Çocukta Risperdal

"white"

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
26
0
meltem hanım,kızım 6 yaşında agresif bi yapısı war.doktor risperdal 0.25mg werdi.bugün ilk defa werdim.ateş basması baş agrıması halsizlik yorgunluk gibi şikateyleri oldu.araştırdım ölüme kadar giden vakalar olmuş.çok huzursuz oldum.acaba agır gelirmi bünyesine.aydınlatırsanız sewinirim.çocuklarına rispardel kullanan arkadaşlar warmı.ne gibi fayda we zararlarını gördünüz.sewgiler

Sevgili White, Risperdal ağır bir ilaç, haklısınız. Doktorunuz 6 yaşındaki kızınızda ciddi bir durum görmüş olmalı ki, böyle bir ilaç yazmış. Bu konuda içiniz rahat değilse, başka bir doktora daha danışın.
Kaygınızı anlıyorum.
Sağlıkla,
Dr. Meltem Kavcar Sırmalı
www.onlineterapist.com

meltem hanım benim ikizlerim var ikiside erkek biri yemek yemiyor çok zayıf ne yaptıysam olmadı dr götürdüm şurup verip yolluyor. ne yapacağımı şaşırdım lütfen bir çaresini söylermisiniz. şimdiden teşekkürler.

merhab meltem hanım hayırlı günler.ben size özelden yazmıştım dün.birşey sormak istiyordum bu risperdal olan ilacı günde akşamları yarım vermiş dr hap olandan bunun şuruplarıda varmış daha az dozmu versek acaba o şuruptan alıp.

Merhaba drkavcar-sırmalı benım kızım 1,ıncı sınıfa gıdıyor doktorumuz bıze concort kullanmamızı ıstedı ama ben baĞımlılık yapar dıye endıŞelenıyorum bana yardımcı olursanız sevınırım lÜtfen cevap yazın olurmu

Sevgili Nursel Hanım, oğlunuz iştahsızsa, maalesef iştah şurubu dışında yapılacak bir şey yok.

hanımefendi siz bir psikolog olarak yapılacak bir şey olmadığını nasıl söylersiniz?
iştahsızlığının çok önemli nedenleri olabilir
şimdi aklıma gelen bir örnek vereyim ne biliyim kıl kurdu vardır ondan iştahsız olabilir ??veya daha başka hastalıklar da olabilir

Siz bir ev hanımı olarak aklınıza gelen (ki bu sizin sözünüz) kıl kurdu örneğini nasıl veriyorsunuz ?

Meltem Hanım'ın da sizin yaptığınız gibi uzmanlığı olmadığı bir konuda ahkam kesmesini mi bekliyordunuz ?

Herkez bildiği işi yapacak !

Önemli Hatırlatma : Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU - Duyuru : Dr. Meltem Kavcar Sırmalı'ya Sorun !

Merhaba Meltem Hanım
Benim kızım 7 yaşında çok zeki bir çocuk ama kızımda önce ana sınıfına giderken 1 - 2 aydaha sonra 7 - 8 ay öncesinde başlayan bir kekemelik oluştu. Hâla da devam ediyor. Bir ara bayağı yoğundu ama şimdi biraz daha azaldı. Geç konuşan çocuklarla falan ilgilenen bir uzmana götürdüm. Şu an bölümünü hatırlamıyorum. Oda kızınızı çocuk psikiyatristine yönlendireyim dedi ama bulunduğum şehirde çocuk psikiyatristi yok. Bir ara saç çizgisi ile oynuyor hep yara yapıyordu onu atlattı, birde burnunu karıştırp ağzına alıyor. Başka bir davranış bozukluğu yok. Yalnız benim sorunlu bir evliliğm var. Eşime de Bipolar bozukluk teşhisi konmuştu. Bunlardan kaynaklanabilir mi? Kızımı ergen psikiyatristine götürem olur mu. Şimdiden teşekkürler.

Olabilir elbette ki bir genetik yatkınlık. Bakmak lazım. Ergen psikiyatrının sahasına girmez henüz kızınız. Ancak birçok ergen psikiyatrı aynı zamanda çocuklarla da çalışır. Bir araştırın. Uzmanlığı çocukları da kapsıyorsa, götürürsünüz kızınızı.

merhaba Meltem hanım benim oğlum temmuzda 2 yaşında olacak 10 dk görme ile otizm tanısı konuldu ve bir ton ilaç yazıldı bunlardan biride risperdal 0,25 akşamları demiş ama bu 2 yaşındaki bir çocuk için ağır değil mi kullanım alanları nedir ne amaçlı kullanılır bilgi verirseniz sevinirim. Bu arada başka doktorlarada götüreceğim çünkü bizim sorunumuz otizm değil doktorun yapmadığı ama benim bir anne olarak okuyup araştırıp ve çocuğumu bolbol inceleyip bulduğum sorunumuz uyaran eksikliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…