Çok canım sıkıldı İstanbul hakkında beni rahatlatın

dingindeniz

Yeni bir hayat kurdum
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
2.216
2.253
Kızlar eşimden dolayı İstanbul a tayin istemek zorundayım. Ayy öğrendiğimden beri dolup dolup boşalıyorum. Kredi borcumuz filan olduğu için elimize benim maaşım kalıyor diyebilirim.
Öğretmen olduğum için doğudan sonra artık daha şartları iyi, sınıf mevcudu çok kalabalık olmayan, ilgili alakalı velilerin bulunduğu bir yer istiyorum. Doğuda da kuzularımdan çok memnundum ama aileler yeterince ilgilenmeyince ben kendimi yırttığımla kalıyordum. İstanbul Anadolu yakasında hem nezih hem güvenli olan aynı zamanda kiraları uygun olan (maksimum 1000-1500 ki bu bile çok zorlar) yerleri ortalama kira fiyatlarıyla yazarsanız sevinirim. Hatta ilçe semt mahalle ve kira ücretleri olarak. Güvenliği olan site tarzı yerler daha pahalı gördüğüm kadarıyla ama 1500 e kadar bildiğiniz bu şekilde siteler varsa onu da öğrenmek istiyorum. İnternetten biraz araştırma yaptım ama sizlerden de öneri almak istiyorum en birinci tercihim güvenli olmalı çünkü haftada üç dört gece yalnız kalıcam.
Yardımcı olanlara teşekkürler kızlar. Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.

Anadolu yakası derken neresi ıstanbul çok büyük biliyosunuz mesela ben pendik kartal tarafından bahsedeyim.kiralar 800 900 1000 ile 1500 arası ama site içinde daha pahalı.evine göre değişir tabi yalıtım li sıfır daireler 1000 ile 1500 müstakil daha eski evler daha uygun tabi. Istanbul sizi korkutmasın mükemmel harika bir il ayrıca tutumluysaniz gul gibi geçinip gidersiniz...

Valla paran varsa burası güzel ,yoksa büyük sıkıntı bence.
Kiralar da bence çok pahalı oldu,kıytırık semtlerde bile kıytırık bir ev 600'den başlıyor ya şaka gibi.
Biz kira vermiyoruz .Babam ayda 4.000 filan alıyor ,arabamız da yok ,ama gene de gidiyor işte paralar.Allah asgari ücretle geçinenlere yardım etsin.
Öğrenci konusuna gelirsek,seçkin okulların öğrencileri daha iyi tabi ki ,bunun harici okullarda doğudakinden daha kötüdür emin olabilirsiniz.
Ama gözünüz korkmasın ,ben tüm olumsuzluklarına rağmen doğduğum bu şehri çok ama çok seviyorum

Anadolu yakası şart mı?

Bir de 1500 kira verene kadar 1500 ödeme ile küçük de olsa bir ev almayı düşünmez misiniz?

Hiç üzülmeyin, korkmayın İstanbul harika bir şehirdir.
Hep yaşamak zor diye ağlayıp duranlar ne hikmetse yerleşir, gitmeyi düşünmez ordan..

Neden?
Çünkü çok güzel ve imkan dolu..

Ben çok özendim size..

maltepede yaşayın derim.Öğrenciliğim boyunca orada kaldım her semtinde oturdum neredeyse.Kiralar 800-1500 arası değişiyor ama insanları komşuluk ilişkileri sosyal mekanları çok güzeldir.Tavsiye ederim hele ki çocuğunuz varsa.

Kartal tarafı da çok güzel, oturulabilir yani.

Ama şöyle birşey var. İşyerleri nerelerde? Anadolu yakası derken kadıköy de girer, gebze de girer. Atıyorum iş kadıköyde. Ev gebzede. İmkanı yok hergün o yolu çekmenin.

Kartal Maltepe Küçükyalı bence yaşanabilecek güzel ve uygun yerler. Kartalda uğur mumcu mahallesi var. Gecelere kadar sokakları dolu. Güvenli bir yer. Sadece sitelerden oluşan bir mahalle. Dusunebilirsiniz.

Araba var mı? Eğer arabanız yoksa Samandıra, Sancaktepe gibi semtler ulaşım açısından zor olabilir. Kadıköy'e bağlı semtler genel olarak pahalıdır. Lokasyon olarak zaten pahalılar, bir de kentsel dönüşüm nedeniyle iyice uçtu fiyatlar.

Arabamız yok maalesef

Canım ev almayı da düşünüyoruz çünkü 10 sene otursak bir ev parasını kiraya vermiş oluyoruz

Merhaba kesinlike sancaktepe samandira yenidogan taraflarina gitmemenizi oneririm bi kadin olarak evden pijamayla cikip markete gidemezsiniz oralarda..Bende kartalda ki ugurmumcu mahallesini biliyorum sessiz sakin bi yer ustelik kucuk bir sehir gibi icinde her sey var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…