Bebek Beslenmesi çok acil.pirinç unundan mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beril78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
294
1
kızlar herkese merhaba,

bugün ilk kez pirinç unundan mama yapcam.bebeğim 5 aylık oldu.dün dr konrtolü vardı başlayabiliriz dedi ama ben ona hangi sütten yapacağımı sormayı unuttum.açık sütteni pastörize olandanmı.sizler nasıl yapıyorsunuz?

neden pirinç unu kullanıyorsun canım.dr neye dayanarak bunu söyledi biraz açabilirmisin.çok özür dilerim ama maddi açıdanmı biraz açıklarmısın ona göre cvp yazmak isterim

bence de pirinç unu kullanma, hiç beslenmiş olmayacak bebeğin
ayrıca daha 5 aylıkmış, süt de kullanamazsın canım
1 yaşından önce verilen inek sütü gelişim geriliğine ve kansızlığa sebep olur, hazmı zordur bebekler için
mutlaka vermen gerekiyorsa ülkerin gogly diye bir ürünü var, suyla hazırlanıyor, muhallebi oluyor
ama dediğm gibi sadece kof kilo yapar, beslemz
dr nasıl önerdi ben de anlamadım
bebeğin emmiyor mu canım, emiyorsa nnormal ek gıdalara geç, meyve suyu yoğurt çorba gibi
emmiyorsa da bu ek gıdaların yanında devam mamasına devam et bence

ben iki çocuğumada pirinç unu verdim öyle kof kilo falan yapmadı normrl kiloda gitti
ama bir yaşına kadar ülker googly nin (umarım yanlışyazmamışımdır) suyla hazırlanan muhallebilerini kullandım
sende dene hem çok pratik hemde kıvamını tutturmak zor değil

çok mu kötü yaaa pirinç unu? sütüm azaldığı için akşamları 1 kere ver dedi sadece.maddiyatla alakası yok.bunuda ek gıdalara geçelim artık diyerek önerdi.

ben iki çocuğumada pirinç unu verdim öyle kof kilo falan yapmadı normrl kiloda gitti
ama bir yaşına kadar ülker googly nin (umarım yanlışyazmamışımdır) suyla hazırlanan muhallebilerini kullandım
sende dene hem çok pratik hemde kıvamını tutturmak zor değil

kilodan kasım şişmanlık değildi canım hiçbir besin değeri yok anlamında yazdım boş bom boş bir tokluk okadar ne vitamini var bu pirinç ununun devam mamasıyla eş değer olabilirmi ben bilmiyorum varsa sen yazarsan bilgilenmiş oluruz.

çok mu kötü yaaa pirinç unu? sütüm azaldığı için akşamları 1 kere ver dedi sadece.maddiyatla alakası yok.bunuda ek gıdalara geçelim artık diyerek önerdi.

canım ozaman bebeğininde seve bileceği bir sürü anne sütüne eş bebek mamaları var herhengi birinden alabiirsin bebişin ayına göre olandan.ve içinde birçok besin maddesi olan gece mamaları var ondanda alabilirsin.pirinç unu protein falan taşır ama 5 aylık bebek için çok gerekli değil.onun ihtiyacı olan değerlere eş ürünler almalısın.sindirimi için iyi olacak ürünler

berilcim milupanın beblecın falan suyla hazırlanan muhallebileri, gece tahılları falan var
4 aydan sonra kullanılabilenleri de var, onlardan al, hem besleyici hem sağlıklı
pirinç unu verene kadar onları ver canım, için rahat olsun

beril cim benim geçmiş konularımda senin aylarında bebişime verdiklerim konu alıyor dilersen bir incele.füsfüs ün de dediği gibi özellikle gece tahıllı gıda vermen çok iyi olur çünkü bağırsakları yumuşatıp çalıştırıyor.

bazı doktorlar mamaya karşı oluyor.seninki de onlardan demek.
başta yarı yarı sütle yapman gerekiyor,pirinç unundan pişireceksen,hazır pirinç unları var gogly,arı gibi- ki bunlar ucuz epey-.
hazır muhallebiler var suyla karıştıryorsun hazır oluyor,milupanın sütlü pirinçlisini çok kullandık biz.
herhalde doktorun akşam öğününe bunu ver , diğer hallerde emzir sütün bolalsın diye böyle bir öneride bulunmuş.
kızlar bazı doktorlar anne sütü ile beslenen bebek kahvaltıya başlayınca inek sütü ile hazırla diyor,bir çay bardağından birşey olmazmış vs.bazıları da karşı.

ben bunları kullanıyorum şuanbaşka yere yazmıştım ordan kopyaladım.bunun üzerinde ölçü ve ürünlerinde değişiklik yapabilirsin.sen bebeğine göre.ben örnek vermek istedim sadece bunu yap demiyorum.

