çok acil lys ile ilgili sorum var

MeLaNqOliqH

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
798
6
96
Bursa
arkadaşlar meraba
ben bu ikili sınav sistemini bilmiyorum ilk kez giriyorum
ygs ye girdim şimdi lys için bankaya para yatırıcam ama ne kadar yatırıcagımı bilmiyorum
ben eşit agırlık mezunuyum fakat matematik yapmicam sanırım yani ben sözell yapmış olucam
bunun için ne kadar yatırmam gerekiyo
şimdi baktım konulara hep mat 2 çalışsam da yapabilir miyim bilmiyorum ki
arkadaşlar bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

29 una kadar süren var en kısa zamanda yatır
2 sınava gireceksin sadece 50 lira yatıracaksın
türkçe-sosyal girceksin sanırım
yatırdıktan sonra daha çok yardımcı olabilirim canım ondan sonra mat2 tek çlışmak için biraz zor bende sayısaldan giriyorum antremanlarla matematik kitabı var 3-4 lys ama yardımcı olabilirmi bilmiyorum

canım cevabın için çok tşk ederim
baktım konulara da kaç yıl oldu mezun olalı unutmuşum
edebiyata falan zor calısıcam zaten bi de üzerine mat 2 hiç yapamam
tmm bugün parayı yatırıcam cnm sonra sana özelden msj atsam nası olur??

daha iyi olur canım buraya bakmayı unutabilirim ben seni aydınlatırım bende bu yıl gircem o yüzden bilgim tam:)

arkadaşlar ygs sınavı lys sınavı puanımı etkiler mi etkilemz mi????

Şimdi ise Ygs sınav mantığını anlayabilmeniz açısından olayı biraz daha netleştirmeye çalışacağız. Bilindiği üzere Ygs'de toplam 4 test ve 160 soru olacak ve bölümünüz ne olursa olsun Ygs'nin Lys puanlarınıza etkisi %40 olacaktır. Tabi bu %40 bütün alanlar için değişkenlik arzedecek.

mf1 puan türünde bulunan bir endüstriyel tasarım, iç mimarlık, matematik ya da matematik öğretmenliği v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs'deki matematik %16, türkçe %11, fen %8 ve sosyal %5 etkileyecek.

mf2 puan türünde bulunan fen öğretmenlikleri (fizik-kimya-biyoloji), orman müh ya da su ürünleri müh v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs fen %13, mat %11, türkçe %11 sosyal %5 etkileyecek.

mf3 puan türünde bulunan tıp, eczacılık, hemşirelik, gıda müh, veterinerlik v.b seçecekseniz o zaman ygs mat %11, türkçe %11, fen %11, sosyal %7 etkileyecek.

mf4 puan türünde bulunan makine, maden, bilgisayar, elektronik, çevre mühendislikleri ya da mimarlık v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs mat %14, türkçe %11, fen %9 sos %6 etkileyecek.

tm1 puan türünde bulunan işletme, iktisat, ekonomi, çeko v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs mat %16, türkçe %14, sos %5, fen %5 etkileyecek.

tm2 puan türünde bulunan hukuk, kamu, siyaset bilimi, sınıf öğrt. v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs türkçe 14, mat %14, sosyal %7, fen %5 etkileyecek.

ts1 puan türünde bulunan coğrafya, gazetecilik, iletişim, halkla ilişkiler v.b alanları seçecekseniz o zaman ygs türkçe %13, sos %12, mat %10 ve fen %5 etkileyecek.

ts2 puan türünde bulunan tarih, edebiyat, türkçe v.b. alanları seçecekseniz o zaman ygs türkçe %18, sosyal %11, mat %6, fen %5 etkileyecek.

dil1 puan türünde bulunan ingilizce, fransızca ve almanca bölümleri seçecekseniz de toplam ağırlık %35 olacak. Bu dağılım da türkçe %15, sosyal %9, mat %6 fen %5 şeklinde olacak.

dil2 puan türünde bulunan diğer yabancı dilleri seçecekler için toplam ağırlık %50 olacak. dağılım ise türkçe %25, sosyal %13, mat %7, fen ise %5 olacaktır. yani ispanyol dili ve edebiyatı bölümüne girecek kişi için ygs sınavın yarısı demek. Ygs Lys Soru Konuları için tıklayınız.

alıntıdır

internetten bunu buldum

çok tşk edrim:))))

çok tşk edrim:))))

ya ben lys 3 ve lys4e girecem.lys 3 ve lys 4 hangi bölümler için tam olark.iksni sözel olduğu içn karştryrm.ben tarih öğretmenliği ya da türkçe oğretmenlği istym da:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…