• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok heycanlıyım ve az korkuyorum..4 kilo üstü bebek doğuran varmı

• Konu Sahibi Konu Sahibi B&M
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

B&M

FB & M & YE
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
8.556
25
158
37
kızlar bugün kontrolum vardı doğum yapma tarihim 13-14 mart ..bugün yine dktrum kntrol etti 2cm acıklık var dedi carsamba sabah 8.30 da ac karınla gel dedi heycanlandım artık her an gelmek isteyebilir dedi..ama dktrun dediği bişi kafama takıldı bebişim güzel kilo alıyodu ve 1 ay önce dkruma 4 ü gecmese bari zor olmazmı doğum demiştim doğurursun merak etme dedi.bugün bebişimin kilosu 4.250 olmuş nasıl doğurcan die espiri yaptı ama ben korktum normal doğum istiyorum.. 2 gündürde karnımda aksamları düzenli kasılmalar oluyo nefesim kesiliyo asa doğru bi baskı oluyo baya heycan basıyo bana dua edin lütfen.. bu arada 4 kilo ve üstü doğuranlar varmı nasıl oldu anlatırmısınız kızlar..benim normal doğum olucak allahatan bişi cıkmazsa kafamçokkarıştı :bbo:

Son düzenleme:
Canım Allah kurtarsın inşallah.Ama korkma ben kızımı 4,5 kg ,normal doğumla dünyaya getirdim.İki saat şiddetli sancının ardından,4 dikişle herşey halloldu,ki 22 sene evvelki şartlar la şimdiki olanaklar asla mukayese edilemez.Ne olursa olsun normal doğumdan şaşma.İkinci çocuğum sezeryan oldu ,keşke o da normal olsaydı.Şimdiden beynini şartlandırma,sık sık derin nefesler al ver,hareketsiz kalma ama hareketinde dozunu kaçırma.En önemlisi moralini yüksek tut.

wishne cok tesekkür edrim ablacım dikişlerinin yeri ne kadarda eski haline gilio ben dikişlerin yeri ilişki esnasında sızı yapıo felan die duydum doğrumu..4.5 kiloya göre 4 dikiş masallah az dikiş olmuş inşlh benimde az olur..aslında bebişimin tonton olmasını istiorum güzel oluyo ele rahat gelir dimi:)

benimde bebeğim iri olabilir çünkü gebelik şekerim yüksek. dr iri olursa sezeryan daha iyi olur diyor birde bizimki aşılamayla olduğu için zora sokmak istemiyor.bende normal doğum istiyorum.hayırlısı inşallah normal olur

Eğerki bebeğinizin kilosu bahsettiğiniz gibiyse kesinlikle normal doğum yapmayın.

Benim oğlum 4 kilo doğdu, doktorların ısrarına rağmen normal doğumda direttim, ama keşke dinleseymişim doktorumu. Şimdi doğumdan bana rahimde 1 cm kadar yırtık ve daha birsürü şey kaldı.

kuzum ablacım dktr normal dio o sezeryan dese kabul edrim riske atmam ama eksi 400gr yanılma payıda olabilir dio coğu kişi yırtılmamın doğum esnasında ıkınma safalarını sasırıp fazla gereksiz ıkınmadan olabilceni sölüyolar..nasip bakalım carsamba ne olcak.. doğum hikayemi silerle paylasmak için sabırsızlanıyorum

hadi yaaa doğru mu kuzum......
herkes bişeyler sölüyo bu konuda....
benimde arkadaşım ebe ve kendiside şuan hamile.....
oda eğerki 3.5 kilodan fazla olursa sezeryan olurum filan diyo....
kendisi birebir şahit olduğu için kilolu bebek çok zor oluyo dedi....kollarım ağrıyo bebeği çekerken diyo....

benim doğumuma daha çok var ama benim de oğluşum iki hafta önden gidyo 28. haftamda 1.5 kilo çıktı ve 30 haftalık gözüküyo dedi dr umuz şuan için kilolu bi bebek dedi....
bakalım nolucak.....

