C?evet güzel bir soruyla konumu hareketlendiriyorum.
Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde heyelan olayının oluşmasında etkili değildir?
A) Yağış
B) Engebe
C) Yer çekimi
D) Toprak tipi
E) Yükseklik
Cevapları alalım.
C değil , çıkmış bir çığ sorusunun benzeri önemli bir soru bu
yer çekimi etkisi nedir açıklayabilir misiniz ? ekvatora gittikçe yer çekimi artarCevap Yukseklik dogru.
Heyelan Yuksek degil engebeli yerlerde olur cunku
Yani Her yuksek yer engebeli olmaz
Mesela Yuksekova da cok Yuksek olmasina ragmen heyelan gorulmez
yer çekimi etkisi nedir açıklayabilir misiniz ? ekvatora gittikçe yer çekimi artar
yer çekimi etkisi nedir açıklayabilir misiniz ? ekvatora gittikçe yer çekimi artar
Yer çekimi Ekvator'da az kutuplarda fazla değil miYamaci olusturan kutle yer cékimi ile asagi dogru kayar. Bu yuzden yamac dikligi arttikca daha cok tabaka kayar sebebi yercekimidir.
Evet yercekimi ekvatordan kutuplara dogru artar.Yer çekimi Ekvator'da az kutuplarda fazla değil mi
bu bilgiyide ters bildiğim için kendimle çelişkiye düşmüştüm teşekürler.Evet yercekimi ekvatordan kutuplara dogru artar.
merhaba benim testlerden yapamadığım bir soru var onu sormak istiyorum.
Türkiyede ulusal saat uygulaması yaz aylarında 45 derece doğu boylamının yerel saatine göre ayarlanır.
Türkiyede radyoların 13.00 haber bültenine başladığı sırada, güneşin tam tepe noktasına yükseldiği yerin boylamı aşağıdakilerden hangisinde verlmiştir.
30 Batı
30 doğu
45 batı
45 doğu
60 doğu
bir de Türkiyenin göllerini ne yaptıysam ezberleyemedim. yani hangi göl x sebepten oluşmuş ve hangi bölgede bulunuyor diye.. bu konuda ne dersiniz