 dakikada yapiyorum normaldz yarim saat surer heralde. Yarim saate yapana kadar ugrasicam

Gelecek olan sunum ne ile alakali?
Araya bir seyler katma şansınız var mi konuyla alakali. Bir ani olur, anekdot olur farkli bir bilgi olur araya sıkıştırır sureyi uzatir hem de sıkıcılıktan kurtarirsiniz dinleyenleri.

Cok tessekur ederim, hocalarimda nefes al sakin ol dediler. Normaldede hizli konusuyorum ama sunum da heyecandan daha hizli konusuyorum. Dediklerini dikkate alicam. Hazirlanirken kendimi videoya cekiyorum:KK48:

Videoya cekmen cok iyi bir taktik. Heyecanli olman cok normal. Bu en deneyimli sunucularda bile olur. Heyecan olmak zorunda. Ama heyecanin sunumunun onune gecmesi iyi degil tabiki. Sunum esnasinda nefes almaliyim diye telkin ver kendine durmadan.

Gelecek olan sunum ne ile alakali?
Araya bir seyler katma şansınız var mi konuyla alakali. Bir ani olur, anekdot olur farkli bir bilgi olur araya sıkıştırır sureyi uzatir hem de sıkıcılıktan kurtarirsiniz dinleyenleri.
Yok aslinda 20 dakika konusmam lazim ben cok konusuyorum hizli konustugum icin 20 dakikaya sigiyo. Yani aslinda daha yavaq ve daha az konusmaliyim. Ondan ayni seyi yarim saate anlatirsam birazini silip geri 20 ye indiririm diye dusunuyorum ama yavas konusmaliyim, yapamiyorum. Ben staj yaptim ve rapor yazdim. Onu sunmam gerek

Aynanin karsisinda konus. Kendini izleyerek. Ben boyle yaptim hala yapiyorum. Komik gelebilir ama ise yaradiginj dusunuyorum. Diksiyona bende gittim ise yaradimi hala bilemiyorum. Ama bm hizli konusmami yendim. Simdi cok guzel konustugumu dusunuyorum. Yani diksiyonum ve konusmam bir iki yildir begeniliyor.

Hızlı konuşma problemini çok yaşamadım ama okuma yaparken çok hızlı yapardım. Küçükken hocalar metin okuttukları zaman bana hep "Sakin ol, yavaşla, arkandan atlı kovalamıyor" derlerdi. Ben de onların dediği yavaşlıkta okuduğum zaman bana aşırı yavaş okurmuşum, sanki hoca sırf yavaşla dedi diye ben biraz abartmışım normalden de yavaş okuyormuşum gibi gelirdi. Gerçekten hocanın istediği gibi okurken "Bu böyle nasıl bitecek?" diye düşündüğüm çok oldu.

Sonra böyle yapa yapa, kendi başıma deneyip dikkat ede ede okumamı yavaşlattım. Şimdi sesli okurken normal hız bana da normal geliyor :) Bir de bir hocamız her gün yatmadan birkaç sayfa yüksek sesle kitap okumamızı söylerdi. Denerseniz belki faydasını görürsünüz.

Ben de hizli konusuyorum kendimi bildim bileli ama sadece konusmak degil, her iste acelem var niyeyse :-) yemek yaparken, bir yere giderken, her işim hizli. Degismeye calistim ama o kadar oturmuş ki bu bende, sabirsiz yapimdan dolayi biraz zor degisirim :-) yani huyum bu.
Bana da cok kisi dedi hizli konusuyorsun diye. Tek faydasini gordum, o da ingilizce sunum yaparken de hizli anlatiyor olmam. Dolayisiyla dinleyenler bir orda etkileniyorlar :-) ne yapalim canim, biz de boyleyiz. Hizli anlatman, anlattigin konunun icerigini degistirmez, bosver bence, insanlarin bu konudaki yorumunu takmiyorum artik ben.

Ya bilmiyorum ne zaman hizli konusmakla ilgili bir konu açilsa aklima yillar önce Bana hersey yakisir programina katilan kadin geliyor :KK70: Kocasi diyorki diksiyon dersine yolladim ögrenmek yerine ordakileri de kendisine benzetmiş:KK70: Ama
çok tatli enerjik kadin:KK73: Ya
nerden aklima geliyorsa paylasiyim dedim:KK39:

Ben:KK54:.
Aynen senin gibiyim.
Sukur yavas yavas duzelttim.
Kural sudur: her kelimenin son harfini bastira bastira soyle.
Son harfi duyulmali!
Mesela bennn bunu yapp-tikk-ca duzeltt- tiimm.

