• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acil tavsiye 3 aylik bebegim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
selam herkese. 3 aylik bebegm var sutumun yetmedgni hissediyorum su icmeye calisiyorum ama ilk iki bucuk yasak gibi sutum yok gibi. bikac defa uyandi ve dalamadi. devam sutleriyle alakalifa tonla negatif sey var. ama cocuk ac kaliyor sanki . normalde emzirirekn diger gogsumden akardi sutum simdi o olmuyo ve bos hissediyorm. ne oneririsiniz. devam sutumu, pirinc unu veya yulaf mi

selam herkese. 3 aylik bebegm var sutumun yetmedgni hissediyorum su icmeye calisiyorum ama ilk iki bucuk yasak gibi sutum yok gibi. bikac defa uyandi ve dalamadi. devam sutleriyle alakalifa tonla negatif sey var. ama cocuk ac kaliyor sanki . normalde emzirirekn diger gogsumden akardi sutum simdi o olmuyo ve bos hissediyorm. ne oneririsiniz. devam sutumu, pirinc unu veya yulaf mi
Süt yapıcı tarifler var onları deneyin devam sütü tabiiki en sağlıllısı şu durumda sizde sütünüz için çareler arayın hoşaf bulgur pilavı sütlaç bol bol su ve birsürü alternatifler var..devam sütü içinde güvendiğiniz bi eczaneden anne sütüne en yakın organik olanları deneyin derim sütünüz az miktarda geliyorsa bol bol sağın cay kaşığı yada biberon ile verin

Gogsunuzden süt akmaması bebeğin duymadığı anlamına gelmez. Memeleriniz çoktan terbiye olmuştur .o yüzden sadece bebeğinizin ihtiyacı kadar süt uretiyodur. Daha sık emzirin,her emzirmeden sonra sağın,bol su için, bebek uyudugunda uyumaya çalışın, huzur çok önemli, beslenmenize dikkat edin.

Meme terbiye olmuştur. İlk zamanlar memeler ön süt üretiminden dolayı daha çabuk sert olur. Üç aydan sonra(kişiden kişiye değişir bu vakit) terbiye olmaya başlar ve eskisi gibi sert olmaz.
Bir taraftan emerken diğer taraftan akmaz. Bazen akar bazen akmaz bazen hep akar. Bu da kişiden kişiye değişir.
Uyanmasınin sebebi gaz olabilir. Üşümüş olabilir. Sadece uyanıp uykuya geri dönememiş olabilir. Atak haftasında olabilir. Hiç bir şeyi yoktur anneyi özlemiştir. Normal bu. Benim ki bazı geceler elli kere kalkıyor

Eğer bebeğinizin çişi günlük toplamda 250gr civarında ise kilo alımı iyi ise (aylık 500gr ile 1kg arası) karnı doyuyordur. O zaman ek olarak bir şey vermeye gerek yoktur.

Bebeğinin günlük çişli bezi 250gr margarin ağırlığındaysa veya daha fazlaysa bebeğin doyuyordur. Lütfen aç kalıyor düşüncesi ile mama filan başlama. Sen her fırsatta dinlen, bol su iç, tahin, rezene çayı filan tüket. Göğüslerin terbiye olmuştur o yüzden akmaz artık. Sakin ol. 4. Ay meme reddi dönemi yoğun olur biberona filan alışırsa sıkıntı olur.

Neden devam sutleri icin on yargilisiniz ki bide hic sutu gelmeyim mamayla buyutnleri dusnun (benm gbi ) cok sukur hic bir sorun yasamadm cennetmde stres yapmayn siz olumsuz dusundkce sonucu kotu olur hep olumlu dusunun ins hersy yoluna girer

Doktora söylersen onlar mama yazar. Hemde incelerler çocuğun çişinde kristallenme olup turuncu lekeler geliyorsa bezine süt yetmiyor vücut susuz kalıyor demektir

Mamalarla ilgili yazılanları okuyunca içim bi kötü oluyor. Kendimi suçlu hissediyorum. Ama napayım sütüm yetmedi, bebeğim kilo alamadı(zaten prematüre) mama vermeyip aç mı bıraksaydım. Bana hep uğraşsaydın sık sık emzirseydin diyorlar. (sanki yanımdalar da biliyorlar) Hem de çok uğraştım ama dr bu çocuk aç mama şart dedi.Mamadan sonra toparladı kuzum. Biliyorum bilerek yazmıyorsunuz ama ne bileyim üzülüyorum yine.

3. Ayda meme reddi olabiliyor sabirla emzirmeye çalışmanız lazim, gogsunuz tas gibi olmasa da sutunuz var olabilir bunlar bir kriter degil
Memeden ayrildiktan sonra agliyor mu? Neye dayanarak ac bu cocuk diyorsunuz?
Aylik kontrolünde dr una danisip mama baslayabilirsiniz icinize sinmediyse.
Ama buradaki biz sari cizmeli memet agalarin lafiyla biricik yavrunuza bir sey vermeyin
O sadece anne sutu alabilir
6. Aydan once su verilmez!
Su zaten 0 kaloridir, acligini gidermez!
Pirinc unu, yulaf unu fikrinizi akliniza sokan kimse ondan hemen uzaklasin
3 aylik bebek asla asla asla un kavurmasi yemez( 3 aylikkkem bu sekilde beslenip bagirsaklari dugumlenerek olumden donen bir tanidigim var) (korkutmak istemem ama korkun!)