ben başlatayım bari.benim şu an ki günlük menüm arkaşlar.ayrıca yoğurt olarak mamasıyla mayalıyordum pek tutmuyor zaten, şimdi babymax sütaş çıktı 6. ay yoğurt oda sütsüz mayalanıyor ona başladım 100ml bu ürün ben onu 3 öğüne bölüyorum.bu tariflerim benim bebişimin ay'ı için yanlız.sabah kahvaltısı:milupa kahvaltı tozdan 2 ölçek,1 bebe bisküvi,1 çay kaşığı humana karışık bebe çayı ve sıcak su ile hafif lapa yapıp veriyorum miktarı fazla olmuyor.arada emziriyoru.kendi belirlediğim bir cam kasem var onunla veriyorum mamalarını.bebe çayı gazı ve midesine iyi geliyor oğlumun sabah kalkınca 30ml gece yatarken 30ml muhakkak veririm.akşam yemeği:ya milupa kavanoz çorba yada milupanın toz çorbasından hazırlıyorum.arada emziriyorum.gece:meyve püresi 1 kaşık,milupa çok tahıllı gece,2 ölçek,sıcaksu hazırlayıp muhallebi gibi veriyorum..2 günde bir de,100 ml hazırladığım sıcak biraz ılımış aptamil mamasının içine 1 çay kaşığı yoğurt mayalıyorum onu veriyorum.fakat bir sorunum var oğlum beni emerken sürekli tepiniyor gazdan fakat ben gaz yapabilecek hiçbirşey sokmuyorum hayatıma nasıl oluyor anlayamıyorum...buda çorbamız kendim yapıyorum.akşam yemek saati veriyorum 1 mama kaşığı bu karışımdan ve milupa tahıllı karıştırıp( (kereviz,enginar,havuç,kabak,patates,ıspanak,pirin ç,soğan,zeytin yağı)sevdi.ölçülerini az koydum tutam ve çeyrek oranlarında günlük olsun diye

bazı doktorlar mamaya karşı oluyor.seninki de onlardan demek.
başta yarı yarı sütle yapman gerekiyor,pirinç unundan pişireceksen,hazır pirinç unları var gogly,arı gibi- ki bunlar ucuz epey-.
hazır muhallebiler var suyla karıştıryorsun hazır oluyor,milupanın sütlü pirinçlisini çok kullandık biz.
herhalde doktorun akşam öğününe bunu ver , diğer hallerde emzir sütün bolalsın diye böyle bir öneride bulunmuş.
kızlar bazı doktorlar anne sütü ile beslenen bebek kahvaltıya başlayınca inek sütü ile hazırla diyor,bir çay bardağından birşey olmazmış vs.bazıları da karşı.

evet canım ya işte bu doktorların çelişkileri bizleri iki arada bırakıyor değilmi.onun için tüm annelerinde dediği gibi bebeğin dr u önce annesidir.anne içgüdüsel olarak ve gözlemleyerek ve tecrübe edinenlerden duyarak hareket etmeli birazda.ben büyük oğlumda çok hatalar yaptım ve çokk çektim.mesela inek sütünün 1 yaştan önce verilmemesi gerektiğini ben şu açıdan onaylıyorum geçtim mikrobu falan herşeyden önce kabız yapıyor ve ben ilk oşlumun poposundan çay kaşığıyla kaka kazıdığımı bilirim alsana cahillik al sana tecrübe.dimi

aynen öyle mamaya çok karşı.işe başladım sütü sağıp bırakıyorum bir yandanda eve gelince emziriyorum dediğim için akşamları önerdi.hatta kendisi öyle dandik bir dr da değil yani prof.bende şaşırdım şimdi.besleyici özelliğiyoksa neden önerdi acaba.yarın ilk işim tel açıp sormak olacak:)bu arada bende bu konuda yazılanları bir incelesem.değişik tarifler oluyor burda.ya bu dr ları anlamak zaten mümkün değil tabiki he dr farklı ama illaki buluştukları bir nokta v ardır:)

sen yine kendi doğrunu bulursun canım benim bunlar bizim fikirlerimiz.çok takılma yani ama araştır.ben şunu söylemek isterim sütle yapma yapıcaksan pirinç ununu su ile yap süt kabız yapar ve zararlı pirinç unuda yapar dikkat et tavsiyem bu illaki bunu vericem dersen.sen birde bebekleri kabuzlık yaşayan annelerin konularını gez bence belki oradada bilgi vardır.sağlıkla büyütmen dileğiye bebişini.

kızlar herkese merhaba,

bugün ilk kez pirinç unundan mama yapcam.bebeğim 5 aylık oldu.dün dr konrtolü vardı başlayabiliriz dedi ama ben ona hangi sütten yapacağımı sormayı unuttum.açık sütteni pastörize olandanmı.sizler nasıl yapıyorsunuz?

cnm ben denemek için yaptım bi kere çok sevdi oğlum.bi çay bardağı su ile 2 tatlı kaşığı prinç ununu pişir. başka bi kapta bi ölçü mama hazırla muhallebiye karıştır.öyle ver hem doyurucu hemde vitaminli oluyo.

X