Çok basit bir dert gibi görünebilir ama annem beni çok üzüyor

bazı anneler böyle oğulcuklarını afedersiniz ama ellerinden gelse çıktikları yere geri saplayacaklar.
Kız çocukları sanki külüfet gibi, sevse okşasa sanki elleri kırılacak gibi maalesef benim annemde böyle sevgi ilgi konusunda.
söylediğimde de kabul etmez ben kıskanç olurum.
Yaşın ilerledikçe, ve onların yaşı ilerledikçe seni umursamaz olmakla rahat olmakla ilgilenmediginle suclayacaklar hiç alınma.
Elden ayaktan düşmeye başladıklarında birden yavrucuk oluvereceksiniz.
Bizim hayatımız da böyle geçiyor işte en yakınlarından içten içe sevgi ilgi dilenerek bir kuru özür bekleyerek.
Bu günler de gelir mi ki. Şimdi ben sevgi iki şefkatli söz dileniyorum. O zaman gelince onu mahrum etmek istiyorum bazen bende erkek kardeşim gibi kötü ve acımasız olmak istiyorum. Annemi hizmetçi gibi görüyor yani cahil olduğunu vs sürekli dile getiriyor ama en kıymetli de o anneme göre. Bugün bana sen hatalısın kapının arkasında giyin dedi. Çok zoruma gitti. O kadar çelişkilerle dolular ki tutarsızlar. Peki siz nasıl davranıyorsunuz bu saatten sonra annenize karşı? Ben işte bana öyle çıkar için iyi davrandıklarında nefretimin körüklenmesinden korkuyorum şimdi bile iyi durumda değilim o kadar iteledi aşağılık değersiz hissettirdi ki onu asla sevemiyorum. Azıcık vicdan duyamıyorum. Ama davranışları da bir o kadar zoruma gidiyor. 😖

Sadece bu atamada düştü. Bundan sonrasında ne olacağı bilinmez. Çalışmanı öneririm.
Teşekkür ederim başka yolum da yok gibi ama sınav surecimi iyi yonetemedim ve ailevi sorunları çok kafama taktım. Yine de çalışıyorum elimden geldiğince. Bu sene olmasa diğer sene için yine çalışıyorum. Ama evde yaşamak çok zor. Eve hapsediyorlar kütüphaneye gitsem göze batıyorum. Evde onla konuşmak istesem bana kötü davranıyor. Ne olursa olsun hiçbir şeyi takmayarak çalışmaya devam etmem gerekiyor ama çok uzuluyorum bazen. 😖

Teşekkür ederim başka yolum da yok gibi ama sınav surecimi iyi yonetemedim ve ailevi sorunları çok kafama taktım. Yine de çalışıyorum elimden geldiğince. Bu sene olmasa diğer sene için yine çalışıyorum. Ama evde yaşamak çok zor. Eve hapsediyorlar kütüphaneye gitsem göze batıyorum. Evde onla konuşmak istesem bana kötü davranıyor. Ne olursa olsun hiçbir şeyi takmayarak çalışmaya devam etmem gerekiyor ama çok uzuluyorum bazen. 😖
Göze bat bişi olmaz. Kütüphane en iyi çalışma ortamı. 1 sene duyma hiçbirini.

Bu günler de gelir mi ki. Şimdi ben sevgi iki şefkatli söz dileniyorum. O zaman gelince onu mahrum etmek istiyorum bazen bende erkek kardeşim gibi kötü ve acımasız olmak istiyorum. Annemi hizmetçi gibi görüyor yani cahil olduğunu vs sürekli dile getiriyor ama en kıymetli de o anneme göre. Bugün bana sen hatalısın kapının arkasında giyin dedi. Çok zoruma gitti. O kadar çelişkilerle dolular ki tutarsızlar. Peki siz nasıl davranıyorsunuz bu saatten sonra annenize karşı? Ben işte bana öyle çıkar için iyi davrandıklarında nefretimin körüklenmesinden korkuyorum şimdi bile iyi durumda değilim o kadar iteledi aşağılık değersiz hissettirdi ki onu asla sevemiyorum. Azıcık vicdan duyamıyorum. Ama davranışları da bir o kadar zoruma gidiyor. 😖
Eskiden bağımli derecesinde düşkündüm kendisine tabiki seviyorum annemi ama içimdeki kırgınlığa yenik düşüyorum.
Artık sevgi ilgi dilenmiyorum mesela zaten verilmiyordu da.
içimde ki boşluk dolmuyor tabi, önüme dünyalarıda serseler hep bir şey eksik.

Ben, aile ilişkilerine çok önem veririm çünkü iyi bir ailem var. Ama sizin aile gibi olsalar, reşitsem ne yapar eder ordan giderdim. Arkamdan debelensinler dursunlar. Ama tabii sağlam bir yere, temeli sağlam atıp giderdim.

Aile ilişkilerinde, ilişkiler iyi ise ufak tefek şeyleri sorun asla etmem, aksine uzlaşırım. (Onur kırıcı, yüz kızartıcı bir şey yoksa)

Yaşadığınız olayda tepki kardeşinize verilmeli. Bir genç kızın/erkeğin odasına bodoslama dalmak nedir ya hu?

Erkek kardeşlerimin odasına destursuz asla girmedim. Gençtiler ve uygunsuz bir şeye şahit olmak istemezdim.

Ben, aile ilişkilerine çok önem veririm çünkü iyi bir ailem var. Ama sizin aile gibi olsalar, reşitsem ne yapar eder ordan giderdim. Arkamdan debelensinler dursunlar. Ama tabii sağlam bir yere, temeli sağlam atıp giderdim.

Aile ilişkilerinde, ilişkiler iyi ise ufak tefek şeyleri sorun asla etmem, aksine uzlaşırım. (Onur kırıcı, yüz kızartıcı bir şey yoksa)

Yaşadığınız olayda tepki kardeşinize verilmeli. Bir genç kızın/erkeğin odasına bodoslama dalmak nedir ya hu?

Erkek kardeşlerimin odasına destursuz asla girmedim. Gençtiler ve uygunsuz bir şeye şahit olmak istemezdim.
Açıkçası kardeşimin girmiş olmasını bir özürle bile affedebilirdim benim asıl canımı yakan annemin beni hatalı görmesi bunu herkesin içinde söyleyip erkek kardeşimi cesaretlendirmesi. Ben tepki verince babamı üzerime salması. Yani ben bunları kaldıramıyorum haklı iken haksız konumda bulunmayı ve kendimi sorguluyorum suçlu muyum diye hep. Annem bana haksizsin kapının arkasında giy hemen dedi. Hastalıktan ölüyordum dün hal bulamayıp bornozla uzandım duştan çıkar cikmaz geldi zaten kardeşim de. Hadi saatlerce öyle yatmış olsam haklı derim. Yani ben her konuda böyle itildim annem tarafından her zaman her konuda erkek kardeşim daha üstündü. Hep haklıydı ya da annem haklıydı her zaman asagilanir mi bir insan bilmiyorum. Zoruma en çok giden ve dünden beri atlayamadigim annemin tavrı. Beni her zaman dibe çekiyor. Benle ne sorunu var bilmiyorum ama düzeltmeye çalışmaktan da yoruldum. Benim bu ortamdan ayrılmam için çokça çalışıp sınavı kazanmam gerek. İnşallah yapabilirim. 😔

Benim annemle ilişkilerim hep çok kötüydü. Yani iletişimi 0 benimle. Evde ben harici her bireyle anlaşır güler. Ben konuşmak istediğimde hep kısa keser dinlemez bana bir nevi kendimi değersiz hissettirdi hep yani. Şimdilerde bunu söylediğimde de sen çocukken de bana soguktun ben ne yapayım diyor. Şimdi küçücük bir çocuğun sevilmesi için çocuğun mu yakın olması gerekir veya anne sevmiyorsa çocuğun ne suçu olabilir?
Bu kısımlar beni derinden etkileyen şeyler ama şu da var ayrım da yapıyor evin içinde. Örneğin bugün özel bir durum anlatacağım utanıyorum ancak ben duştan sonra hasta olduğum için odamda üstümü giymeye hal bulamadan bornozla uzandım. Sonra erkek kardeşim var 19 yaşında kapıya vurdu girme diye bagirmama rağmen kapıyı açıp girdi zaten hep böyle yapıyor ne kadar uyardiysam da cevabımı beklemiyor ve beni ciplak gördü. Çok utandım bağır çağır kovdum. Anneme söyledim sinirle annem de sen hatalısın niye kapının arkasında hemen giymiyorsun diyor. Çok muhafazakarlar ama para vermemek adına kapıma bir anahtar bile almadılar. Beni haksız bulması çok zoruma gitti çünkü ben bir şey yapmadım ki bende bağırdım nasıl ben haksız olabilirim falan diye babam devreye girdi ve bana bağırarak odama gönderdi. Babamın kırmızı çizgisi annem ne derse onu yapar her zaman da taraf tutmuştur bu konuda. Annem hiçbir zaman beni desteklemedi 23 yaşındayım. Şimdi de mutfakta bayram öncesi olay çıkarıyor biz tek odada büyüdük bir kez anne babamiza bir şey demedik vs geçmişle karşılaştırıp duruyor yani zerre kadar değerim yok. Bunları yaşadıkça annemden iyice tiksiniyor ve nefret ediyorum biliyorum yaptığım kötü bir şey ama annemden gerçekten nefret ediyorum. Çok defa iletişim problemlerimizi çözmek için sakince konuşmaya gittim her defasında ters tepti kötü davrandı. Çocukluğumda yaşattıklarını da unutamıyorum 8. Sınıfta zorla kapanmıştım yoksa okuyamazdim. Üniversitede onların yanında okudum, yoksa okuyamazdim. Ben hep sevgi adı altında bana eziyet çektirmelerinden yoruldum sorsak en çok onlar seviyor ama bu sevgi değil. Çok uzun yazdım ama başım ağrıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum takmadan duramıyorum bana en büyük darbeyi annem vuruyor her zaman. Ne öneriyorsunuz gerçekten annemi degistiremem farkındayım ama çok zoruma gidiyor ya genç kızları görüyorum çevremde anneleri en yakın arkadaşları ama benim annem beni hep yok saydı. Bu arada sorarsınız diye soyleyeyim annem de hep yok sayildi annesi tarafından. Ama bu bana da öyle davranmasını gerektirmiyor ki. Bende böyle bir anne olacağım için çok korkuyorum.

Okulunu bitir, maddi özgürlüğünü eline al ve uzaklaş bu aileden.
Okumuyorsun işe gir mutlaka.
Maddi olarak birşeyler yap ve ayrı eve çık.
Yukardakilerde olmuyorsa maalesef son çare içinin ısındığı sevdiğin biriyle yuva kur.

Eskiden bağımli derecesinde düşkündüm kendisine tabiki seviyorum annemi ama içimdeki kırgınlığa yenik düşüyorum.
Artık sevgi ilgi dilenmiyorum mesela zaten verilmiyordu da.
içimde ki boşluk dolmuyor tabi, önüme dünyalarıda serseler hep bir şey eksik.
Sanırım şuanda bende eski haliniz gibiyim bana kötü davranması değer vermemesi çok zoruma gidiyor. Ne zaman takmamayi öğrenirim nasıl başarırım bilmiyorum sanırım zaman içinde olacak. 😔 Bütün bunlar ders çalışma duzenimi de etkiliyor evde kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Bir şey söylemek konuşmak istesem hep dikkati başka yerlerde yanımdan gidiyor normal halinde bile. Kimseye karşı böyle değil evdeki bireylerle zevkle sohbet ediyor. Bana karşı böyle hani deli miyim sphbetim mi kötü diyorum hayır yani dışardaki insanlar sohbet ediyor benimle babam ve kardeşlerim de. Ama annem nedense bana uveyim gibi davranıyor bende bunu kaldiramiyorum apaçık bir ayrım var.

Okulunu bitir, maddi özgürlüğünü eline al ve uzaklaş bu aileden.
Okumuyorsun işe gir mutlaka.
Maddi olarak birşeyler yap ve ayrı eve çık.
Yukardakilerde olmuyorsa maalesef son çare içinin ısındığı sevdiğin biriyle yuva kur.
Okulu bitirdim sınava çalışıyorum atanmak için. Ailemin bu süreçte beni en kötü etkileyen insanlar olması çok zoruma gidiyor. Ama yapılacak pek bir şey yok. Dediğiniz gibi maddi özgürlüğümü kazanmadan ben bunları yaşamaya devam edeceğim. Ama bu sınavı kazanmam için birkaç sene lazım çok zorlanıyorum bu şekilde çalışırken. Umarım akıl sağlığımı koruyabilirim 😔

bir an önce paranı kazanıp ayrı eve çıkmanı öneririm. yaşadıkların çok üzücü. hele o bornoz olayı aman allahım. oğulları %100 suçlu olmasına rağmen sana kızmışlar bir de. istersen odanda tüm gün çıplak gezersin yani kime ne. üzüldüm gerçekten bir an önce kurtul bağnaz insanlardan.

Haklısınız kestirip atmam gerekiyor ilerde. Ama şimdiye kadar hep korktum. Bizim evde erkek kardeşimin sevgililerinden söz edilirken gülerek bahsediliyor. şimdiye kadar bir defa sevgilim oldu dünyamı başıma yıktılar baskıda boğdular. Karşı cins biriyle konuşmam yasak yani. Ama sanki erkek kardeşimin konuştuğu kişilerin aileleri yokmuş gibi düşünüyorlar. Erkek her zaman değerlidir onların gözünde ve bu beni çok üzüyor. Erkek kardeşime kız seçmeyi olağan görüyorlar mal seçer gibi. Kız çocuklarına verdikleri değer bu.
Doğulu olmaktan nefret ediyorum bu yüzden. Ben evlenmek istemiyorum ki zaten. Sadece atanamazsam ailem tarafından evlendirilmek ten korkuyorum. Eve sığdırmayacaklar birkaç seneye beni. Ve belli kuralları var memleketten görücü usulü tanıdık olmalı vs gibi ilerde ona da müdahale edeceklerdir. Yani ben tamamen soğuğum evlilik gibi şeylere çünkü benim fikrimin bir önemi olmayacak gözlerinde. Bu meselede de yine her zamanki gibi erkek kardeşim haklı bulundu çünkü ben kendi odamda duştan hemen sonra kapının arkasına dayanarak giyinmeliymişim. Gerçekten çok üzülüyorum bu cahil görüşlerine zoruma gidiyor. Çünkü dışardan elit durmaya çalışıyorlar. Bir laf etsem biz mi baskı yaptık diye kavga çıkarıyorlar.
İnanın Doğulu olmakla ilgisi yok. Bizimkiler balkan göçmeni sizinkilerden farkı yok.
Tartışmanın da bir faydası olmuyor. Size tavsiyem asla kavga etmeyin hatta bir süre onların dediği gibi davranıyor gibi görünün. Atanmaya çalışın memurluk olmazsa da özel sektörde ise girersiniz.
Ben yıllar önce gül gibi işimi bırakmıştım sırf ailem istemiyor diye.
Zorunuza gitmesin bizim ailelerimiz böyleler. Mutlaka çalışın kendi ayaklarınız üstünde durunca hiç bir şey yapamayacaklar. Benim öyle oldu onlardan bağımsız özgür olmak çok güzelmiş.

Sanırım şuanda bende eski haliniz gibiyim bana kötü davranması değer vermemesi çok zoruma gidiyor. Ne zaman takmamayi öğrenirim nasıl başarırım bilmiyorum sanırım zaman içinde olacak. 😔 Bütün bunlar ders çalışma duzenimi de etkiliyor evde kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Bir şey söylemek konuşmak istesem hep dikkati başka yerlerde yanımdan gidiyor normal halinde bile. Kimseye karşı böyle değil evdeki bireylerle zevkle sohbet ediyor. Bana karşı böyle hani deli miyim sphbetim mi kötü diyorum hayır yani dışardaki insanlar sohbet ediyor benimle babam ve kardeşlerim de. Ama annem nedense bana uveyim gibi davranıyor bende bunu kaldiramiyorum apaçık bir ayrım var.
Ben kızımdan sonra ögrendim takmamayı, hayatta ondan başka ve ondan daha fazla sevebilecegim biri olduğunda keyfin bilir demeyi ögrendim.

Benim annemle ilişkilerim hep çok kötüydü. Yani iletişimi 0 benimle. Evde ben harici her bireyle anlaşır güler. Ben konuşmak istediğimde hep kısa keser dinlemez bana bir nevi kendimi değersiz hissettirdi hep yani. Şimdilerde bunu söylediğimde de sen çocukken de bana soguktun ben ne yapayım diyor. Şimdi küçücük bir çocuğun sevilmesi için çocuğun mu yakın olması gerekir veya anne sevmiyorsa çocuğun ne suçu olabilir?
Bu kısımlar beni derinden etkileyen şeyler ama şu da var ayrım da yapıyor evin içinde. Örneğin bugün özel bir durum anlatacağım utanıyorum ancak ben duştan sonra hasta olduğum için odamda üstümü giymeye hal bulamadan bornozla uzandım. Sonra erkek kardeşim var 19 yaşında kapıya vurdu girme diye bagirmama rağmen kapıyı açıp girdi zaten hep böyle yapıyor ne kadar uyardiysam da cevabımı beklemiyor ve beni ciplak gördü. Çok utandım bağır çağır kovdum. Anneme söyledim sinirle annem de sen hatalısın niye kapının arkasında hemen giymiyorsun diyor. Çok muhafazakarlar ama para vermemek adına kapıma bir anahtar bile almadılar. Beni haksız bulması çok zoruma gitti çünkü ben bir şey yapmadım ki bende bağırdım nasıl ben haksız olabilirim falan diye babam devreye girdi ve bana bağırarak odama gönderdi. Babamın kırmızı çizgisi annem ne derse onu yapar her zaman da taraf tutmuştur bu konuda. Annem hiçbir zaman beni desteklemedi 23 yaşındayım. Şimdi de mutfakta bayram öncesi olay çıkarıyor biz tek odada büyüdük bir kez anne babamiza bir şey demedik vs geçmişle karşılaştırıp duruyor yani zerre kadar değerim yok. Bunları yaşadıkça annemden iyice tiksiniyor ve nefret ediyorum biliyorum yaptığım kötü bir şey ama annemden gerçekten nefret ediyorum. Çok defa iletişim problemlerimizi çözmek için sakince konuşmaya gittim her defasında ters tepti kötü davrandı. Çocukluğumda yaşattıklarını da unutamıyorum 8. Sınıfta zorla kapanmıştım yoksa okuyamazdim. Üniversitede onların yanında okudum, yoksa okuyamazdim. Ben hep sevgi adı altında bana eziyet çektirmelerinden yoruldum sorsak en çok onlar seviyor ama bu sevgi değil. Çok uzun yazdım ama başım ağrıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum takmadan duramıyorum bana en büyük darbeyi annem vuruyor her zaman. Ne öneriyorsunuz gerçekten annemi degistiremem farkındayım ama çok zoruma gidiyor ya genç kızları görüyorum çevremde anneleri en yakın arkadaşları ama benim annem beni hep yok saydı. Bu arada sorarsınız diye soyleyeyim annem de hep yok sayildi annesi tarafından. Ama bu bana da öyle davranmasını gerektirmiyor ki. Bende böyle bir anne olacağım için çok korkuyorum.
Ben de aynı şeyleri yaşadım, tek tavsiyem aynı evde yaşadığınız sürece anneniz size nasıl davranıyorsa siz de ona o şekilde davranın. Hayatınızla , hayalleriniz ve amaçlarınızla ilgili hiçbir şeyi anlatmayın ve kesinlikle sevgi , ilgi beklediğinizi belli etmeyin.
Ben size yazdıklarımın hepsini yaptım, engel olmaya çalıştılar, üzdüler , yıprattılar yetmedi kardeşlerime karşı doldurdular. Kendimi ifade etmeye çalıştığında , yapılanın haksızlık olduğunu söylediğimde “senin psikolojin bozuk “ deyip beni suçlamaya başlıyorlardı.
Çalıştım eve yakın atandım, iyi olacak diye düşündüm ama her şey daha kötü oldu.
Artık hiçbir şey anlatmamaya ,zorunlu olmadıkça konuşmamaya başladım . Evi sadece otel olarak kullandım.Onları yok saydığımı 2 yıl sonra farkettiler , davranış değişikliği yaptılar ama ben de onlara karşı hiçbir his kalmamıştı.
Haber vermeden tayin istedim, il değiştirdim. Evlendim haber vermedim.
Her gün aradılar açmadım, şimdi canım isterse telefonlarını açarım yoksa açmam.
5 yıllık evliyim annem babam sadece bir kez evime geldi. Aslında görüşmeyi çok istiyorlar ama benden geçti, onlara karşı tüm hislerim öldü.

Benzer durumları yaşadım bende, evde evlatlar arasında ayrım yapıyolar maalesef. Banada annem bi sarılıp annem demezdin der, bende senden görmediğim şeyi sana yapamıyorum derim. Çok cana yakınlarmış gibi evlattan beklerler. Bende kpss çalışıyorum Allah izin verirse atanıp ekonomik özgürlüğümü alıp mutlu olucam. Senin içinde en güzeli bu olacaktır. Maalesef ailemizi seçemiyoruz. Değişmezlerde. İmtihan.. Çoğu şeyler geçmiş yaşantıların psikolojik belirtisi..Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Sınava çalış sevgili meslektaşım.. Ben de geçen sene atandım, alımlar düştü ama hiç pes etme, sen elinden geleni yap. Allah yolunu açsın, aydınlık kılsın. Ailemiz maalesef yanlarındayken pek bir değersiz görüyor bizleri hele ki kız evlatsak. Benim erkek kardeşim için de ölüp bitiyorlar ama benim 1 ay sonra düğünüm var asla el atmıyorlar bir şeye, başkalarının düğünlerini konuşuyorlar şöyle yapacaklarmış böyle edeceklermiş diye.. İnsan üvey evlat mıyım ben diye bir düşünmüyor değil. Yalnız değilsin kardeşim.. Ben de doğuluyum, aynı şeyleri yaşıyoruz inan. Ben üstelik kendi memleketime atandım aynı evde yaşıyoruz, neler yaşadım neler çektim bilsen.. Ama şükür ki ekonomik özgürlüğüm var hiç değilse, ve günleri sayıyorum artık, az kaldı gidiyorum bu evden. Bu arada şu yaşıma kadar kendimi geliştirmek adına çok kitap okudum; Beyhan Budak'ın kitaplarını ve youtube videolarını tavsiye ederim. Umarım her şey gönlünce olur. Buralardayız.. Her zaman dertleşebiliriz.

X