Çocuklu sevgili ve dertleri...

Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.
devamini okumadim, sadece 1nci maddeye cevap vereyim; kendinle celisme konu sahibi.. hem bunu diyorsun, hem de 'bensiz antalya da olmasini kabul edemiyorum, kiziyla bile olsa.. bu benim hassas noktam' diyorsun.. hangisi gercek dusuncen?

Babası biraz rahatsız bu aralar ve bu rahatsızlığından ötürü gidemeyeceklerini sanıyor çocuk, babası öyle söyledi. Benimle alakalı olduğunu tabi ki de söylemedi. Çocuğun gözündeki imajını düşün diyenler için bir dip not.
benden de sana bi dipnot: senin sevdigin adam olmaktan ote, o cocugun BABASİ bu adam.. herkesten daha yakin yani.. anlatabildim mi, bilemedim..
senin tolere edemem dedigin seyler var ya, aslinda kisiligine aykiri seyler degil de, baskin olmak icin uydurdugun seyler gibi geldi bana..
yapma..
tavsiye, iste uy ister kac :KK66:

Bence tolere edememek değil. Mantıklı bir açıklaması olmalı istememenizin. Yani neden Antalya'da çocuğuyla ve başka bir arkadaşıyla birlikte olmak tolere edilemez? Sebebi ne? Buna birkaç kere cevap vermişsiniz ama cevaplar tatmin edici değil bence. Aynı şekilde erkekler de bazen mantıksız yere bizi kısıtlıyor, biz de onlara karşı çıkmalıyız sanırım. Çifte standartçı olmamak lazım. Bazen belki bir istisna olabilir: mantıklı sebep olmaksızın "Benim için şunu yapma" diyebilir insan. Sırf nazdan veya sevgi testi gibi, ama gerçekten adil olmalı bence bu istekler.

Kimse hareketlerini sadece çocuğa göre ayarlamaz tabi ama vakit geçirmek, söz verilen tatilin tutulması, sözün tutulması yani bunlar önemli. Mesela atıyorum ben, çocuk istiyor diye ona varımı yoğumu satıp bir şeyler almam veya sırf orada daha iyi okul varmış diye işimi gücümü bırakıp taşınmam veya biraz daha lüks yaşasın diye deli gibi çalışmam, veya deli gibi yorgun ve hastaysam lunaparka götürmem, çocuk ana babanın yaşamına, gerçeklerine uyum sağlayacak, hepimiz böyle büyüdük ve çok şükür bu sayede şımarık olmadık. Ama bu olayda çocuğun istekleri makul ve önemli. Duygusal önem, değer taşıyan istekler. Babasıyla ilişkisini doğrudan etkileyen istekler. Nedir, babasıyla tatil yapmak. Ve de adamın içinden gelen çocuğunu mutlu etme isteği var, veya sadece aynı geçen seneki gibi bir tatil geçirmek istiyor olabilirler. Bunlar çok doğal, insan kimse için vazgeçmemeli.

Çocuksuz, serbest zamanı çok olan erkek istemek sizin hakkınız tabi ama haftasonu görüşmemeyi "tolere etmek" olarak algılamamalısınız. Çocuklu insanları çocuğundan ayrı düşünemezsiniz bence, ya sev ya terk et mantığı işliyor bence de. Bu konuda diğer arkadaşlara katılırım.

Mesela: "Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum." demişsiniz. Yok mesela, böyle bir şey değil bu. Babalık keyiftir zevktir öncelikle. Vicdanen, zorunlu vs yapılan bir şey değil. O adam o çocuğu yapmış ve ömür boyu bakmak zorunda tamam ama istemiş de. Seviyor. Hayati önem taşıyan, vicdanen olması gereken, olmazsa olmaz babalık görevleri değil sadece babalık. Yani bu kız her ay zekat vermek zorunda olduğu yetim değil, kendi çocuğu yani en yakınındaki 3 kişiden birisi. Hayati önem değil sadece istediği için de bazı şeyleri onunla yapabilir: çocuk için sadece hayati önem taşıyan, zorunlu meselelerle sınırlı olmayan bir babalık hayati önem taşır. Çünkü çocuklar hissederler, bilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aslinda bunu yazmak istedim. Siz tolereli olmaya calisarak, zaten kendinizi bastiriyorsunuz.

Kadinligin dogasinda paylasmak, 2.sirada olmayi kabul etmek yok kardesim, dogamizda herifin gozunde 1.olmak , en onemli olmak var. Buna karsi koyamazsiniz, bu ilkel durtuye karsi koymaya calistikca kendiniz mutsuz olursunuz. Kendinizi kandirmayin.

2 cocuklu baba ne edecekler . cocuklariyla ugrasacaklar. Sizin durumunuz kiskanmak degil, uzun suredir bastirdiginiz , kafanizi cevirdiginiz naturanin ortaya cikmasi.Insan kendi dogasina bir noktaya kadar karsi koyabilir, bir noktadan sonra o is patlar. Bakin sizde de yavasca patlamaya baslamis, bu konuyu neden takiyorsunuz saniyorsunuz??

Cunku icguduleriniz 2. olmak istemiyor. Baska birinin sizden daha onemli olmasini istemiyorsunuz, hazmedemiyorsunuz icten ice, cunku insan dogasinda var bu. Beyin, naturaya bir noktaya kadar karsi koyabilir. Milyon yillik evrimsel icguduye karsi koyamazsiniz. Sizin kafaniz 50-50 formulunu sindirememis, sindirememsi de zaten normal.

Arti beyniniz, simdiden gelecek planlari yapmaya baslamis. Sizin cocugunuz oldugunda ne olacak? Adam cumartesi sizinleyse, pazar diger cocuguna ayiracak. 5 yil sonra bu kiz ergenlige girecek, sizden ayrica nefret edecek, o zaman da sizin kucaginizda bir bebek olacak, kolay olacak dersem yalan soylemis olurum.

Ben siz hatalisiniz demem. Hatali oldugunuz yer kendinizi bastirmaya calismak olur, kendinize haksizlik etmek olur. 2. aile olmayi kabullenmek bence zaten kendinize yeterince haksizlik. Kizkardesimin 2. aile olmasini istemezdim.
Ne güzel yazmışsın. Nakış gibi işlenmiş milyarlarca yıllık evrime bir noktaya kadar kafa tutabilirsin.
Yavru bir şempanzeyi evlat edinen yavrusunu yeni kaybetmiş çitayı izledim dün. Normalde onj hemen öldürüp yemesi gerekli ama annelik içgüdüleri daha ağır basmış. Sonuç yine doğanın başka bir kanunun farklı şekilde ortaya çıkması.
Bir konumda insanlar hayvanlar gibi bir şey demiştim birileri insanlarla hayvanları bir tutmayın ya demişti. İnsanlar diye ayrı bir alem yok hayvanlar aleminin içindeyiz halbuki :)) burada da en temel kadınlık dürtüsü patlamış. Doğal yani bunlar.

suan dediginizi yapsa bile. herzaman ama herzaman 2. planda olacaksiniz ki zaten onceligi cocugu olmali. bunu kabul edebilecekmisin ? 10 aydir fedakarlik ettim diyorsun hayatin boyunca bu fedakarliga hazirmisin ? bence degilsin ve buda olmasi gereken birsey. bu tarz bir iliski cok ama cok zor buna inan. burada cok konu var bu tarz evlilikler yapan bin pisman olan. yarin cocugun olursa onun rizkini esinin eski karisiyla paylasmaya ne kadar tahammul edebileceksin ? ve o kadinin sana rahat verecegine inaniyormusun ?. bastan sona yanlis ve neresinden donsen kardir. ayrica 38 yas sana gore fazla .

Tum yazdiklarinizi okudum sahsi gorusum bu iliski evlilige gidersede ilerde sorun olur iki iki dort
Ha ben olsam ask herseyden once gelir desem bile cocuklu birini kabul edemezdim cocuklu biri demek daime ikinci planda olmayi kabul etmek demek ilgide sevgide gecirilen zamanda hep ikinci sirada sirani beklemek demek hele birde yarin birgun kendi cocugun olunca her ne kadar dikkaat etsende ayrimcilikla suclanman demek sanki kendininkini ayiriyosun daha cok seviyosun daha ilgileniyosun demek..ki zaten oyle olacak olumsuz soyledigin herseyde her uyarida uvey oldugundan yaptigin yuzune vurulacak
Ha simdi diyeceksin ki sevdigim adam oyle deil cok anlayisli beni seviyo yapmaz oyle kalmiyor canimmm gercekci olmak lazim

Konu sahibi evlenme bak çocuklu biriyle boşa kendini yıpratma. Ne diye uğraşacaksın. Aşk sevgi azalır hatta biter kendini tüketirsin. Neden hep toleranslı ve düşünceli olan taraf olmak zorunda kalasın ? Bencillik her insanda farklı oranlarda vardır. Bu kendini koruma dürtüsü aslında. Ben hiç bencil değilim diyerek sadece başkalarının mutluluğu için çabalayanlara da toplum olarak 'saf' deriz. Gerçekten de öylelerdir zaten.
İlerde mutsuz olursun şimdiden patlak vermiş iyi düşün şu aşkın hormonal oyunlarına kanma.

Ya tamam annesiniz empati yapıyorsunuz.Benim çocuğum kocam olsaydı ya bu diyorsunuz ama aşırı hassasiyetler bunlar.Tek yönlü bskmayın.Biraz da bu bayanın yerine koyun kendinizi.

Koyamıyorum ki

Yukarıda da yazdım çocuğu unutalım

Söz yok nişan yok hatta ailelerle tanışıklık yok 10 aylık ilişki kiminle nereye gideceğine karışamaz ki

Madem güvenmiyor bıraksın

Bırak gitsin dönerse senindir dönmezse zaten hiç senin olmamıştır

Ben böyle durumlarda 3. kişiye hak veremiyorum çünkü ortada bir çocuk var.
Annesi babası boşanmış bir çocuk bir de baba verdiği sözü tutmazsa üstelik başka bir kadın için bu çocuk nasıl bir travma yaşar hiç düşündünüz mü?
Sadece kendinizi düşünüyorsunuz.

Kendisi biz evliyken kızının böyle bir şey isteyemeyeceğini, planlarını benimle yapacağını ve bensiz böyle bir talebinin olamayacağını söylüyor. Sen demek ben demek ve sen olmadan zaten ben gitmem ama şuanda seninle de gidemiyoruz ve istiyor diyor...

Yanlış anlaşılmalar olmuş galiba.
1) Ben eğer 1 numara olmak isteseydim boşanmış bir adamla birlikte olmazdım, evliliği düşünmezdim.
2) Eğer ben onun kızını kabullenip benimsemeseydim, çoğu haftasonları yanımızda olacağını bildiğim halde bu evliliği yine düşünmezdim.
3) Eğer ben günahsız bir çocuğun babasıyla geçireceği kaliteli vakti kıskansaydım, 10 aydır şımarıklık yapar ve haftasonları benimle de ilgilenmesini isterdim. Kendi hayatımı onun hayatına uydurmaya çalışmaz, onu buna zorlardım. Tam tersi bazen aksini yapmak istediğinde ben müsade etmiyorum ortada bir kız çocuğu var diye.
4) Ama sevdiğim adamın çocuğu da olsa, ben bir kadınım ve benim de kıskançlık dürtülerim, kabul edemeyeceğim durumlar var. Sadece kızı var diye de kendime çok ters gelen şeyleri tolere edersem, hayatımı mahvederim, mutsuz bir kadın olurum. Zaten hayati önem taşıyan, olmazsa olmaz ve vicdanen de olması gereken her şeyde ben onu motive ediyorum. Aksi takdirde kızına bu kadar düşkün olan bir adam benimle evlenmeyi asla düşünmezdi takdir edersiniz ki..

Yaşamadan konuşmak yorumlamak kolay, keşke biraz daha yapıcı ve şekillendirici yorumlar yapılsa, kardeşinize yorumluyor gibi.
Kardeşim olsanız daha ağır konuşurdum.

Merhabalar,

Ben 28 yaşında - hatta 1 ay sonra 29 - aklı başında, kariyer sahibi, maddi manevi herhangi bir sıkıntısı olmayan bir bayanım. Bunu yazmamdaki amaç, sorunumu okurken bu hususları da göz önünde bulundurup daha doğru yorumlar yapmanız.

Hayatımda biri var. Bugüne kadar hiç sevilmediğim kadar sevildiğim, çok çok sevdiğim, kibar, iyi bir ailesi olan, merhametli, haddinden fazla vicdan sahibi, düzgün biri. Benden 10 yaş büyük. 10 aydan fazladır da birlikteyiz. Biz tanışmadan 1 buçuk 2 yıl kadar önce boşanmış ve bu evliliğinden de bir kızı var. 8 yaşında bir kız çocuğu. Haftaiçleri annede kalıyor, haftasonları babada. Anne sorunlu biraz, burnu havalarda, kızına da bir anne gibi şefkatle değil, daha çok ev arkadaşı gözüyle bakıyor, babanın annesi ve babası çok merhametli olduğu için çocuk haftaiçi bile annesi geç geldiğinden babaanne dede gözetiminde, eski gelinleriyle görüşmüyorlar, eski karısı beddualar ederek gitmiş, yaşadığım yer de kücük bir yer olduğu için bir sürü eski ortak arkadaşlarımız var, hepsinin de hemfikir olduğu şey kadının hatalı ve arızalı olduğu. Benim sevgilim o kadınla tanıştığında henüz öğrenciymiş o kadın ve okutmuş, iş bulmuş, yedirmiş içirmiş, yani babasının yapmadığını yapmış sahip çıkmış. Ne zaman her anlamda özgürlüğünü ilan etmiş, o zaman kaçmış gitmiş kadın. Giderken de yüklü nafaka vs alarak.

Şimdi, ben hiç evlenmemiş bekar biri olarak, önceleri afalladım baya. Zorluk çektim, bu düzene alışmaya çalıştım. Ama şimdi yavaş yavaş oturdu bazı şeyler ve ben de artık alıştım ve zorlanmıyorum çoğu şeyde. Sevgilim de zaten özenli davranıyor bir çok konuda, hallediyoruz.

Evlenme teklifi edecek bu aralar biliyorum, konuşuyoruz zaten. En çok istediğimiz şey hep yanyana olmak.

Geçen hafta konuşurken, seneye yaza evli olacağımızı, kızına da geçen yazdan sözü olduğunu, kendisi gibi boşanmış bir arkadaşı ve onun kızı ile ( çocuklar 8 ve 11 yaşındalar) Antalya'ya tatile gitmek istediklerini söyledi. Vicdanımla kalbim arasında sıkıştım ama bu kabullenebileceğim bir şey değil. Yani gitse bile burnundan getiririm o tatili hem ona hem kendime biliyorum. Kabul etmedim. Yani, evet kızı var ve sorumlulukları var ama ben tek başıma tatile gidiyorum desem asla kabul etmez, ve sırf kızı var diye bu hakkı kendinde görmesine de kızdım. Üzülecek, kızı üzülecek diye aşırı vicdan yapacak sanıyordum ama 1 haftadır burnumdan getirdi her şeyi. