• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok acil yardıma ihtiyacım var

Ardayasbu

ARDA & ADA
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
2.850
75
363
arkadaşlar ben romatoid artrit hastasıyım. 22 nisan son adet tarihim ve şu an 6 haftalık gebeyim. romatoloji de daha önce gittiğim soktor kullandığım ilacı( REMİCADE) HAMİLEYKEN kullanamayacağımı ama dahaönceden de kesmeme gerek olmadığını söylemişti.ben de 25 nisanda son dozu aldıktan sonra korunmamıştım ve hamile kaldım.cuma günü romatolojideki başka bir hocaya durumumu anlattım o da gebeliği sonlandıralım dedi. koşa koşa kadın doğuma gittim tabi. Kadın doğum doktorum ise bu kadar panik yapmaya gerek olmadığını ilacın gebelik kategorisinin b olduğunu ciddi bir sorunla karşılaşma ihtimalinin olmadığını ve içimin rahat etmesi için GETAM ( genetik tanı merkesi _ cerrahpaşada) gitmemin doğru olacağını söyledi.eşimle beraber ikna olduk ve yarın için randevu aldık gidiyoruz.sizden ricam aranızda böyle bir durumla karşılasan var mı öğrenmek istiyorum yani REMİCADE kullanırken hamile kalan? ve asıl kafamı kurcalayan sorun şu ki diyelim GETAM dan olumsuz bir yanıt almadım siz benim yerimde olsanız yine de sonlandırma konusunda ne düşünürdünüz. bu bebeği çok istiyorum ve çok alıştırdım kendimi ama sağlıksız bir çocuk dünyaya getirmekten de korktum açıkçası romatolog çok kafamı karıştırdı.

öncelilkle hayırlı olsun bebişin zaten sağlıksız bebek düşer yüce rabbim vermiş onu sana o almadan sen sakın alma herşeyin hayırlııs olsun bu dünyada yiyiecek ekmeği varsa yer ama yoksa sen ne yaparsan yap gider

"ya hep ya hiç" diye bir ilke var ilaç bebeğe zarar verdiyse ve sağlıksız gebelik oluştuysa bebek daha üç beş hücreden ibaretken vücut sistemleri kapatıp gebeliği sonlandırır, zarar vermediyse gebelik devam eder. ben olsam sonlandırmazdım. gebelik kategorisi c olan ilaçları dahi gebeyken verebiliyorlar gerekliyse. mesela ben hamile olduğum halde doğuma dek mecburen glifor kullanacağım. allah'a emanet... dilerim sağlıkla kucaklarsın bebeğini.

b gebelik katagorisi ilaçların hayvanlar üzerinde çalışmaları yapılmıştır ve fetal bir etki olmamıştır. ama bu katagorideki ilaçların insanlar üzerindeki etki çalışmaları yapılmamıştır.
bunu bir eczacı olarak yazıyorum ki hemen gebeliği sonlandırmak bu durumda saçmadır zaten bir sıkıntı olacaksa bile ilk aylar içinde bebiş düşecektir.gönlünü ferah tut

bende ya hep ya hiç kuralını söyleyeceğim. bir dış etken bebeğe zarar veriyorsa 6 hafta içinde düşermiş zaten. genetiğe git için rahat etsin ama ben bebeğe zarar vermediğini düşündüm. son dozdan sonra korunmayı bırakmışsın üstelik. millet sigara, içki, ilaçlar vs kullanıyor sağlıklı bebekler dünyaya getiriyorlar. tabiki karar eşinle senin ama ya sağlıklıysa?

canım 22 nisan son adet tarihinmiş, bu tarihten 14 gün sonra yumurtlaman olsa 6 mayısta bebek olmuş olur. sen 25 nisanda son dozu kullanmışsın. hamile kaldıktan sonra ilaç almamışsın ki. ben mi bişeyi atlıyorum acaba?

canım pardon sen birşey atlamıyorsun da ben eksik yazmışım ilacın prospektüsünde hamile kalmadan 6 ay önce bırakılması önerilmektedir yazıyor ve ben bu ilacı ağrılarımı kessin diye 2 ayda bir oluyorum yani tahminen en azından 1.5 ay bende etkisi oluyor ağrılarıma yani.

Back