çok acil oğlum

rumuzahsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2015
19
7
44
Uzun zamandir kk takip ediyorum. derdim için üye oldum.oğlum 15 yaşında bir yakınım arkadaş ortamında sigara içerken görmüş çok üzgünüm bir şey belli etmedim henüz.nasıl davranmalıyıö fikirlerinize ihtiyaçım var.

Siz iciyo musunuz anne baba iciyosa hic zararli vs diye anlatmayin belki meraktan yapmistir sadece sakince konusun ustune gidip bagirirsaniz ters teper

Oncelikle sinirlenmeyin kizmayin.. Bilmiyormus gibi yapin bence ama laf sokun mesela "su su amca sigara ictigi icin akciger kanseri oldu" gibi korkutma amacli sozler soyleyin.. Baktiniz devam ediyor alin karsiniza birakmani istiyorum gel bir tedaviye falan baslayalim deyin. Umarim birakir. Kendi istemedi mi ne yaparsaniz yapin birakmaz o yuzden kizip bagirmanin faydasi yok, birakmasina yardimci olun

Karsiniza alip yetiskin gibi konusmayi deneseniz.belli ki sigarayi ergenlik doneminin verdigi hormonlarla buyume simgesi olarak goruyor.ona sigaranin yetiskinlik gostergesi olmadigini aksine zararli oldugunu anlatin

Eger ailede icen yoksa arkadas ortaminda alismistir muhtemelen. Sakin uygun bir dille konusmaya calisin

Zor bir durum. Bildiğinizi söyleyin ama bağırığ çağırmayın. Sakin olun "sigaranın zararlarını bildiğini düşünüyordum" diyerek söze girebilirsiniz. Yasak koymayın, yasak koyarsanız dışarıya daha fazla yönelecektir bu da sizden soğumasına neden olabilir oğlunuzla şöyle konuşabilirsiniz
"sigaranın zararlarını bildiğini düşünüyordum ama yanılmışım. Sen artık doğruyu ve yanlışı ayıracak yaştasın. Bu nedenle sana sigara içme bırak demicem. Etkili olmayacağını biliyorum. Benden bunu gizlemene ve beni kandırmana çok üzüldüm. Sağlığın için endişeleniyorum. Sigarayı bırakmayı dene, istersen sana bu konuda yardımcı olabilirim." deyin, bir süre harçlığını kısıtlayın. Bazı aileler içtiğini öğrendikten sonra sigara falan alıyolar aman ha o yanlışı yapmayın ama çocuğunuzu incitmemeye de özen gösterin.

Sakince konuşun.
Ama çokta ısrarcı olmayın içmek isteyen her türlü içer emin olun.
Dovsenizde içer sovseniz de içer.
Sakince yaklaşmak en mantiklisi.

Ben içmiyorum. Babasıyla her gün sigara konusunda tartışıyoruz bir türlü bırakmıyor.denemiyor bile .yarın takip edip sigara içerken yakalamayı düşünüyorum sizce yapayım mı ters tepermi

Ben içmiyorum. Babasıyla her gün sigara konusunda tartışıyoruz bir türlü bırakmıyor.denemiyor bile .yarın takip edip sigara içerken yakalamayı düşünüyorum sizce yapayım mı ters tepermi

oyuna gerek yok, yanında arkadaşları olursa onu utandırmış olursunuz. başbaşa gördüğünüzü veya kokusunu aldığını söyleyebilirsiniz

çok uzuldum sizin ve oglunuz adina
ama napcaksiniz bilmiyorum
yeniyse belki biseyler yapilabilir ama zaten tirkyaki olmussa çok geç gibi sanki
kizip bagirmayin, arkadas gibi yakalsmaya çalisin

Kesinlikle üstüne gitmeyin. Bende başladığımda ailemden gizli içiyordum ne kadar baskı olursa okadar ters teper. Daha çekici hal alıyor. Kokusunu aldım deyin güzellikle konuşun gerekirse yardım alın. Inşallah birakir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…