Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Çocukluk Aşı Takvimine Yeni Aşı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.294
690
373
Kocaeli
Yeni Aşı Çocukluk Aşı Takvimi...

Çocukluk çağı aşı takvimine eklenen su çiçeği aşısının Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarındaki analizi tamamlandı. Aşı kısa süre içinde 12 aylık bebeklere uygulanmaya başlanacak.Sağlık bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, su çiçeğinin daha çok çocukluk döneminde geçirilen bir hastalık olduğunu, zaman zaman ciddi komplikasyonlara yol açıp ölüme yol açtığını vurguladı.

Hastalığın sadece çocuğu değil aileyi de etkilediğini, hastalığa yol açan virüsün ileri yaşlarda, zona denilen ve şiddetli ağrıyla seyreden bir cilt hastalığa neden olduğunu kaydeden Torunoğlu, Su çiçeği dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın olarak görülüyor.

ben sağlk ocağna gidip sordum..mart ayında gelecekmiş aşı şimdilik başka bilgileri yok..
su çiçeği aşısıda 3 yaşna kadar yapılabiliyormuş..ben takipteyim yaptırmak istiyorum,kreşe başlayacağından...

bizim saglık ocagına gelmiş çiçek aşısı
1 yaşındaki aşılarla yapılacakmış

oğlum 2 yasını yenı doldurdu. acaba asısı varmı dıyerek sağlık ocagına goturduk. hemşire ası defterımıze baktı ve şimdi su çiçeği 2 ay sonra da hepatıt a asısı olması gerekıyor dedı. bu ıkı asıyıda devlet karsılamıyor alın gelın vuralım dedı. oğlum benım uzerıme kayıtlı ve benım sgk yok. özel saglık sıgortam var. sıgortamın asıyı karsıladıgını fakat uzman cocuk doktorunun receteyı yazması gerektıgını kurumdan ogrendım. oyle oluncada aldık oğlumuzu doktorumuza goturduk ki iyikide götürmüşüz. anlattık durumu defterımıze baktı ve su çiçeği aşısını 14 aylıkken vurulmuş dedı. sadece hepatıt a asını yaptı. 2. kez aynı asıyı vurulması sorun teskıl edermıydı bılmıyorum ama o hemşire defterımıze neresıyle ınceledı cok merak edıyorum doğrusu.:47::47:

Back