Çok bebekli anneler çocuklarını nasıl yıkıyor ?

Denedim o hiç olmadı bununla yıkıyorum en başından beri, vakumları çok sağlam olmasına rağmen çırpınırken bunun vakumlarını dahi söküyorlar :/Eki Görüntüle 3250500
Bir buçuk yaşındaki bebekler bunda oturmak istemez bence. Slipstop giydirin , ikisini de sokun duşa kabine. Her seferinde sabundu şampuandi da gerek yok bence. Özel bölge ve ellerini sabunluyorum ben genelde. Bazen de sadece su ile yıkıyorum

Buna oturtmasam hiç durmazlar. :/
Sürekli çırpınıp kaçmaya çalışan bi tavuk düşünün, tıpkı öyleler. Korkum, kayıp o hengamede kafalarını çarpmaları. Acı endişeleri hala yok, bıraksak parkta ayakta kaydıraktan kayacaklar

O zaman sizin şu anda çözmeniz gereken banyo ya da su korkusu.
Bu oturak da zorla banyo yaptırmış oluyorsunuz daha da durumlu zorlastiriyorsunuz. yıkamayın bir süre, sonra da sadece ayaklarını yıkayalım diye küçük küçük alıştırin

Tamamen banyo evet..
Eşim geldiğinde kabine kızımla beraber gireceğim oturak olmadan, umarım kazasız atlatabiliriz.
Teşekkür ederim, sonucu yazarım

Çok üzülerek itiraf ediyorum ki, kışı bir şekilde haftada 2 gün yıkayarak geçirdim ama artık mümkün değil.
Kışın Haftada 1 kere yıkayan ben

Çok abzürt bişi olmadığı sürece kaka taşması terleme gibi haftads 1 kere yıkıyorum kışın

Ama yazın hergün yıkadım.

Valla iki çocuk cidden zorrr ben tek çocukla zor yetiyorum iki ve tam hareketli zamanları
Bizde eşim le ikisi banyoya giriyo kucağında yıkıyor

Kucakta beraber de banyo yapabilirsiniz

deneyeceğim, aslında derdim korkuyu atlatmalarını sağlamak. Çünkü beraber girip yıkandığımda diğer bebeğimin başında birinin olması gerekiyor, ben tek başıma halletmek istiyorum ikisini ama yok, bi çözüm bulamadım

Korkularıni atlatlatmalari için ikisi için çözüm pek mümkün görünmüyor evet. Birine çözüm olan diğerine olmayabilir ama belki balkon yıkamak. Hava daha da ısındığında küveti balkona çıkarıp oynamalarini sağlamak. Ya da küveti direkt banyonun içine koyup (yer müsaitse) oynatmak olabilir

Benim oğlan 6 yaşına girecek şu yasin da bile eziyet , banyo şapkası takıyoruz yüzüne su gelmesin diye başından aşağı bırakmıyor su dökelim aslında seviyor temiz olmayı ama boğulmaktan korkuyorum diyor anlatiyorum deniyoruz bazen şapkasız bi gün bırakıyorsa diğer gün eziyet bebeken daha zordu tabi kaçmaya falan çalışıyordu 1 senedir tek yıkıyorum siz düşünün diğer türlü anneanne babane babayla yıkıyordum hala problem yani banyo bizim için, vücudunu yaparken sıkıntı yok ama iş başa gelince sorun başlıyor bizim :) neyse en büyük sorun bu olsun napalim :)

O eğilip ayaklarını yıkasın siz başını yıkayın yüzüne su gelmez
Başını kendisi yıkasın becerebildiği kadar siz son rötuşu yapın bu da olur

Ben de benimkini banyodan nasıl çıkaracağımı şaşırdım, birkaç ay önce ölesiye sudan nefret eden bebe banyo manyağı oldu, tuvalete bile gitmeye korkar oldum, üstünü çıkardığım her an banyo yapacağız sanıyor banyo kapısından kavga kıyamet alıyorum...
Haftanın 3-4 günü zaten Banyodayız en az 1 saat küvette deli gibi oynuyor, su faturası kol gibi geldi bu ay bu bebeler çok değişikler valla, ortaları yok

Aynen öyle benimkinin elini birbir iknayla yıkıyorum. Saçlarını evde kesseniz ilk kabul eder mi ki? Biz öyle yapmıştık, ya da çocuk temalı berberler de güzel oluyor ,

Ah bu mesaj gözümden kaçmış.

Yani tırnağını keserken bile o kadar çok çırpınıyor ki, makasla o riski almak çok tehlikeli olabilir :/ beklemek, söz dinlemek asla yok.

Ben kızımı yıkarken duşakabinin altına çarşaf havlu vs atıyordum ayağı kaymasın diye sonrada onları makineye atıp yıkıyordum.Yerinizde olsam zemine öyle bir sey serer ikisini de oturtur aynı anda hem oynar hem yıkardım.Böylece ayağa kalkmak isteseler bile ayakları kaymaz.

Tek çocuk için gerçekten güzel fikir ama ikizler öyle olmuyor gerçekten. Yani biri ağlayınca diğeri de ağlıyor, yemek yerken bile birbirlerine bakıyorlar biri yemezse diğeri yemiyor. “Şimdi oyun oynayacağız şıp şıp” diyip de yıkayabileceğim türden bir durum değil maalesef…

Ikea mana sandalyesi :) oturduklari yerde yikanorlar, kenerlwri ile de baglarsiniz birini giydirirken digerini sabitlemis olursunuz.

Dün oğlumu oturaksız yıkamayı denedim, faciaydı. İyi ki eşim evdeydi, kafasını armatüre çarpacaktı az kalsın çırpınırken. Bir süre daha bağırış çığırış devam edeceğiz sanırım. birkaç gün sonra sulu oyunlara başlamayı düşünüyorum belki faydası olur.

Hepinize çok teşekkür ederim

Bebekken yıkadığınız küvet duruyorsa içine su doldurup oyuncakları atın hem oynasınlar hem siz yıkayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…