çok gerginim lütfen yardım edinnnnnn

rofle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
7
0
86
45
Ankara
merhaba 26 aylık bi kızım var sabahtan öğleye kadar bakıcısında kalıyo ve çok güzel vakit geçiriyorlar.maşallah çok güzel yemeğini yiyor çişini söylüyo.ama ne zaman ben geliyorum kızım mızmzız yemek yemeğen çişini söylemeyen herşeye ağlayan bi çocuk oluyo.belki benden intikam almak istiyordur sabahları bıraktığım içiin ama gece yetene kadar onunla ilgileniyom o boşluğu kapatmak için.sinirlerim çooooooook bozuk artık kızıma bağırmaya başladım sonra oturup ağlıyorum .ne yapayım ben lütfen yardım edin

Selamlar,

Maria Montessori'ye ait bir kitap var Çocukları Anlamak. Okumanızı tavsiye ederim.
Benim orada okuduğum kadarı ile sizsizliğe karşı verdiği tepkiler bunlar, ama o çok haklı size ihtiyacı var ve sizi özlüyor. Gündüz de o kadar uysal olması aslında sizin yanında olmayışınızdan kaynaklanıyor. Yani o uysallık onun tepkisel ve üzgün hali aslında. Yani bu kitapta bunların daha bilimsel açıklamasını bulacaksınız emin olun.
Tek tavsiym sizli zamanlarında ona maksimum anlayış ve maksimum birlikte kaliteli vakit geçirmeniz.
Naçizane tavsiyem.
Sevgi ve saygılarımla,

Gülter

2 yaş dönemi ile internette bir sürü bilgi bulabilirsin...
Bağımsızlık yolunda ilerleyen ama beceremeyen çocuğunuz zaten bir bunalımda.Bir de sizi göremiyor cabası...
Kendinizi suçlu hissetmeyin ama anlayışın zirvesinde olun.
17 yaşa benzermiş bu dönem, isyankar yani.''SERKEŞLİK'' dönemi de diyor uzmanlar.
Geçecek tabiiki ,en basit yol sürekli ilgisini başka yöne çevirmek.
Dün ben yavru kedi oldum,o anne kedi oldu,bütün akşam peşimde kedicik diye dolandı,bana ev yaptı,beni besledi kendince,en son beni yatırdı uyuttu güya,ama kendi uyuya kalmış,geçirdiğimiz en sakin akşamdı.En son yerde aynen kediler gibi miyavlayarak yatağa gittikkaydirigubbakcemile3
Yani işin özü günü gününü tutmuyor sıpaların,bol bol oynayın boşverin işi gücü,nasıl olsa kuş olup uçacaklar yuvadan...

Gülter ,kitap ismi için kendi adıma teşekkür ederim,başka pratik kitaplar varsa tavsiyeni beklerim.Benim çok zaman önce okuduğum en nefis kitap ise Haluk Yavuzer in ÇOCUK EĞİTİMİ EL KİTABI idi.Karikatürlerle doğru davranışlar anlatılmış...

Şu an okuduğum Eylem Korkmaz'ın Montessori Metodu. Bu metodu benimsemesenizde çocukların davranışları ve ailelerin nasıl tepki vermeleri konusunda gerçekten yardımcı olabiliyor.
Haluk Yavuzer'in kitaplarından 1-2 tane var ama henüz onlara sıra gelmedi :) Montessori kitapları şu an benim açımdan daha revaçta. Eşim öğretmen o Haluk Hoca'nın kitaplarının çok değerli olduğunu düşünüyor benim se henüz yorumum yok.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…