Çok fena bağlandım :(

intikamzamani

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
21
0
32
siteye hep zor zamanlarım da giriyorum gereken ilgiyi gösteremiyorum ama her zamanki gibi sorularım olacak;

cok fena süte baglandım dolaptan yeni cıkmış buz gibi sütü mideye devirmek gibisi yok ! normal insan gibi 1 bardakla yetinemiyorum 1 2 3 bazen tüm kutu bitiyor yada şişkinlik yaparsa yanımda gezdiriyorum rahatlayınca içmem için.beni gören hayrete düşüyor.. şu an pc'min üstünde bi bardak ve bi kutu süt var 4. bardağımı devirmemek için zor tutuyorum kendimi .

aslında sütten nefret ediyordum göğüslerimin küçük olmasından yakınana kadar annem bol süt içmemi önerdi her öğünde 1 kere içiyordum(zorla) şimdi ise bir derken 2 3 oluyo zaptedemiyorum ..

bu kadar içmemin bizararı var mı tabikide herşeyin fazlası zarar ama engel olamıyorum ne yapmalıyım sütün verdiği duyguyu hiç bi içeçek vermiyor bana yardım nolur ... tek endişem kapıdan sığmamak orantısız bi vücut ölçüsü yani şuan boyum yaşıtlarıma göre normal ama ilerisi için.... endişeliyim...

canım kilo için endişelenme bence aman aman bi kilo yapmaz süt hani faydalı bi içecek ama fazlası anemi yapıyor yani kansızlık bu da iyi değil aşırı tüketimi sana kemiklerine vucuduna falan zarar verebilir fizyolojik olarak yani. ben gıda okudum ordan biliorum yoksa bilmediğim konuda yorum yapmam pek :))

ne güzel bende sütü hiç içemiyorum, en azından faydalı vucut için, ilerde kemiklerim yamulcak keşke bende içebilsem:1no2:

2 bardak yeter canım abartmazsan sorun olmaz. ben bir ara günde 3 litre süt içiyordum inanabiliyormusun sonuçta kilo aldım tabi ama ben sigarayı bırakınca süte sarmıştım. sonra bir ara cay şimdi suya döndüm :))

sütün fazlası brusella hastalığına neden olabilir canım, bende emzirirken senin gibi çok süt içiodum beni de bi arkadaş uyarmıştı, bence dozunda bırak

müjdeci : kiloyu dert etmiyorum hatta yüzüm biraz tombiklese fena olmaz :) boydan bayağı uzadım ama ne yüzüm tombikledi ne de göğsüm büyüdü aslında göğsüm için içmeye başlamıştım şimdi zevke dönüştü

valla gülsah yarar mı zarar mı kestiremedim doğrusu istediğim gibi bi vücuda sahip olabileceksem içerim zaten severek içiyorum :) ama stop zmnı gelmiş :)

ibolya: brusella hastalığını araştırdım ben paket süt içiyorum herhangi mikrop taşıyabileceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
yavrucum herşeyin fazlası zarar sütün fazlasıda kansızlık yapar diye okumuştum bi yerden sen sabah kalkınca kahvaltıda bide gece yatarken içersen kararında olur cnm

ben fazla bi zararı olacağını düşünmüyorum bi akrabamız var hollanda da yaşıyorlar. oğulları çocukluğundan beri hergün 1 lt süt içermiş çocuk acaip yapılı (yapılı derken kemikleri falan iyi gelişmiş geniş omuzlu falan güzel anlamda yani..) çocuğun boyu nerdeyse 2 metre dişleri desen bembeyaz süper yani

her şeyin aşırısı zarardır.2 bardak yeter 1 günde.çok süt içince göğüslerinin çok büyüyeceğini yada çabuk büyüyeceğini sanmıyorum:)

Herşey gibi sütün de fazlası zararlı. Bir kere şişkinlik ve gaz yapar, özellikle soğuk süt. Hadi bu geçici ama kansızlık ve böbrekte kalsiyum çökeltisi (bu sonrasında böbrek taşına neden olur) de yapar aşırı süt tüketimi. Bir de sütü gece yatmadan değil sabah kalkınca içmek daha iyi. Bütün gece tuvalete gidilmediği için, idrardaki fazla kalsiyum böbreklerde çökelti yapmasın diye.
Ama günde bir bardak içmenin yararı çok büyük. Özellikle ilerde hamilelik ve menopozda faydasını çok görürsün. Biliyorsundur, menopozda kalsiyum eksikliği kemik erimesine yol açıyor ve 30 yaş civarına kadar alınan kalsiyum kalıcı olabiliyor, yaş ilerledikten sonra süt içmeye başlamak aynı etkiyi sağlamıyor vücutta.
Ama hoşuma gitti, keşke bütün gençlerin en kötü alışkanlığı bu olsa. :)))

Bir ara ben de bağımlı gibi olmuştum, evde süt olmadığında rüyalarıma girdiğini hatırlıyorum :kedi:
Bir tanıdığım da 2 çocuk annesi ve hiç çatlağı falan yok, neden olarak çok süt içtiğini (özellikle hamilelikte) söylemişti. Ama bence de biraz daha az iç, herşeyin fazlası zararlı.

bende 1 sene öncesine kadar günde 1-1.5 lt içerdim.buzdolabından ama,buz gibi.şimdide seviyorum ama artık 1 yada 2 bardak içiyorum

X