- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
-
- Konu Sahibi dingindeniz
Ben de Sancaktepe ye bakıyordumMerhaba kesinlike sancaktepe samandira yenidogan taraflarina gitmemenizi oneririm bi kadin olarak evden pijamayla cikip markete gidemezsiniz oralarda..Bende kartalda ki ugurmumcu mahallesini biliyorum sessiz sakin bi yer ustelik kucuk bir sehir gibi icinde her sey var.
Evet canım pendik civarına baktım biraz daha uygun fiyatlı geldi tercihlerim arasında olacakAblam Pendigin bi mahallesinde oturuyor 500 lira kira veriyor evi de 3 oda bir salon 3 yillik bir bina. Cok da guzel.. Yeri de sessiz sakin herkesin birbirini tanidigi bir yer. Cok guzel..
Üsküdar A azıcık ucundan baktım da çok uçuk ve satın alalım desek de bütçemiz o kadarına el vermezUskudar Çamlıca Bulgurlu semtleri hakkında bilgi verebilirim. Temiz sakin semtler ama kiralar son zamanda çok uçtu eski kiracılar 1000 liraya oturuyor çıkartıp yerine getirdikleri en az 1200-1300 zaten kiralık ev sitelerinde de görürsünüz. Biraz tertipli olsun derseniz 1500 yeni çok fazla yapılan var onlar 1700-1800 tabi şansa daha uygunda denk gelirdir sakin huzurlu ve ulaşım rahat Kadıköy , uskudar merkez, Beşiktaş taksim otobüsleri geçiyor.
Evi tutmayı düşündüğüm yerleri listeleyip okul tercihlerimi ona göre yapayım dedimKartal tarafı da çok güzel, oturulabilir yani.
Ama şöyle birşey var. İşyerleri nerelerde? Anadolu yakası derken kadıköy de girer, gebze de girer. Atıyorum iş kadıköyde. Ev gebzede. İmkanı yok hergün o yolu çekmenin.
İstanbul a sadece gezmek için gittim şimdiye kadar hiç alıcı gözle bakmamıştım ay ben burda yaşayamam derdim şimdi oldu da bitti İstanbul yolu göründü. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın tek dileğim bu.Site demissiniz orayı kacirdim Çekmeköy son 3-4 yılda çok gelişmekte hep site. yeşillik cok fazla taşdelen tarafı yaşamak istediğim yer.
Arkadaşım ugurmumcuda 9 yıldır evini de oradan aldı çok memnun orasida güzel. Sancaktepe de gelişmekte.
Birde hiç belli olmaz uskudar pahalı gözüküyor ama birikim varsa biraz diğerleriyle aynı miktarda ev alınabilir bizim sokakta bir mutahhit acil para ihtiyacı olmuş evi yarı fiyatına satmış tek daireyi. Hakkınizda hayırlısı olsun ins. Yine de güzeldir duzeninizi kurunca zevk alırsınız istanbuldan başta zor oluyor ama sonra kopamıyor insan
Anadolu yakası şart mı?
Bir de 1500 kira verene kadar 1500 ödeme ile küçük de olsa bir ev almayı düşünmez misiniz?
Hiç üzülmeyin, korkmayın İstanbul harika bir şehirdir.
Hep yaşamak zor diye ağlayıp duranlar ne hikmetse yerleşir, gitmeyi düşünmez ordan..
Neden?
Çünkü çok güzel ve imkan dolu..
Ben çok özendim size..
Ben de Sancaktepe ye bakıyordum
Evi tutmayı düşündüğüm yerleri listeleyip okul tercihlerimi ona göre yapayım dedim
Gerçekten mi?? Neden acaba? O kadar kötü mü kimisi tavsiye etti kimisi hiç etmiyor. Yunus Emre mah, Osmangazi mah filan uygun fiyatlı güzel evler gördüm nette. Yaşam nasıl okullar nasıl bilememBen sancaktepede oturuyorum. Ilk firsatta buradan kacacagim...
Düşünüp duruyorum kirası biraz ucuz kalan evler oturacak gibi değil çünkü ben çoğu zaman tek kalıyorum evde. Kirası biraz çok olsun güvenli olsun dedim 10 sene kalsak ev sahibine bir ev parasını vericez yazık günah emeğimize hiç üç kuruş kenara atmayım mı yani, çoluk çocuk olur.. Ev alalım dedik ödediğim bi ev var şimdi satsam daha faizini bile ödememişiz külliyen zarar, kredi bi daha çıkar mı bilmem .. Öyle kaldık yani ne İstanbulmuşBen 2 senedir aglayip duruyorum bıktım istanbuldan diye, evlenip geldim habire tasincam tasincam gitcem gitcem sonunda bikac ay kaldihersey belli olacak gitme ihtimalim cok yuksek istanbulun tek iyi yonu iyi paralar kazanabiliyorsun, ama deger mi cektigine bence degmez az param olsun ama boyle pislik sehirde durmayim kafasina girdim. Ayriyetten araba degil motosiklet kulaniyoruz birde ona ragmen trafigindende bikktiim girtlagima dayandi sinir. Esimi zor ikna ettim ama olsun. Istanbul yasancak yer degil. Ustelik oturdugum yer istanbulun bircok yerine bakarak biraz daha az kalabalik ona ragmen fittirdim bazi yerleri gezeerken bu insanlar ustuste nasil yasiyor diye ben darlandim. Esim hala kopru manzarasini soyler dururdu dedim baslarim koprusunede cadde bostaninada istanbulada. yaşanmazz.. alıp bohcami gitcem umarim yakında. Ve istanbuldan imkani olup kacabilenler sansli bence.
Onun işi belli değil ben nereyi yazıp ev tutarsam o da aynı yere gelmek için dilekçe vericek İstanbul içi yer değiştirecek yaniEşinin işi nerede
Sonuçta senin daha okulların belli değil çok alakasız yerler olabilir
O nerede ona göre bir değerlendirme al çemberi sonra büyüt
Esenyurt artık 700-800 . Siteler daha çok tabiHer semtin kirasi farkediyor . Esenyurt genelde 400 -500 arasi , Beykoz tarafida soguksu taraflari uygun 600-750 buralarda amcalarim oturduğu için net bir kira ücreti söyledim.