Çok hastayım yardım edin

ananas

aşkısının hatunu
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2008
114
1
çok kötü grip oldum. etlerim saç diplerim acıyo .burnum çok tıkalı ama çok fazlada akıyo.ayağa kalkamıyorum.ilaç alıyorum ama 3 gün oldu burnum açılmadı bi türlü .buhar makinemde var ama nafile.beni biraz rahatlatıcak tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.2 tane çocuğum var küçük biran önce ayağa kalkmam lazım lütfn bilgilerinizi paylaşın benimle kimbilir aranızda mucizevi tarifleri olan arkadaşlar vardır belki.rahat nefes almak istiyorum .şimdiden çok teşekkürler.:çok üzgünüm:

yokmu kimseden bi fikir arkadaşlar nefes alamıyorum burnum çok tıkalı

geçmiş olsun burun sıpreyi yokmu o biraz rahatlatır inş çocuklara bulaştırmazsın tekar geçmiş olsun

Geçmiş olsun öncelikle.Zencefil,tarcın ve tane karabiberi kaynatıp balla tadlandırıp için.inş.iyi gelecektir.Ama biraz acı oluyo idare edin artık .Allah acil şifakar versin...

çok kötü grip oldum. etlerim saç diplerim acıyo .burnum çok tıkalı ama çok fazlada akıyo.ayağa kalkamıyorum.ilaç alıyorum ama 3 gün oldu burnum açılmadı bi türlü .buhar makinemde var ama nafile.beni biraz rahatlatıcak tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.2 tane çocuğum var küçük biran önce ayağa kalkmam lazım lütfn bilgilerinizi paylaşın benimle kimbilir aranızda mucizevi tarifleri olan arkadaşlar vardır belki.rahat nefes almak istiyorum .şimdiden çok teşekkürler.:çok üzgünüm:

merhaba arkadaşım önclikle geçmiş olsun.benm de 2 tane çocugum var valla hasta olmakdan çok onlarla ilgilenememekden korkuyorum.bilirim halini.allah acil şifalar versin canım.gribin ilacı bol istirahat ama 2 çocukla nasıl..? diyeceksin.
canım burun tıkanıklığın için eczanelerde aktarlarda ve baharatçılarda satılan çin yağı diye bişey var kesinlikle onu tavsiye ediyorum küçük bir mendili ıslatıp üzerine bir iki damla dökerek kokla müthiş nefes açıcı özelliği var,aynı zamanda buhar makinesine de damlat geceleri rahat uyursun.sıcak suyun içine damlat buğu yap.bir fincan sıcak suya damlat içine limon sık şeker at iç gene üst solunum için çok etkili olacaktır.eğer öksürüyorsan bir parça pamuga damlar bir yerde ısıt göğsüne kapat buda etkili olacaktır..eğer boğaz enfeksiyonu varsa balla sirkeyi bir şişede karıştır şurup niyetine sabah akşam birer kaşık hem gargara yap hemde iç.. çocuklar içinde birebir bir ilaç..
2 tane limonu bir cezveye doğra içine az su koy iyice ezilene kadar pişir çekirdek ve kabuklarından ayır tada süz kalanına bal katıp ılık ılık ye buda etkili bir ilaç..
aklıma gelen başka bişey olursa mutlaka yazıcam sende sormak istediğin birşey olursa özelden yazabilirsin mail geliyo bana hemen cvp veririm burda olmasamda haberim oluyor...acil şifalar diliyorum..:teselli:

Arkadaşım, burun spreyleri çok rahatlatıyor, fazla kullanmamak lazım ama prospektüsüne uygun kullanırsan hem burnunu açar, özellikle geceleri rahat uyursun hem de nezlenin geçmesine faydası oluyor. Geçmiş olsun canım.

bende burun spreyi öneriyorum çok geçmiş olsun.

allah razı olsun hepinizden.burun spreyi kullanıyorum antibiyotik alıyorum grip ilacıda içiyorum ama bi türlü rahatlıyamadım.3 gündür aynıyım biraz rahat nefes alıyım biraz burun akıntım dinsin istiyorum.onun için başka ne yapabilirim diye araştırıyım dedim.ama süper öneriler var hepsini deniycem çok teşekkür edrim hepinize.

en yakın aktardan Ardıç yağı al canım. bir kesme şekerin üstüne 5 damla damlat ve dlinin üstünde eriyinceye kadar em. ayrıca pamuğun üstüne damlatıp nefesini içine çek. günde 3 kez kullanabilirsin.
(sadece böbrek hastaları kullanamıyor) ve ertesi gün farkı gör. eminim ki evinden eksik etmeyeceksin.kime tavsiye ettiysem işe yaradı . Geçmiş olsun.

grip olan arkadaşa
yaban mersini diye bir bitki var onun hapları satılıyor gribe çok iyi içince kür halinde düzenli birkaç ay hiç grip olmuyosun hal de veriyor

canım geçmiş olsun tekrardan.. antibiyotik alıyorum demişsin, ama bildiğim kadarıyla grip geçirirken antibiyotik almanın pek faydası yok, sen gene de bir araştır istersen.
Antibiyotikler bakteriler üzerinde etkili grip ise virütik...

grip ilaç alırsan yedi günde almazsan bir haftada geçer derler.dediği gibi antibiyotiğin etkisi yok. ama virus enfeksiyonlarında direnç düştüğü için üste bakterilerde eklenip süperenfeksiyon olabiliyormuş antibiyotiğin bu bakımdan belki faydası olur.
gripte en iyi tedavi istirahattir. vitamin takviyesi alınabilir yada beslenmeye dikate etmek vitaminli şeylerle beslenmek.ve sıvı takviyesi.alternatif tedavi yöntemleri kullanılabilir. arkadaşlar zaten bu konuda yardımcı olmuşlar.limonun gripte etkisinin olmadığı ispatlanmış (ama bende çok işe yarıyor belki psikolojiktir.)
çok sık griple boğuşan biri olarak paylaşmak istedim.

ooo süpersiniz .biliyomusunuz ben sinüzit olmuşum ondan açılmıyo burnum.sinüslerim nasıl dolu anlatamam.hiç nefes alamıyorum ya yok böyle bişey.ama yarın ilk işim aktardan şu tavsiye ettiğiniz yağları alıp denemek olucak.çok teşekkürler hepinize.halden anlayanlar var ne güzel.

X