• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok bunaldim, isin icinden cikamiyorum

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
merhaba kizlar
Yine oglumla ilgili konu aciyorum, en iyi fikirler buradan cikiyor cunku.

Bebegim 18 aylik, anne sutune devam ediyoruz. Olmasi gereken beslenme duzeni varya gece kesintisiz uyuyacak vs. Onu hic bir zaman yapamadik.
Oglum en fazla 3 saat kesintisiz uyuyor. Ben 1,5 yildir parca parca uyumaktan mahvoldum, bu gecede o kadar gerginim ki.. Durmadan uyaniyor emmek istiyor, besigine koyuyorum agliyor, Allah'im nasil bir kisir dongu bu :(
Evde saat 19 da oluyrm, beni ozledigi icin sadece emiyor yemek yemiyor, karni ac kaliyor o yuzden durmadan emmek istiyor.
Bunu nasil asicam cozemedim, biberon almiyor, sut icmiyor.
Sutten ramazandan sonra kessem diyorum 20 aylik olacak
Onu nasil yapicam bilemiyorum
Uykusuz kalmak mahvetti beni
Doktor iki yasina kadar emzir diyor
Hem is stresi hem uykusuzluk nasil dayanacagim daha bilmiyrm
Ben tukendim

Canım benim Kıyamam. .
Kilosu normalse dert etmeyin. .
Kilosu normalden faZla aslinda da
Uykusuzluk beslenme duzeni kuramamak problemim
Onada kiyamiyrm emmek istiyor ozluyor daha cok kucuk yavrum
Uc aylik ise basladm, biberon almadi annem kasikla besledi onu, simdi pismanim ise geri dondugume :(
Allaha sukur azmettim emzirdim,
Ben mahvoldhm artik dayanamiyrm
Yanlis biliyrm ama aksam bebegine mama verip sabah kadar bebekleri uyuyan anne arkadaslar var sinir oluyrm

Cok dert etme kendine hic anne sutu alamayan bebekler var senin ki 20 aylik emmis olacak. Bende diger bebek geldigi icin 17 ay birini emzirdim, cesitli rahatsizliklardan dolayida 18 ay birirni emzirdim. Cok sukur sagliklilar. Emzirmeyi birakinca once bikac uyanrlar sonra insallah rahatsizligi yoksa uyur.

Benimkiler emerken gece uyumazdı emzirmeden kesince düzeldiler
Yaşadıkların çok normal sütten keserken çocuğu gece besleme Sak'ın sadece su ver

Allah YARDIMCINIZ olsun ya çok zorr uykusuzluk bebisi olan anneler bi yol gösterin bn birşey diyemiycem çünkü asla seni anlayamm

Cok dert etme kendine hic anne sutu alamayan bebekler var senin ki 20 aylik emmis olacak. Bende diger bebek geldigi icin 17 ay birini emzirdim, cesitli rahatsizliklardan dolayida 18 ay birirni emzirdim. Cok sukur sagliklilar. Emzirmeyi birakinca once bikac uyanrlar sonra insallah rahatsizligi yoksa uyur.
Nasil biraktilar peki
Tavsiyen var mi?

Benimkiler emerken gece uyumazdı emzirmeden kesince düzeldiler
Yaşadıkların çok normal sütten keserken çocuğu gece besleme Sak'ın sadece su ver
Biraz daha detay verir misin nasil yapicam
Peyderpey azaltarak mi gitmek lazim
Ya netten okuyrm anne sutude alsalar ece beslenmesi yapmayin diyolar, ben bunh basaramadm sebebi oglumun beni gun boyu ozlemesi ve bnm kiyamamam
Cok yoruldum

Gece sütten keserken her uyandığında su verdim sonrasında bir kaç hafta su içmek için kalktı ondan sonra kesintisiz uyumaya başladılar

Canim masallah ne güzel emzirmissin benim sütüm öyle çok olmadı hiç o kadar uğraştım ki yavrumu mamaya teslim etmemek icin ama başaramadım şuan altı aylık ve kırkı çıktıktan sonra ben düzenli mama vermeye başladım o günden sonra geceleri uyanmadı mamasını içip yattı ama düşünsene ne kadar ağır geliyordu ki midesine uyanamıyor öyle kalıyordu yavrum keske benimki de öyle emmek icin ağlasa yakama yapışsaydı
Şuan çok şükür hala emziriyorum mama vermem emmesini engellemedi hergun muhakkak bir kaç kez emiyor en azından uyumak için bile olsa emmek istiyor ama diyorum ya bir kaç yıl uykusuz kaldaydim da meleğim doya doya emseydi