Merhaba, süt dönem dönem azalabilir ya da artabilir belki ve doktorunuzla birlikte öyle uygun görürseniz devam sütü ile desteklemeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak hala pirinç unu vs. gibi sırf karbonhidrat içeren gıdayı seçenek olarak bile görmemeniz gerekli ne olursa olsun.

Benim de bebegim 3 aylik. Ikinci cocugum oldugu icin daha tecrubeliyim. Memeler ilk zamanlardaki gibi sertlesmese de bebek içtikçe sut geliyor. Bazen ben de diyorum acaba sut akiyor mu diye ama bezleri doluyor ve kilo alimi da gayet iyi. Bu aylarda gazi oluyordur, ondan uyuyamiyor ya da ememiyor. Sana tavsiyem, sutun az olsa bile, eger bebeginin kilo alimi normalse, elinden geldigince emzir, hemen baska gidalari aklina getirme. Unutma, ne kadar cok emzirirsen o kadar cok sut gelir. Su içmeye, uyumaya ve olumlu dusunmeye calis. Saglikla buyut bebegini.

3 3.5 aylikken memelerdeki süt miktarı bebege yetecek kadar üretilir. Eskiye nazaran sütün boşa akmaması bu yüzdendir. Siz de bu yuzden böyle hissediyor olabilirsiniz. Sütünüz yeter emzirin bir Sağ bir sol memenizi verin ben ayakta pışpışlayarak emziriyordum o dönemde. Siz emzirdikce sut üretimi devam eder. Istekli ve kararli olun. Umutsuzluga kapılmayın. Ben günde 4 lt su iciyorum. Tavsiye ederim. Bol sütlü günler :)

3 ayda ne pirinç unu, ne yulafı 😱 Eğer doymuyor diyorsanız mama yedirin lütfen. Sütünüz artsın istiyorsanız bol yeşillik ve suya devam edin. Mutlaka artacaktır. Uykunuza ve sakinliğe özen gösterin.

Mamalarla ilgili yazılanları okuyunca içim bi kötü oluyor. Kendimi suçlu hissediyorum. Ama napayım sütüm yetmedi, bebeğim kilo alamadı(zaten prematüre) mama vermeyip aç mı bıraksaydım. Bana hep uğraşsaydın sık sık emzirseydin diyorlar. (sanki yanımdalar da biliyorlar) Hem de çok uğraştım ama dr bu çocuk aç mama şart dedi.Mamadan sonra toparladı kuzum. Biliyorum bilerek yazmıyorsunuz ama ne bileyim üzülüyorum yine.
Yapmayın lütfen, çocuğunuzu açmı bırakacaktınız mama vermemek için. Hiç kimse keyfi olarak memeden kesmez, bunu her aklı başında insan bilir. Mamayla büyüyen milyonlarca bebek var. Annelik sadece emzirmekle olmuyor. Boş şeyler için boş insanlar için canınızı sıkmayın lütfen 🙏🏻

Göğüslerinizdeki şişkinlik azaldığı için sütüm azaldı diye düşünüyorsanız aksind memelerin terbiye olduğunu gösterir bu durum. Bebeğinizin aylı kontrolünde doktor kilo alımına göre mama derse başlatırsınız. Ama kendi kafanıza göre mama başlamayın.
Bol emzirme bol süttür. Bebek emdikçe süt gelecektir. Tentene bol temas sürekli emzirmeye devam edin.
O kadar ufak bebeğe sakın pirinç yulaf fln vermeyin. Daha çok ufak sindirim sistemi hazır değil.
Doktorunuza danışmadan da mama başlamayın. Mama kararını ancak doktor verebilir

Öncelikle incir havuç kürü öneririm.
Sonra doktorunuza danışarak mamayla devam edin.

Bebeğinizin devam sütüne ihtiyacı var. Hayatta hiçbişey mükemmel değildir. Devam sütleri aç susuz kalmasına kıyasla çok daha iyi. Bu da yeni moda oldu çocukları aç bırakmak. Okuduğunuz herşeyin etkisinde kalmayın. Devam sütleri bebekler için devrim niteliğinde buluşlar. Onlar piyasada olduğu için şükretmemiz lazım.

Bunda kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok. Sütünüz yetmemiş olabilir, çok gelse de kalitesi düşük olabilir. Bunlar yaşanan şeyler. Siz elinizden geleni yaptıysanız başkalarının laflarına üzülmeyin lütfen. Çok emziren her kadın iyi anne olmuyor. Üzmeyin kendinizi lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back