Lise Yorum ve Soruları çok acil arkadaşlar yalvarırım bir okuyun !!!!!

hello_

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
32
0
6
Bursa
Arkadaşlar malum SBS sonuçları açıklandı ve puanım Anadolu liselerine tutuyor.Fakat ailem Anadolu yerine imam hatip lisesine gitmemi istiyor.ve onları Anadolu lisesine ikna etmem lazım nolur yardım edin.özellikle annem çok ısrarcı bı konuda lütfen zorla imam hatip lisesine gitmek istemiyorum lütfen bir yardımcı olun zaten şu an tercih haftası ve annemleri ikna edebilmek için 6 günüm var.ne desem beni imam hatipe göndermekten vazgeçerler.????

onlara imam hatip okursan pişman olacagını gelecekte de sevmediğin şeyi yapmak zorunda olacagını söyle. hedefin ne ise onlara anlat. kaldı ki imam hatipçi olmaktansa anadolu oku ve üniversitede iyi bi bölüm kazan çok daha iyi

rehber hocan varsa önce ona anlat ve ailenle hocanı görüştür, en iyi rehber hocası ikna edebilir aileni. çünkü sen ailene ne anlatırsan anlat senin küçük oldugunu dogru karar veremedigini düşünecekler. bu senin hayatın ve sen ne istiyorsan o olmalı, hayatın boyunca o işi sen yapacaksın tabi ailenin fikirleri de önemli ama eğitim söz konusuysa önce öğrencinin fikri alınmalı.

bu arada anadolu imam hatip liseleri var. oraya gidersen ikinizinde gönlü olur. :)) biraz gülümse diye şaka yapayım dedim ciddiye alma sakın. umarım hayırlısı olur senin için

canım annen bu konuda ısrarcıysa babanla konuş ,naparsan yap ama istemediğin hiç bir şey yapma ,gelecekte bu senin hayatın olacak ve anadolu lisesini kazandığına göre başarılı bir öğrenci olmalısın,imam hatipte annenin ısrar etmesi dini eğitim açısından olabilir ,babanı bunu dışarıdanda telafi edebileceğini ,anadolu liselerinde okumak istediğini söyle ,babalar kızlarına dayanamazlar bence bunu değerlendir derim,sevgiler.

bencede durumu rehberlik hocana anlatıp, ailenin ikna edilmesini sağlayabilirsin.. bu hayat senin, karar senin? aileler yol gösterir ama istemiyorsan diretmelerininde alemi yok.. inşallah kendi seçimini yapmana izin verirler.

denedim fakat babam da annemin etkisine girdi sanırım yani artık babamla annem istiyor imam hatipi

ilk olarak çok çok teşekkür ederim gerçekten tercih dönemi 1 hafta daha uzadığı için dün babamı dershaneye götürdüm babamdan öncede ben gidip rehber öğretmenlerimle konuştum onlarda babamı zorda olsa ikna ettiler.büyük ihtimalle tüm tercihlerim Anadolu lisesi olucak gerçekten tekrar tekrar teşekkür ederim böyle bi öneride bulunduğunuz için

çok sevindim ikna olmasına. eee artık sana da derslerine güzelce çalışıp iyi bir üniversiteye yerleşmek düşüyor. ve 4 yıl sonra onlara yaptıgın tercihin dogru oldugunu kanıtla :)