Canim masallah ne güzel emzirmissin benim sütüm öyle çok olmadı hiç o kadar uğraştım ki yavrumu mamaya teslim etmemek icin ama başaramadım şuan altı aylık ve kırkı çıktıktan sonra ben düzenli mama vermeye başladım o günden sonra geceleri uyanmadı mamasını içip yattı ama düşünsene ne kadar ağır geliyordu ki midesine uyanamıyor öyle kalıyordu yavrum keske benimki de öyle emmek icin ağlasa yakama yapışsaydı
Şuan çok şükür hala emziriyorum mama vermem emmesini engellemedi hergun muhakkak bir kaç kez emiyor en azından uyumak için bile olsa emmek istiyor ama diyorum ya bir kaç yıl uykusuz kaldaydim da meleğim doya doya emseydi
Ay cnm bnm kiyamam
Uzulme yine emiyor ve o bagi kurma sansini yakalamissin ya ne mutlu
Bende dedigin gibi düşünüyorum ama vucudum dayanmiyr artik
Cok yoruldum bunaldim
Ondan isyanlardayim
Bak aksam uyumak bilmedi bende uyuyakalmisim sonra oda uyumus iste bi bibucuk saat sonra basliyor uyanmaya
En son birbucukta uyuttum ucte uyandi simdi emiyo yanimda yatio
Besige koysam bes dk sonra aglayacak ve ben sabah ise godicem

Ay cnm bnm kiyamam
Uzulme yine emiyor ve o bagi kurma sansini yakalamissin ya ne mutlu
Bende dedigin gibi düşünüyorum ama vucudum dayanmiyr artik
Cok yoruldum bunaldim
Ondan isyanlardayim
Bak aksam uyumak bilmedi bende uyuyakalmisim sonra oda uyumus iste bi bibucuk saat sonra basliyor uyanmaya
En son birbucukta uyuttum ucte uyandi simdi emiyo yanimda yatio
Besige koysam bes dk sonra aglayacak ve ben sabah ise godicem
Çok iyi anlıyorum benim kısa surdu dediğim gibi o donem kırkı çıkınca yetişkin insan gibi uyumaya başladı masallah ama o kırk gün cooook zordu bide çalışsam düşünemiyorum ne yapardım
memeden kessen çok sıkıntı olmaz sanırım artık çünkü sen çok yıpranmışsın bu şekilde bebeğinin başka ihtiyaçlarını karşılamaya halin kalmayacak
Yavrucak tamamen seni özlediğinden yapıyor memeden kessen de başka bisey bulabilir ama :KK48:

Kilosu normalden faZla aslinda da
Uykusuzluk beslenme duzeni kuramamak problemim
Onada kiyamiyrm emmek istiyor ozluyor daha cok kucuk yavrum
Uc aylik ise basladm, biberon almadi annem kasikla besledi onu, simdi pismanim ise geri dondugume :KK43:
Allaha sukur azmettim emzirdim,
Ben mahvoldhm artik dayanamiyrm
Yanlis biliyrm ama aksam bebegine mama verip sabah kadar bebekleri uyuyan anne arkadaslar var sinir oluyrm

Kolay değil hem çalışıp hem bebek hem ev . .
Allah kolaylık versin cnm. .
İnşallah az kalmış ayırırsın. .
Kilosu iyiyse alışır zamanla. .
Doktorunuza danışın yine . .
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah. .

Çok iyi anlıyorum benim kısa surdu dediğim gibi o donem kırkı çıkınca yetişkin insan gibi uyumaya başladı masallah ama o kırk gün cooook zordu bide çalışsam düşünemiyorum ne yapardım
memeden kessen çok sıkıntı olmaz sanırım artık çünkü sen çok yıpranmışsın bu şekilde bebeğinin başka ihtiyaçlarını karşılamaya halin kalmayacak
Yavrucak tamamen seni özlediğinden yapıyor memeden kessen de başka bisey bulabilir ama :KK48:
Masallah kuzuna, ilk kirk gun heranlamda cidden cok zor
Ben uc aylikken ise basladm, sut sagladm oglenleri kostue kostur eve gelip, hem emZirdim gem sagip biraktm, kasikla icirdi annem, cok az iciyordu ek gidaya baslayinca kilo almaya basladi
İkinci cocukta bu kadar erken donmeyecegim ise, annesiz kaldi okadar kucuk yavru :(
Calismak bnm dinlenmemede sebep veriyor, uykusuzluk geriyor insani, sakinlesiyrm bide ozluyrm ya daha iyi oluyor,
Bilemedm ya, oruc tutuyrm, uykusuz kaliyrm sasirdim napacagimi
İsle ilgilide canimi sikan mevzular var
Hayat bazen cok zor geliyor
Ama eminimki herkesin sikintilari var

Kolay değil hem çalışıp hem bebek hem ev . .
Allah kolaylık versin cnm. .
İnşallah az kalmış ayırırsın. .
Kilosu iyiyse alışır zamanla. .
Doktorunuza danışın yine . .
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah. .
Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim allah razi olsun

Benim oğlum da aynı böyleydi hatta üç saat bile uyumazdi diyebilirim gece uykusuz kalıp gündüz işe gitmek çok yorucu oluyordu emzirmeyi 26 aylıkken biraktirabildin ancak çünkü aşırı duskundu ne yaptıysam biraktiramamistim her yolu denedimm çareyi sirke sürmekte buldum:-) sirkenin kokusunu alınca bir daha hiç yaklaşmadi bile:-) gece uyanmalari birdenbire kesildi kesintisiz uyumaya başladı seninki de öyle olur merak etme tamamen emzirmeyle alakalı bu gece uyanmalari

Back