Bende tam tersi yavaş konuşuyorum :KK70:ayna karşısında konuş videoya çek konuşmalarını bunlar geçici çareler diksiyon kursuna da gidebilirsin rahatsızsan :KK64:

Kizlar iyi aksamlar :)
Bugun sunum yaptim ve cok hizli konusuyorum. Cok guzel hazirlandim ne diyecegimi cok iyi biliyodum ama her zamanki gibi cok hizli konustum. Hersey cok guzeldi dedi hocalar ama cok hizli konusuosun dediler. Benim gibi olan varmi? Cozum buldunuzmu ne yapabilirim kizlar yaa, kendimi bildim bileli boyleyim
Ben İstanbul dışında yaşıyorum. Spikerlik ve sunuculuk yapmak istiyordum. Uzunca bir süre araştırma yaptıktan sonra internet üzerinden incelediğim spikerlik ve sunuculuk eğitimi veren yerler arasında özellikle dikkatimi çeken yani diğer kurslara göre daha öne çıkan Dialog ile Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk arasında karasız kalmıştım. Önce Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk ile görüştüm. Kurs değil de bireysel eğitim vermesi ve diğer sınıf eğitimi veren kurslara nazaran da hemen hemen aynı sayılabilecek bir ücrete bu çalışmalara katılacak olmam açıkçası bana daha bir cazip geldi. Yani bir sınıfta nerden bakılsa 10-15 kişi oluyor ve bana bir derste ancak 3-5 dakika zaman ayrılacaktı. Şimdi Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün profesyonel stüdyosunda bana özel yapılan programla her gittiğimde 1,5-2 saat birebir uygulamalı çalışma imkanım oluyor. Barınma imkanı yok ama civarda kalınabilecek oteller mevcut. Bu spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyen arkadaşlara da Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün tavsiye edebilirim. Başlarda çok heyecanlı olsamda çalıştıkça da kendime güvenim her geçen gün artıyor. İnşallah bu çalışmalarımın da karşılığını alırım.

Ben İstanbul dışında yaşıyorum. Spikerlik ve sunuculuk yapmak istiyordum. Uzunca bir süre araştırma yaptıktan sonra internet üzerinden incelediğim spikerlik ve sunuculuk eğitimi veren yerler arasında özellikle dikkatimi çeken yani diğer kurslara göre daha öne çıkan Dialog ile Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk arasında karasız kalmıştım. Önce Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk ile görüştüm. Kurs değil de bireysel eğitim vermesi ve diğer sınıf eğitimi veren kurslara nazaran da hemen hemen aynı sayılabilecek bir ücrete bu çalışmalara katılacak olmam açıkçası bana daha bir cazip geldi. Yani bir sınıfta nerden bakılsa 10-15 kişi oluyor ve bana bir derste ancak 3-5 dakika zaman ayrılacaktı. Şimdi Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün profesyonel stüdyosunda bana özel yapılan programla her gittiğimde 1,5-2 saat birebir uygulamalı çalışma imkanım oluyor. Barınma imkanı yok ama civarda kalınabilecek oteller mevcut. Bu spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyen arkadaşlara da Medya ve İletişim Koçu Hakan Öztürk'ün tavsiye edebilirim. Başlarda çok heyecanlı olsamda çalıştıkça da kendime güvenim her geçen gün artıyor. İnşallah bu çalışmalarımın da karşılığını alırım.
Insallah canim

Diksiyon kursuyla bu hizli konusma olayini duzelten var mi hakkaten? Bana hic oluru yok gibi geliyor. Hizli konusan insan kendisi bu durumun farkinda olmuyor ki. Unutuyorsun ve surekli kendine hatirlatmam lazim daha yavas konus diye.
Ben ozellikle deniyorum, konusurken kaydediyorum, cok yavas yaptim sansam da, dinleyince yine hizli yine hizli

Diksiyon kursuyla bu hizli konusma olayini duzelten var mi hakkaten? Bana hic oluru yok gibi geliyor. Hizli konusan insan kendisi bu durumun farkinda olmuyor ki. Unutuyorsun ve surekli kendine hatirlatmam lazim daha yavas konus diye.
Ben ozellikle deniyorum, konusurken kaydediyorum, cok yavas yaptim sansam da, dinleyince yine hizli yine hizli
Aynen napicaz biz bilmiyorumm:-)

Belki yazan olmuştur göremedim ama ben bu sorunumu şöyle çözdüm.
Ağzımda kalemle konuşma egzersizleri yaptım her gün özellikle önemli sunumların tarihleri önceden belli olduğu içi bende günlerce bu kalem egzersizini yaptım. Çokta ilerleme oldu şuan gayet iyi idare ediyorum birde kronometre çalıştırıyorum mesela 1 sunum bizim toplantılarda en fazla 30 dk. sürmek zorunda. Ben hem yavaş ve anlaşılır konuşmak hem hızlı olmak zorundayım bu sebeple sunumu baştan aşağı ağzımda kalemle sürekli tekrar ederim. Gerçi artık gerek duymuyorum, gerçekten bende işe yaradı.
Nasıl yapılır: Kurşun bir kalem yatay bir şekilde dişlerin arasına alınır önce kısa konuşma egzersizleri ile başlanır sonra sunum bu şekilde tekrar edilmeye çalışılır.
Umarım sizde de işe yarar.

X