Mesaji yazma tarihine bakilirsa, belkide bebegini kucagina almissindir. Dogmussa, anali-babali büyüsün, dogmamissa hayirli dogumlar diyorum simdiden.
Ben ikinci bebegimi, 4.720 gr ve normal yolla dünyaya getirdim. Dogumum, epey zor oldu. 11 saat sancidan sonra, oglumu mosmor kucagima aldim ve nefes almadan gögsümde yatiyordu. Burnuna, agzina kücük bir hortum soktuktan sonra nefes alip aglamaya basladi. Ben ise, cok fazla kan kaybi yasadigim icin ertesi gün tek basina ayaga kalkip tuvalete bile gidemiyordum. Hemsirelerin gözetimde, kollarimdan tutup götürüyorlardi. Tabi, herkeste böyle durum olacak diye birsey yok. Ama, 4 kilonun üzeri dogumlarda sezeryan sanki daha iyiymis gibime geliyor. Nedenine gelirse, oglumun otistik olmasini hep bu dogumda zorlanmaya bagliyorum. Cünkü, otizmin nedenlerinden birisi olarak, zor dogumda bebeklerin uzun süre dogum kanalinda oksijensiz kalmasi ve neticede beynin bazi bölgelerin hücrelerinde ölmeler olusabildigi iddia ediliyor. Bu yüzden de, otistik cocuklara hiperbarik oksijen tedavisi uygulayanlar var. Bu sekilde , oksijensiz kalmis hücreleri yenilemek.
Birde, sunu ekleyeyim. Dogum bittikten sonra, doktorum bana pişkin pişkin dedi ki:" -Aslinda, bu dogum sezeryanlikti." eee be adam bu kadar ben ve cocugum zorlandiktan sonra mi diyorsun bunu...Simdi ise, cocugumun yasadigi bu sorunda hep aklima bu geliyor ve hep acaba diye soruyorum kendime..
Bazi, hanimlar 4 kilo ve üzerini bir bebegi normal yolla kolay dünyaya getirebilir. Biryerde okuduguma göre, bazi kadinlarin dogum kanallari dar oluyormus. Bu yüzden, kimisi ben cok kolay dogurdum derken, baska biri cok fazla zorlandigini söyleyebilir. Kisaca, böyle durumlarda sezeryan bana göre daha mantikli. Hem kendiniz, hemde bebek sagligi acisindan..
Bu topicte bir arkadas 4 dikisle 4 kilo dogurdugunu söylemis (hatirlayamadim simdi nickini). 4 dikis iyi anacim :)) ben 15 dikisle dogum masasindan kalktim :)) Allahtan bu konuda bari doktorumuz iyiymis de, beni eskiye döndürebildi
)))
Allahim, herkese sonu iyi olan dogumlar nasip etsin.
Saglicakla Kalin..