• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Çok Açık Platinden ..

saçını bu boyalarla boyarsan saçın kopar . açıcı ozelliği çok kuvvetli boyalardır çünkü. saçına tonlama yapman lazım yeterince açık zaten. igora 9.5serisinden istedigin tonu bulup düşük oksıdanla (%2) tonlama yap. saçın daha da yıpranmaz. 9.5-5 altın sarıdır .

saçını bu boyalarla boyarsan saçın kopar . açıcı ozelliği çok kuvvetli boyalardır çünkü. saçına tonlama yapman lazım yeterince açık zaten. igora 9.5serisinden istedigin tonu bulup düşük oksıdanla (%2) tonlama yap. saçın daha da yıpranmaz. 9.5-5 altın sarıdır .

merhaba cevap yazdığınız için teşekkür ederim igora daha önce hiç denememiştim ama bir başlıka yorumları okudum şikayeti olan yok
siz özellikle mi igorayı tavsiye ettiniz yoksa dediğim boya markalarından alıp (%2) oksidanla yapsam da olur mu?
%2 oksidan dediğiniz 7 volüm en düşük oluyor değil mi? http://www.saciniboya.com/Schwarzkopf-Indola-Oksidan-7-Vol-1000ml,PR-1513.html bu sanırım?
ve tonlama dediğiniz, 9.5-5 boya tüpüyle %2 oksidanı kaırştırıp normal saçı boyama mı? yoksa faklı bir uygulama mı? :26:

oksidan gösterdiginizden evet . igoranın tonlama boyaları normal boyalardan farklı. ozellikle igora önerdim. alacagınız oksidan litreliktir. mesela 9.5-5 altın sarı kullanacaksanız, %2 lik oksıdanla belirtilen ölçüde karıştırıp normal boya uygulaması gibi saç boyanır .saçınızı boşuna yıpratmayın. igora 9.5 serisinde başka tonlama renkleri de var. onlara da bakabilirsiniz . siz altın deyınce 9.5-5 önerdim

oksidan gösterdiginizden evet . igoranın tonlama boyaları normal boyalardan farklı. ozellikle igora önerdim. alacagınız oksidan litreliktir. mesela 9.5-5 altın sarı kullanacaksanız, %2 lik oksıdanla belirtilen ölçüde karıştırıp normal boya uygulaması gibi saç boyanır .saçınızı boşuna yıpratmayın. igora 9.5 serisinde başka tonlama renkleri de var. onlara da bakabilirsiniz . siz altın deyınce 9.5-5 önerdim

bana en yakın kozmetikciyi aradım onlarda yokmuş igora marka boya,bende sipariş verdim pazartesi belli olucak getirip getirmeyecekleri, olmazsa zazahan veya bakırköyde arıcam bana yaın yerler olarak .
önce saçımın en alt kısmında denicem olursa tamamını boyicam . resimde eklerim :16:

zazahanda kolaylıkla bulabılırsın. ben igorayı 8 tl ye alıyordum. ama 9.5 serisi olmasına dikkat et.

igora alamazsam eğer paletttenin altın sarısını alıp en düşük oksidanla boyasam hemen hemen aynı sonucu alabilir miyim?(iki boya da schwarzkopf'n ya,ondan soriyim dedim)
igoranın 9.5 serisi tonlama için demişsin sanırım palette çabuk akıcaktır ama şimdilik şu durumdan kurtulmak için yapsam olur mu :26:

tonlama boyasıyla normal boya arasında mutlaka fark vardır. yoksa igorada hem 9-5 rengi var hemde 9.5-5 rengi var . pigment yogunlukları farklıdır .

igora boya sipariş verdiğim yeri aradım siparişi getirmemişler..
palette blond altın sarıda yokmuş marketlere de sordum . ama yok dediler.
igora için netten bakiyim dedim Igora Royal Sa Boyas 60 ml.
mesela burda sipariş vermeden önce seçiyosun boyayı 9-5 var ama 9.5-5 yok :44: yani bu sitede yok katolagda vardı..
mesela bunu alındığında 9.5-5 gibi olması için 0-55 altın yoğunlaştırıcı alıp kullanılabilir mi?ve ne oranda kullanılabilir. (konuyu okuyanların bilgilenmesi için)

yarın annem eminönü zazahan a gidicek ona aldırıcam orda vardır elbet 9.5-5 .
birde benim diplerim daha koyu biraz da turunculuk var loş ışıkta öyle duruyo sadece onun içinde 0-22 turuncu azaltıcı almalımıyım sence? :26:

tonlama boyalarında ne kadar oksıdan koyuldugunu hatırlamıyorum. ama alırsan 9.5-5 içinde mutlaka yazar ne koyman gerektigi.
dipler için farklı uyguluma uçlar için farklı uygulama yapma derim. profesyonel yardım al. 0.22 mavidir. saçını yeşertir . uçlarda altın sarısı olacak çünkü daha kullanılmaz bir hal alabilir.

tonlama boyalarında ne kadar oksıdan koyuldugunu hatırlamıyorum. ama alırsan 9.5-5 içinde mutlaka yazar ne koyman gerektigi.
dipler için farklı uyguluma uçlar için farklı uygulama yapma derim. profesyonel yardım al. 0.22 mavidir. saçını yeşertir . uçlarda altın sarısı olacak çünkü daha kullanılmaz bir hal alabilir.