kadelen bebeği çekiolarmı yaa da korktum ben simdi eeeeeeeeeee :(((((((((.

wishne cok tesekkür edrim ablacım dikişlerinin yeri ne kadarda eski haline gilio ben dikişlerin yeri ilişki esnasında sızı yapıo felan die duydum doğrumu..4.5 kiloya göre 4 dikiş masallah az dikiş olmuş inşlh benimde az olur..aslında bebişimin tonton olmasını istiorum güzel oluyo ele rahat gelir dimi:)

Canım,benim kolay ve problemsiz oldu ama,son kararı verecek olan yine dr.un ve sen.Dr.un bu konuda sana ne öneriyor.Etraflıca bilgilenip,öyle hareket etmelisin.
Kuzum'un başına gelenleri okudun,herkesin bir olmayabilir.Gönül isterki normal doğum olsun,ama ortada iki can,artı doğumsonrası sağlığın var.Hakkında hayırlısı.

Canım ben 4 kilo üzerinde doğmuşum çok zor bir doğum olmuş hatta boğulmuşum :)Doğduğumda ağlamıyormuşum.Doktor çok dövmüş beni çoook :))
Kardeşimde 5 kilonun üzerinde doğmuş ve annem en kolay doğumumdu diyor:)
Ne bileyim kilolu bebek rahimde bir takım problemler yaratabilir, ama aynı zamanda güçlü çocuklar kendilerini dışarıya daha güçlü atarlarmış diye duydum.Aklında bulunsun:)Allah yardımcın olsun.Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.Doğum esnasında bizlere de dua edin, hayırlısıyla bebek sahibi olalım. Doğum esnasında dua kabul olurmuş.:))

Son düzenleme:
ben 5,5 kilo doğmuşum. tabi annem biraz eziyet çekmiş ama şu an imkanlar çok farklı. rabbim sana kolay doğum nasip etsin.

ya hanımlar bunları kafaya takmamalısınız...siz doktorunuzla konuşun ... doğru herneyse doktorunuz bunu size uygulayacaktır...olumlu düşündükçe herşey olumlu gelişecektir...tıp hergeçen gün gelişmekte...bir kaç ayda bile nekadar gelişmeler oluyor...allah kurtarsın her birinizi...

bu yıl nedense her hamıleye aynı sey soylenıyor gıbı hıssedıyorum ben.benım bebegımde ırı bebek.suan 38.haftamdayım ve bebegım 4 kılo olmus.etrafımda hamıle olan dıger tanıdıklarada aynı seyı soyluyormus doktorları.bu bebeklere ne oluyor boyle anlamadım

lente ne güzel şeyler yazmışsın eline ağzına sağlık.allah hayırlısıyla kurtarır inşallah hepimizi

canım ben 4500 kilo dogurdum ama yemediği için normal dogumu ki canım cok tatlıdır sezeryana bile girerken inlettim ortalığı eşim diyorki birde normal yapsaydın herhalde ortalık yıkılırdı allah kucagına alıp o güzel duyguyu yaşatmak nasip etsin

Mesaji yazma tarihine bakilirsa, belkide bebegini kucagina almissindir. Dogmussa, anali-babali büyüsün, dogmamissa hayirli dogumlar diyorum simdiden.

Ben ikinci bebegimi, 4.720 gr ve normal yolla dünyaya getirdim. Dogumum, epey zor oldu. 11 saat sancidan sonra, oglumu mosmor kucagima aldim ve nefes almadan gögsümde yatiyordu. Burnuna, agzina kücük bir hortum soktuktan sonra nefes alip aglamaya basladi. Ben ise, cok fazla kan kaybi yasadigim icin ertesi gün tek basina ayaga kalkip tuvalete bile gidemiyordum. Hemsirelerin gözetimde, kollarimdan tutup götürüyorlardi. Tabi, herkeste böyle durum olacak diye birsey yok. Ama, 4 kilonun üzeri dogumlarda sezeryan sanki daha iyiymis gibime geliyor. Nedenine gelirse, oglumun otistik olmasini hep bu dogumda zorlanmaya bagliyorum. Cünkü, otizmin nedenlerinden birisi olarak, zor dogumda bebeklerin uzun süre dogum kanalinda oksijensiz kalmasi ve neticede beynin bazi bölgelerin hücrelerinde ölmeler olusabildigi iddia ediliyor. Bu yüzden de, otistik cocuklara hiperbarik oksijen tedavisi uygulayanlar var. Bu sekilde , oksijensiz kalmis hücreleri yenilemek.

Birde, sunu ekleyeyim. Dogum bittikten sonra, doktorum bana pişkin pişkin dedi ki:" -Aslinda, bu dogum sezeryanlikti." eee be adam bu kadar ben ve cocugum zorlandiktan sonra mi diyorsun bunu...Simdi ise, cocugumun yasadigi bu sorunda hep aklima bu geliyor ve hep acaba diye soruyorum kendime..

Bazi, hanimlar 4 kilo ve üzerini bir bebegi normal yolla kolay dünyaya getirebilir. Biryerde okuduguma göre, bazi kadinlarin dogum kanallari dar oluyormus. Bu yüzden, kimisi ben cok kolay dogurdum derken, baska biri cok fazla zorlandigini söyleyebilir. Kisaca, böyle durumlarda sezeryan bana göre daha mantikli. Hem kendiniz, hemde bebek sagligi acisindan..

Bu topicte bir arkadas 4 dikisle 4 kilo dogurdugunu söylemis (hatirlayamadim simdi nickini). 4 dikis iyi anacim :)) ben 15 dikisle dogum masasindan kalktim :)) Allahtan bu konuda bari doktorumuz iyiymis de, beni eskiye döndürebildi ;))))

Allahim, herkese sonu iyi olan dogumlar nasip etsin.

Saglicakla Kalin..

bu gerçekten kişiye özel ve açık uçlu bir soru.kimi normal doğum yapıyor çoook zor geçiyor sezeryan olsaydım diyor. kimide tam tersini yaşıyor. sanırım her zor olanın alternatifi olduğu için ona göre yorum yapılıyor. aklımızda soru işareti varsa bikaç doktora gidip doğum şeklini netleştirmek mümkün.ama ben fazla zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum.doktoru dinlemek gerek.şu anda sezeryan doğum çoğu kişinin anlatımına göre daha kolay. normal doğum yapıp 10dan fazla dikişle bikaç ay oturamayan insanlar görüyorum.ablamında bebeği 4200dü ve oda normal doğum diye tutturdu.10 saat kadar sancı çektikten sonra bebeğin kalp atışları zayıfladığı için ssezeryana aldılar.ameliyattan çıkınca mosmordu.tabi <çektiği sancılardan mahvolmuş.keşke hiç normal istemeseydim dedi.o yüzden lütfen doktorunuzla işbirliği içinde mantıklı kararlar verin.hiçbir anne ve bebek daha ilk doğum anında çok zorluk çekmesin.anne olmak tabi kolay değil ama çokta diretmemek lazım. herkese hayırlı doğumlar diliyorum.

b&m hayırlı haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruuz.....
Her halde bebişine de sana da sağlıklı bahtlı bir ömür dilerim...

Allah bir avazda kurtarsin canim.
arkadasim 6 kilonun üzerinde dogmus ve sanirim normal dogumla.
ne kadar azman dogmussa:roflol:

4 kılo normal dogum asla tavsıye etmıyorum. yırtılma derın olabılır makata dogru sonrada cekersın omrun boyunca.. 3.5 kılo ustu ? sezeryan en dogrusu olur. benım bebek 4 kıloydu ve cok zor oldu.vakum kullanıldı hatta sonrada bır suru problem. ben yurtdısında yaptım bebegımı orada dr um dogum normal olabılrı dedı bruadakıler 4 kılo bebegı sezeryan onerırız dıyorlar.. gelde ısın ıcınden cık :) ama ben tavsıye etmıyorum.

Back