Çocukta tüy sarartma

HaklisinHocam

Ben, keyfim ve kahyası
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
1.200
1.462
İyi günler hanımlar
Benim şöyle bir sorunum var kuzum 5 yaşında ve tüylerinin maşallahı var, istesek gerekli bir şey olsa bu kadar olmaz öyle yani ve beyaz tenli olduğu için çok göze batıyor, anlamıyorum nasıl oluyor ama kreşteki çocuklardan çok çekiniyor artık koşa kollu, şort, etek zamanı ama giydiremiyorum, kıllarım görünecek bana gülecekler dedi bir kaç defa.
Dün 23 Nisan kutlamalarına gittik elbise giydi kısa kollu üzerine de ceket giyicem diye tutturdu, giydi ama hava çok sıcaktı yalvar yakar çıkarttıramadım ceketini, kıllarımı görecekler diye ağlamaya başladı.
Şimdi sorum şu tüy sarartıcı kremlerin kimyasal içerikli olduğunu ve bu yaşta kullanmamam gerektiğini biliyorum o yüzden size sormak istedim alternatif bir yöntem var mıdır, en azından kimsenin dikkatini çekmediğini görmesini sağlayacak bir yöntem, bütün yaz böyle nasıl geceçek hiç bilmiyorum

Çok kıllıysa belki de endokrinolojik bir bozukluk vardır. Ya da ırsi olarak olabilir. Doktora gittiniz mi?

Benim yeğenimde oyle. Kollar bacaklar yanaklar bile aşırı simyasiyah kıllı. Ablamda doktora götürüp hormon testi falan ne varsa yaptıracak. Ilkokula başlayacak ve baya dikkat çekiyor. Bir çözüm önerisi olan varsa bende konuyu takipteyim.

Bende götüreyim doktora en mantıklısı bu galiba sonrasında bir çözüm yolu doktor önerir inşallah

Genetik muhtemelen çünkü aynı problem bende de vardı ama doktor her hangi bir hormon bozukluğum olmadığını söylemişti
Eğer maddi imkanınız müsaitse Q Switch lazerle kılları sarartmayı deneyin. Belli merkezler var yapan, kılları sarartarak döküyor, zamanla azalıyor. Tekrarlayan işlem ama birkaç ay çok rahat oluyor. Maliyetli oluyor ama bence bir araştırmalısınız.

Bende götüreyim doktora en mantıklısı bu galiba sonrasında bir çözüm yolu doktor önerir inşallah
Geç bile kalmışınız.. tabiki hemen göturün doktora. Hatta çözüm bulunana kadar farklı dr.lara da götürün.
İnşallah bir çözüme ulaşırsınız.Yazık üzülmesin kuzucuk, ileriye dönük yaşamını cok etkiler. Özgüvensiz, çekingen, içine kapa nık bir çocuk olarak büyümesin.
Onu, çok akıllı ve güzel bir çocuk olduğu konusunda sürekli yüreklendirin

Ben genetik olduğunu düşünüyorum ben kız kardeşim eşimin kardeşleri hep aynı durumda hiç aklıma hastalık olma ihtimali gelmedi muhtemelen de öyle ayrıca bende kardeşimde bunu böyle kafaya takmamıştık hele ki bu yaşta zamane çocukları biraz farklı

Doktora sorun önce bakalım belki onların bir kremi vardır bununla ilgili. Evet tüy sarartıcıdan aman diyim uzak durun ben göbeğim için kullanmıştım tövbe estağfirullah yeni çıkanlar simsiyah çıkıyordu. Benim tüylerim çok olsa da açık kahverengi renkte oldukları için dikkat çekmiyor normalde göbeğime yinede kullanmak istemiştim eve tilk sürdüğüm muhteşem pürüzsüzlük ve sarı tüyler çıkıyor ortaya saırşın olanlar çok şanslı bu konuda :) ama gel gör ki benim tüyler alttan yeni çıkarken kapkara çıkmasın mı? Koluma bakıyorum açık kahverengi göbeğim siyah kıl Hayır birde aldığım yer yeni çıktığı için öyle görüyorsun normalde siyahtır o tüyün diyor sanki tüyümü tanımayacağım O yüzden sıkıntılı bir krem tabi bende ki böyleydi. Bence doktordan başlayın sormaya birde biraz büyüsün bakalım belki dökülürler zamanla

Bence herhangi bir yöntemi denemeden direkt doktora götürün. Hormonal değerlere bakılır ve ona göre bir yol izlenir. Yaşı çok küçük ona zarar verebilir lazer, sarartma vs.

Bence herhangi bir yöntemi denemeden direkt doktora götürün. Hormonal değerlere bakılır ve ona göre bir yol izlenir. Yaşı çok küçük ona zarar verebilir lazer, sarartma vs.
Lazer e götürmem zaten ya bu yaşta 18 yaşına gelince kendi kararıyla gider ama onu böyle tişörtünü çekiştirirkem görmek içimi acıttı, bir çözüm yolu bulmak istedim, bugün yoldaki çocukları gösterdim bak sıcak olduğu için tişört giymişler ne kadar doğru yapmışlar yoksa terlerler ve rahatsız olup oyun oynayamazlar diye, verdiği cevap şu ama baksana anne onların kılı yok bende zamanında anneme isyan ederdim bu nasıl gen diye

Minik kuzu üzülmesin Inşaallah bu sorununa kısa sürede tıbben bir çözüm bulunur.

Malesef genetiktir ailede varsa . Eşimde küçükken tüylüymüş 5 yaşındaki oğlumda ona çekmiş . Yazım şort giymicem kıllarım gözükür dedi şimdiden dert etmesine üzüldüm doğal yollarla sarartmak istiyorum ama nasıl olur fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…