şaka gibi ya :44:
anneme not olarak şunları yazdım aynen

zazahan
- igora Royal (color) tüp boya
*9.5-5 (Boya numarası)
Altın Sarı
-%2'lik(7volüm)
oksidan krem
yoksa
-%3'lük (10 volüm)

neyse annem vermiş kağıdı adama adam ürünleri hazırlarken annem yalnış olmasın fln bile demiş.

eve geldi ve sonuç ;

%3 oksidan krem ve 5 tane 9-5 tüp boya :53: :1:

üzerinde altın sarı yazıyo ama
bir de adam demiş ki 'bakın tire(-)yle ayırmış 5 tane diye (yandaki parantez içinde boya numarasını okuyamamış sanırım :40: )
napıcak 5 tane boyayı' demiş :44:

orada belirtmedim çünkü zaten ilk boyamam olduğundan 1den fazla almam saçma olurdu :50:
annemde ben uyanmıyim diye aramamış :63:

gidip değiştiriyim mi :26:

en iyisi istediğim saç rengini ve de kendi saç rengimi koyayım ben daha iyi anlaşılırım :80:
(iki resmide aynı ortamda biraz önce çektim flashsız ve gün ışığında )

cila yaptıktan sonra saçlarımı hiç yıkamamıştım 1-2 saat önce yıkadım ve sonuç yine aynı beyaz platin oldu http://c1109.hizliresim.com/11/9/14/15486.jpg

bu da istediğim renk http://c1109.hizliresim.com/11/9/14/15592.jpg dorelik var ama saça yakından baktığımda altın yansımalarda var ama birazda bebek sarısı gibi

9-5 i denedim saçımın bir bölümünde 15 dk bekledim ama saçım altın sarı gibi değilde daha çok karamele yakın bi renk oldu yıkadım daha sonra ama boya hemen akıp gitti belkide az beklediğimdendir ama istediğim saça benzemiyordu .

bu eklediğim resimdekilere göre hangi renge boyamam gerek :26:

Son düzenleme:
birde bu insanlar anlıyorum herseyden dıye geçiniyor. 9.5-5 i demek 5 tane 9.5 anlamış.
9.5 rengi düşük oksıdan oldugundan tutmamıştır saçında. ama boya koyulaşır saçta durdugu surece .
igora 9.5-0 rengini alabilirsin eğer 9.5 ta karamellik olduysa. ama 9.5-0 nötr sarı tonlamasıdır . altınlık vermez saçına . ama istedigin renkte çok açık .
boya hala saçtayken durdugu renge aldanma. yıkadıktan sonraki rengi önemli.
elindekileri boyaları değiştir mutlaka . bi tanesini açmışsın zaten. kalan 4 tanesini ver . bi tane 9.5-5 bir tanede 9.5-0 rengini al . denersin eğer 9.5-5 çok altın gelirse 9.5-5 ile 9.5-0 karıştırırsın.

birde bu insanlar anlıyorum herseyden dıye geçiniyor. 9.5-5 i demek 5 tane 9.5 anlamış.
9.5 rengi düşük oksıdan oldugundan tutmamıştır saçında. ama boya koyulaşır saçta durdugu surece .
igora 9.5-0 rengini alabilirsin eğer 9.5 ta karamellik olduysa. ama 9.5-0 nötr sarı tonlamasıdır . altınlık vermez saçına . ama istedigin renkte çok açık .
boya hala saçtayken durdugu renge aldanma. yıkadıktan sonraki rengi önemli.
elindekileri boyaları değiştir mutlaka . bi tanesini açmışsın zaten. kalan 4 tanesini ver . bi tane 9.5-5 bir tanede 9.5-0 rengini al . denersin eğer 9.5-5 çok altın gelirse 9.5-5 ile 9.5-0 karıştırırsın.

tamam öyle yaparım o zaman igora da dore sarı var mı ben katalogda göremedim de onu da aliyim

dore = altın :)

9.5 serisi reklendirmek için demiştiniz ya .
benim saç rengim 10 numara dmi? ya da 11 de olabilir beyaza yakın ama o eklediğim fotoğrafta saçım nemliydi kuruduktan sonra biraz da olsa altın yansımalar oldğunu gördüm :)

9.55 ve de 10.5 karıştırsam daha yakın bi sonuç çıkar diye düşündüm sizce?

senin saçın 11 veya 12 numara çok açık çünkü. ama istedigin rengin fotosunda çok altınlık goremedigimden sana iki tane tonlama boyası al. hangisi istedigin gibi olursa onunla boyarsın dedim.

Back
X