Çocukta (8 yaş) yutma fobisi yardım

fipici86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
261
183
103
38
Uzun aradan sonra tekrar selamlar'
8yaşındaki kızımda birden yutma fobisi gelişti.
Katı gıda asla yemek istemiyor (ağlıyor yemicem die)
Sıvı olanlarıda ağzında iyice sulandırana kadar çevirip kısım kısım yutuyor.
Kulak burun boğaz ve çocuk doktorumuz gördü herhangi bir sıkıntı yok.
Kendisi ile konuştuğumda korkuyorum diyor boğazıma bişey kaçacak gibi oluyor diyor.
Daha önce sanırım olmuş şimdide asla yemek yemek istemiyor.En sevdiği aburcuburları bile görmek isemiyor.
Üzerinde durmamaya çalışıyorum,dikkatini dağıtmayı deniyorum ama yok.
Pskolojik oldugunu düşünüyoruz başka hiçbir sıkıntısı yok.
Pedagog ya da pskiyatri götürsem dahada takıntılı olacak gibi hissediyorum ki zaten sürekli konuşuyorum beraber yutmayı deneyelim diyorum.
Başına gelen var mıdır?
Varsa nasıl çözdünüz.
Elbet düzelecek ama zaten iştahlı bir çocuk değil şimdi iyice azaldı yemesi.(yemek yememek için yapmıyor,aburcuburda yemiyor korkudan)
Şimdiden zaman ayıran herkese teşekkür ederim

Bir sey yerken yemek takilmiştir bogazina.
Fazla üstüne gitmeyin bence

Bazi cocuklarda görülüyor böyle durumlarda. Daha önce bogazinda birsey kalmissa heleki. Almanca phagophobie yani yutkunma korkusu deniliyor. Bazi cocuklarda birden kendiliginden geciyor, bazilarinda ama profesyonel destek almasi gerekiyor. Bunu burdan belirlemek zor. Fazla üsteleyip korkuyu yogunlastirmayin. Kolay yiyebilecek seyler teklif edin. Cocuk psikolokdan da destek alabilirsiniz. Gecmis olsun

Evet çözülmezse bir süre daha ,destek illaki alacağım.teşekkürle

Pedagog a götürünce neden daha takıntılı olsun ?

Kendiliğinden geçmesini beklerseniz çok uzun sürebilir,bu da çocuk ve sizin adınıza yıpratıcı olur. Vakit kaybetmeden bir uzmana götürün.

Pedagog a götürünce neden daha takıntılı olsun ?

Kendiliğinden geçmesini beklerseniz çok uzun sürebilir,bu da çocuk ve sizin adınıza yıpratıcı olur. Vakit kaybetmeden bir uzmana götürün.
Çünkü doktor korkusuda var.
Hassas bir çocuk ve algısı yüksek ve herşeyi tehlike algılıyor.
Zaten işin içinde çıkamazdak illaki götürmem gerekecek ama şimdilik enazından 1hafta 10gün kadar kendi haline bırakmak istedim.uzakta olan bir pskolog arkadasımda zaten uyguladığım tavsiyeleri verdi.biraz daha gözlemleyip devam etmek istiyorum iyice gerilmesin diye.

Belki başına gelen olur diye konuyu sonlandırayım.
Kendi haline bıraktık birsüre, ısrarcı olmadık.
Çocuk doktorumuzun tavsiyesi ile ,bir gargara aldık ve bu sana iyi gelcekmiş ,ilacı buymuş dedik...
3-5gün daha devam etti sonra unuttu şükürler olsun...
Sevgiler,

Merhaba düzeldi mi acaba bizde de aynı durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…