- 12 Şubat 2008
- 2.850
- 75
- 363
arkadaşlar ben romatoid artrit hastasıyım. 22 nisan son adet tarihim ve şu an 6 haftalık gebeyim. romatoloji de daha önce gittiğim soktor kullandığım ilacı( REMİCADE) HAMİLEYKEN kullanamayacağımı ama dahaönceden de kesmeme gerek olmadığını söylemişti.ben de 25 nisanda son dozu aldıktan sonra korunmamıştım ve hamile kaldım.cuma günü romatolojideki başka bir hocaya durumumu anlattım o da gebeliği sonlandıralım dedi. koşa koşa kadın doğuma gittim tabi. Kadın doğum doktorum ise bu kadar panik yapmaya gerek olmadığını ilacın gebelik kategorisinin b olduğunu ciddi bir sorunla karşılaşma ihtimalinin olmadığını ve içimin rahat etmesi için GETAM ( genetik tanı merkesi _ cerrahpaşada) gitmemin doğru olacağını söyledi.eşimle beraber ikna olduk ve yarın için randevu aldık gidiyoruz.sizden ricam aranızda böyle bir durumla karşılasan var mı öğrenmek istiyorum yani REMİCADE kullanırken hamile kalan? ve asıl kafamı kurcalayan sorun şu ki diyelim GETAM dan olumsuz bir yanıt almadım siz benim yerimde olsanız yine de sonlandırma konusunda ne düşünürdünüz. bu bebeği çok istiyorum ve çok alıştırdım kendimi ama sağlıksız bir çocuk dünyaya getirmekten de korktum açıkçası romatolog çok kafamı karıştırdı.