Çok basit bir dert gibi görünebilir ama annem beni çok üzüyor

itilipkakilan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2024
14
1
23
Benim annemle ilişkilerim hep çok kötüydü. Yani iletişimi 0 benimle. Evde ben harici her bireyle anlaşır güler. Ben konuşmak istediğimde hep kısa keser dinlemez bana bir nevi kendimi değersiz hissettirdi hep yani. Şimdilerde bunu söylediğimde de sen çocukken de bana soguktun ben ne yapayım diyor. Şimdi küçücük bir çocuğun sevilmesi için çocuğun mu yakın olması gerekir veya anne sevmiyorsa çocuğun ne suçu olabilir?
Bu kısımlar beni derinden etkileyen şeyler ama şu da var ayrım da yapıyor evin içinde. Örneğin bugün özel bir durum anlatacağım utanıyorum ancak ben duştan sonra hasta olduğum için odamda üstümü giymeye hal bulamadan bornozla uzandım. Sonra erkek kardeşim var 19 yaşında kapıya vurdu girme diye bagirmama rağmen kapıyı açıp girdi zaten hep böyle yapıyor ne kadar uyardiysam da cevabımı beklemiyor ve beni ciplak gördü. Çok utandım bağır çağır kovdum. Anneme söyledim sinirle annem de sen hatalısın niye kapının arkasında hemen giymiyorsun diyor. Çok muhafazakarlar ama para vermemek adına kapıma bir anahtar bile almadılar. Beni haksız bulması çok zoruma gitti çünkü ben bir şey yapmadım ki bende bağırdım nasıl ben haksız olabilirim falan diye babam devreye girdi ve bana bağırarak odama gönderdi. Babamın kırmızı çizgisi annem ne derse onu yapar her zaman da taraf tutmuştur bu konuda. Annem hiçbir zaman beni desteklemedi 23 yaşındayım. Şimdi de mutfakta bayram öncesi olay çıkarıyor biz tek odada büyüdük bir kez anne babamiza bir şey demedik vs geçmişle karşılaştırıp duruyor yani zerre kadar değerim yok. Bunları yaşadıkça annemden iyice tiksiniyor ve nefret ediyorum biliyorum yaptığım kötü bir şey ama annemden gerçekten nefret ediyorum. Çok defa iletişim problemlerimizi çözmek için sakince konuşmaya gittim her defasında ters tepti kötü davrandı. Çocukluğumda yaşattıklarını da unutamıyorum 8. Sınıfta zorla kapanmıştım yoksa okuyamazdim. Üniversitede onların yanında okudum, yoksa okuyamazdim. Ben hep sevgi adı altında bana eziyet çektirmelerinden yoruldum sorsak en çok onlar seviyor ama bu sevgi değil. Çok uzun yazdım ama başım ağrıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum takmadan duramıyorum bana en büyük darbeyi annem vuruyor her zaman. Ne öneriyorsunuz gerçekten annemi degistiremem farkındayım ama çok zoruma gidiyor ya genç kızları görüyorum çevremde anneleri en yakın arkadaşları ama benim annem beni hep yok saydı. Bu arada sorarsınız diye soyleyeyim annem de hep yok sayildi annesi tarafından. Ama bu bana da öyle davranmasını gerektirmiyor ki. Bende böyle bir anne olacağım için çok korkuyorum.

Benim annemle ilişkilerim hep çok kötüydü. Yani iletişimi 0 benimle. Evde ben harici her bireyle anlaşır güler. Ben konuşmak istediğimde hep kısa keser dinlemez bana bir nevi kendimi değersiz hissettirdi hep yani. Şimdilerde bunu söylediğimde de sen çocukken de bana soguktun ben ne yapayım diyor. Şimdi küçücük bir çocuğun sevilmesi için çocuğun mu yakın olması gerekir veya anne sevmiyorsa çocuğun ne suçu olabilir?
Bu kısımlar beni derinden etkileyen şeyler ama şu da var ayrım da yapıyor evin içinde. Örneğin bugün özel bir durum anlatacağım utanıyorum ancak ben duştan sonra hasta olduğum için odamda üstümü giymeye hal bulamadan bornozla uzandım. Sonra erkek kardeşim var 19 yaşında kapıya vurdu girme diye bagirmama rağmen kapıyı açıp girdi zaten hep böyle yapıyor ne kadar uyardiysam da cevabımı beklemiyor ve beni ciplak gördü. Çok utandım bağır çağır kovdum. Anneme söyledim sinirle annem de sen hatalısın niye kapının arkasında hemen giymiyorsun diyor. Çok muhafazakarlar ama para vermemek adına kapıma bir anahtar bile almadılar. Beni haksız bulması çok zoruma gitti çünkü ben bir şey yapmadım ki bende bağırdım nasıl ben haksız olabilirim falan diye babam devreye girdi ve bana bağırarak odama gönderdi. Babamın kırmızı çizgisi annem ne derse onu yapar her zaman da taraf tutmuştur bu konuda. Annem hiçbir zaman beni desteklemedi 23 yaşındayım. Şimdi de mutfakta bayram öncesi olay çıkarıyor biz tek odada büyüdük bir kez anne babamiza bir şey demedik vs geçmişle karşılaştırıp duruyor yani zerre kadar değerim yok. Bunları yaşadıkça annemden iyice tiksiniyor ve nefret ediyorum biliyorum yaptığım kötü bir şey ama annemden gerçekten nefret ediyorum. Çok defa iletişim problemlerimizi çözmek için sakince konuşmaya gittim her defasında ters tepti kötü davrandı. Çocukluğumda yaşattıklarını da unutamıyorum 8. Sınıfta zorla kapanmıştım yoksa okuyamazdim. Üniversitede onların yanında okudum, yoksa okuyamazdim. Ben hep sevgi adı altında bana eziyet çektirmelerinden yoruldum sorsak en çok onlar seviyor ama bu sevgi değil. Çok uzun yazdım ama başım ağrıyor ve ne yapmalıyım bilmiyorum takmadan duramıyorum bana en büyük darbeyi annem vuruyor her zaman. Ne öneriyorsunuz gerçekten annemi degistiremem farkındayım ama çok zoruma gidiyor ya genç kızları görüyorum çevremde anneleri en yakın arkadaşları ama benim annem beni hep yok saydı. Bu arada sorarsınız diye soyleyeyim annem de hep yok sayildi annesi tarafından. Ama bu bana da öyle davranmasını gerektirmiyor ki. Bende böyle bir anne olacağım için çok korkuyorum.
Ailen hiçbir zaman değişmeyecek maalesef. Yapabileceğin tek şey ekonomik özgürlüğünü eline alarak o evi terk etmek. Ailene gereken mesafeyi koyup sınır çekmek. Sonrasında bir terapist ten destek alırsan faydalı olur en azından çocuğuna karşı kötü bir anne olacağına dair kuşkuların gider. Aile bütün kötülüklerin iyi niyetle yapıldığı yerdir unutma.

Valla böyle ailelerin çocukları kendisini okuyarak bir işe girerek kurtarmalı. Kaçmak ya da evlenmek çözüm değil. Yapacak bir şey yok aileni seçemiyorsun
Ben okudum onların istediği bölümü okudum güzel de bir bölümdü atamaları ama ben mezun oldum ve önü bir anda kapandı. Ben atanıp gidene kadar psikolojik olarak delirmekten korkuyorum. Çünkü 2-3 senemi alacak gibi. Ve atanamadigim için de beni haksız görecekler. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Ümitlerim sönmüş gibi.

Sakın evliliği bi kurtuluş olarak görme sakın…
Genelde bu tarz ailelerde yetişen kız çocukları evililiği kurtuluş zannedip daha beter çamura saplanıyor .
Annen insanlıktan nasibini o kadar almış de ve onun adına sadece üzül ,
Beklentiye girme böyle gelmiş böyle gidecek .
Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalış , paranı kazan ve sadece saygı duy .

Okul bittiyse mutlaka ama mutlaka ise girin. Anneniz ise girip kariyer yapmanıza da engel olur gibi geldi bana. Oyle yaparsa da maasinizdan çok az da olsa para verin o zaman engel olmayi bırakır.
Evet ise girsem paramı alır ama yine benim peşimden gelirler en büyük sorun bu. Ben yalnız yaşamak istiyorum zaten bu evde varla yok arasiyim kimse kaale almıyor ama ona rağmen evlenmeden de peşimi bırakacak aile değiller baskicilar.

Sakın evliliği bi kurtuluş olarak görme sakın…
Genelde bu tarz ailelerde yetişen kız çocukları evililiği kurtuluş zannedip daha beter çamura saplanıyor .
Annen insanlıktan nasibini o kadar almış de ve onun adına sadece üzül ,
Beklentiye girme böyle gelmiş böyle gidecek .
Çalışıyor musun bilmiyorum ama çalış , paranı kazan ve sadece saygı duy .
Yok evlilik düşünmüyorum ama ben atanamazsam onlar evlendirir mi bu korku var. Ben atanıp gidebilmek istiyorum. Ama ben mezun olmadan önce bizim bölümden çok atama oluyordu mezun oldum bir anda önü kapandı ve ben basaracagima olan ümidimi de kaybettim saplanıp kalmış gibiyim. Doğru diyorsunuz onun adına üzülmem gerekiyor ama yan tarafta komşumuz var benimle aynı durumda ders çalışan ve onun da annesi ileri yaşta olmasına rağmen kızıyla çok güzel geçiniyor yani etrafa bakıp da annemi böyle görünce ben çok değersiz hissediyorum kendimi. Bir insana annesi değer vermeyecekse kim verecek ki 🥺

Evet ise girsem paramı alır ama yine benim peşimden gelirler en büyük sorun bu. Ben yalnız yaşamak istiyorum zaten bu evde varla yok arasiyim kimse kaale almıyor ama ona rağmen evlenmeden de peşimi bırakacak aile değiller baskicilar.
Elinizden almasına izin vermeyin. Ben tam 10 sene önce hayallerimden vazgeçtim ailem yüzünden. 35 yasima geldim daha yeni hayatımı düzene koyabilmeye başladım. Geçmişe dönüp baktığım da ben izin vermişim bu kadar karismalarina ve kendimi hala affetmiyorum.
Hiç bir şey yapamazlar. Dik durun taviz vermeyin. Bu yaşımda anladım ki biz ne kadar izin verirsek o kadar baskı yapabiliyorlar.
İnanın evlenmek çözüm değil. Bir kaçış yeri değil. Bende size benzer durumlar yaşadım o yüzden rahatça yorum yapabiliyorum. Sakın ha sakın birini ne kadar severseniz sevin ya da biri sizi ne kadar severse sevsin işinizi yoluna koymadan evlenmeyin.

Ben de annemle sogugum haftada 1 bazen ayda 1 telefonda konusuruz havadan sudan. Onceleri ben soguk davraniyorum diye kendimi sucluyordum ama bu duruma neden geldim neden soguk davraniyorum bilmiyorum. Aramizda duvarlar var belki kucukken o bana ilgisiz soguk davrandi o yuzden boyleyim bilmiyorum.

Bana kisisel gelisim kitaplari okumak iyi geliyor cok kafaya takmamayi ogrendim

Ailemizi secemiyoruz maalesef ama umarim kendi yavrulariniz size iyi ki bizim annemizsin derler.

Ben çalışmanızı öneririm . Sonra para biriktirmenizi . Sonrada odanıza ait anahtar almanızı . anahtar almamaları ilginç , önemsemiyorlar bence . Ailen cahil , devir değişti artık . Çalışmaktan başka çare yok sana

Ben çalışmanızı öneririm . Sonra para biriktirmenizi . Sonrada odanıza ait anahtar almanızı . anahtar almamaları ilginç , önemsemiyorlar bence . Ailen cahil , devir değişti artık . Çalışmaktan başka çare yok sana
Hem onemsemeyip hem bu kadar onemseyeni gerçekten göremezsiniz perdemde azıcık açıklık kalsa annem hemen aman dışardan görecekler diye kavga çıkartır. Evin içinde kardeşim görüyor yine ben hataliyim. Ben nasıl hataliyim onu bilmiyorum kapının arkasına dayanarak giyme zorunluluğum mu var onu da anlamadım. Gerçekten hem cahil hem de aşırı baskıcılar. Ben çalışıp gitmek istesem bile peşimden gelirler ki bir noktada kestirip atmam gerek. Başıma ağrılar giriyor o kadar zoruma gidiyor ki. Hakliyken haksız düşürülüyorum.

Ben de annemle sogugum haftada 1 bazen ayda 1 telefonda konusuruz havadan sudan. Onceleri ben soguk davraniyorum diye kendimi sucluyordum ama bu duruma neden geldim neden soguk davraniyorum bilmiyorum. Aramizda duvarlar var belki kucukken o bana ilgisiz soguk davrandi o yuzden boyleyim bilmiyorum.

Bana kisisel gelisim kitaplari okumak iyi geliyor cok kafaya takmamayi ogrendim

Ailemizi secemiyoruz maalesef ama umarim kendi yavrulariniz size iyi ki bizim annemizsin derler.
Benim de evden ayrıldığımda öyle olacak gibi. Ben soğuk davranmıyorum aslında annem soğuk, benden küçük kardeşlerimi seviyor öpüyor sarılıyor bu zamana kadar annemle sarıldığımızı hatırlamıyorum sevgi beslemiyor bana karşı. Hangi kişisel gelişim kitaplarını öneriyorsunuz? Gerçekten çok zoruma gidiyor.

Elinizden almasına izin vermeyin. Ben tam 10 sene önce hayallerimden vazgeçtim ailem yüzünden. 35 yasima geldim daha yeni hayatımı düzene koyabilmeye başladım. Geçmişe dönüp baktığım da ben izin vermişim bu kadar karismalarina ve kendimi hala affetmiyorum.
Hiç bir şey yapamazlar. Dik durun taviz vermeyin. Bu yaşımda anladım ki biz ne kadar izin verirsek o kadar baskı yapabiliyorlar.
İnanın evlenmek çözüm değil. Bir kaçış yeri değil. Bende size benzer durumlar yaşadım o yüzden rahatça yorum yapabiliyorum. Sakın ha sakın birini ne kadar severseniz sevin ya da biri sizi ne kadar severse sevsin işinizi yoluna koymadan evlenmeyin.
Haklısınız kestirip atmam gerekiyor ilerde. Ama şimdiye kadar hep korktum. Bizim evde erkek kardeşimin sevgililerinden söz edilirken gülerek bahsediliyor. şimdiye kadar bir defa sevgilim oldu dünyamı başıma yıktılar baskıda boğdular. Karşı cins biriyle konuşmam yasak yani. Ama sanki erkek kardeşimin konuştuğu kişilerin aileleri yokmuş gibi düşünüyorlar. Erkek her zaman değerlidir onların gözünde ve bu beni çok üzüyor. Erkek kardeşime kız seçmeyi olağan görüyorlar mal seçer gibi. Kız çocuklarına verdikleri değer bu.
Doğulu olmaktan nefret ediyorum bu yüzden. Ben evlenmek istemiyorum ki zaten. Sadece atanamazsam ailem tarafından evlendirilmek ten korkuyorum. Eve sığdırmayacaklar birkaç seneye beni. Ve belli kuralları var memleketten görücü usulü tanıdık olmalı vs gibi ilerde ona da müdahale edeceklerdir. Yani ben tamamen soğuğum evlilik gibi şeylere çünkü benim fikrimin bir önemi olmayacak gözlerinde. Bu meselede de yine her zamanki gibi erkek kardeşim haklı bulundu çünkü ben kendi odamda duştan hemen sonra kapının arkasına dayanarak giyinmeliymişim. Gerçekten çok üzülüyorum bu cahil görüşlerine zoruma gidiyor. Çünkü dışardan elit durmaya çalışıyorlar. Bir laf etsem biz mi baskı yaptık diye kavga çıkarıyorlar.

Tek çözüm atanıp veya başka bir iş bulup gitmek. 2. bir üniversite bike okuyabilirsin başka şehirde
🥲 Ben bu sene yks ye girmedim ve tekrar gitsem başka şehire yurt çıkar mı bilmiyorum evde de ogrenci olarak gecinemem ve şöyle bir şey var bölümün cok iyi çalış atan zaman alsa da diyorlar yeni bir bölüm için gitmek istediğimi söylesem onda da bir art niyet arar ve peşimden gelirler maalesef ailemi tanıyorum

Ne okudunuz? Merak etme peşinden gelemezler. Ekonomik özgürlüğünü kazanınca restin kralını çekiyorsun. Onlar da sana saygı duymak zorunda kalıyorlar. Tecrübeyle sabit.

Benim de evden ayrıldığımda öyle olacak gibi. Ben soğuk davranmıyorum aslında annem soğuk, benden küçük kardeşlerimi seviyor öpüyor sarılıyor bu zamana kadar annemle sarıldığımızı hatırlamıyorum sevgi beslemiyor bana karşı. Hangi kişisel gelişim kitaplarını öneriyorsunuz? Gerçekten çok zoruma gidiyor.
bazı anneler böyle oğulcuklarını afedersiniz ama ellerinden gelse çıktikları yere geri saplayacaklar.
Kız çocukları sanki külüfet gibi, sevse okşasa sanki elleri kırılacak gibi maalesef benim annemde böyle sevgi ilgi konusunda.
söylediğimde de kabul etmez ben kıskanç olurum.
Yaşın ilerledikçe, ve onların yaşı ilerledikçe seni umursamaz olmakla rahat olmakla ilgilenmediginle suclayacaklar hiç alınma.
Elden ayaktan düşmeye başladıklarında birden yavrucuk oluvereceksiniz.
Bizim hayatımız da böyle geçiyor işte en yakınlarından içten içe sevgi ilgi dilenerek bir kuru özür bekleyerek.

Ne okudunuz? Merak etme peşinden gelemezler. Ekonomik özgürlüğünü kazanınca restin kralını çekiyorsun. Onlar da sana saygı duymak zorunda kalıyorlar. Tecrübeyle sabit.
Teşekkür ederim inşallah öyle olur bu kez. Üniversitede yaşadığım baskıları yaşamam. İlköğretim matematik okudum branşın alımı baya az. Bundan sonrası ne gösterir bilmiyorum.

Teşekkür ederim inşallah öyle olur bu kez. Üniversitede yaşadığım baskıları yaşamam. İlköğretim matematik okudum branşın alımı baya az. Bundan sonrası ne gösterir bilmiyorum.
Sadece bu atamada düştü. Bundan sonrasında ne olacağı bilinmez. Çalışmanı öneririm.

X