çocuklu yaşamı kabullenememek tedavi gerektirirmi?

hammer

papatya
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
326
3
116
Muğla
Başlığı okuduğunuzda bana tepki duyabilirsiniz,ama anlatıcam.Bu teşhisi kendim yaptım,çevrenin yorumuysa çocuğun varken çok farklı,çekilmez bir insan oluyorsun oluyo..Hamile olduğumu öğrendiğimde çok üzüldüm,anne olmak istemediğimi farkettim ama bunun eninde sonunda olacağını ve eşimin hemen çocuk istediğini düşünerek 9 ay hamileliği kahrede kahrede geçirdim.Sonrasında olacakları tahmin edemezdim tabi,adına kolikmi desem ne desem bilemiyorum hiç bir sağlık sorunu olmayan,aksine topaç gibi bir bebek ama 24 saat ağlayabilen bir bebeğim oldu.Sen huzursuz bir hamilelik geçirmişsin demeyin,çok huzurlu hamileliklerin sonucunda bu tarz bebeklerin de doğduğunu gördüm.korkunç denebilecek aylar geçirdim,intiharı bile düşündüm.Şu an kızım2 yaşında,genel olarak huysuz bir çocuk hala.Ama ben de öz eleştiri yaptığımda hiç tahammülsüzüm.O yanımda yokken,işte vs. çok neşeli cıvıl cıvl bir insanım.Onunla bulunduğum her ortamda sürekli huzursuzum.Her an onunla ilgilenmek zorunda hissediyorum kendimi,heran ona bişey olacak korkusu oluyor.Bu da onunla sosyal hayatı kabusa dönüştürüyor benim için.Çok seviyorum,içimi yakıyor sevgisi ama bütün gece benim üstümde olması,sürekli bir mızıldanma içinde olması falan bazen delirtiyor beni.Sizce doktor desteği almalı mıyım?

ben sizin anne olabileceğinize inanmıyorum..inanamıyorum.
kızmayın ama siizn ciddi bir tedaviye ihtiyacınız var.
o bir bebek ve siz mahkum.siz nasıl yönlendirirseniz hayatı gelişimi sizin ellerinizde.
sevgisiz bir çocuk yetiştiriyorsunuz farkındamısınız???
ne demek o yanımda yokken neşeliyim şaka gibi yani..
hayatınızın odak noktasında o olmalı,o huzursuzken sizde huzursuz olmalısınız.
kediler bile yvruları konusunda bu kadar hassaken sizin durumunuzu kendiniz sorgulayın bence

Işte bu yüzden kendimi tanıdığımdan
anne olmamaya karar verdim
bu kararı sürdüreceğim
keşke siz de daha iyi düşünseydiniz

Bencede psikolojik destek almalısın bu hiç normal degil.Sende zaten bunu soruyorsun anladıgıma göre
Ayrıca kimseninde seni yargılamasına izin verme.Bunları elinde olmadan yapıyorsun anlasılan tedavi olmalısın.

Şuan büyük bir pskolojik problemin temellerini atıyorsun Kesinlikle doktor desteği almalısın

ah ah.bız bebek ıcın bu kadar ugrasalım senın soyledıklerıne bak canım ya.cocuk huzursuzluk deıl evın nese kaynagıdır.peygamber efendımızın dedıgı gıbı kalbın meyvesıdır.senın adına uzuldum...
ama belkı pısıkolojıktır bu halın.o yuzden yargısız ınfaz yapamıyorum..

bebekler ayna gibidir, bence kızının huzursuzluğu senin huzursuz olmadan mutsuz olmadan kaynaklanıyor,
çocukluk döneminde ve ilerde kızının psikolojik sorunlarının olmasını istemiyorsan bence destek al, kesinlikle al, gerekiyorsa anti depresna başla doktor tavsiyesiyle tabii. Madem kızını çok seviyorsun onun geleceğini etkileyecek arazlar bırakmamk için kızın için bunu yapmalısın, tabii kendin içinde yapmalısın
en başından hata yapmışsın, istenmeyen bir bebek, emin ol karnındayken bile bu enerjiyi almıştır yavrucak
olan olmuş ve doğmuş, ileriye bakmalı, bu durumu nasıl düzeltebilirim diye ÇOK ACıL çözüm bulmalısın

Ben çocuğumu sevmiyorum demedim,ya da ona eziyet ediyorum demedim.Aksine onu çok sevdiğimi ve sürekli pimpiriklenmekten ortak sosyal hayat yaşayamadığımı söyledim.Diyetteki arkadaş,hakkaten diyet zorluyor heralde sizi,nedir o tepkiler???Belki çok iyi daha bir anneyimdir ve fazla öz eleştiri yapıyorumdur,ne biliyorsunuz?Yapıcı yorumlarda bulunalım lütfen..Annelik bende iki ayrı kişilik oluşturdu,bu beni çok irrite ediyor.Üstelik çocuk da değilim,cahil de değilim.Bu tarz yorumları ola kişiler kendine saklasın lütfen.

Son düzenleme:
Konunun kaldırılmasını istiyorum,daha fazla saldırıya uğrayıp kendimi savunmak istemiyorum.Yanlış anlaşılıyor çünkü,konu hassas.Ama kimsenin anneliğini sorgulamamalısımız,hele kedi köpek benzetmesi çok ayıp kaçmış.Üstüme alınmıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…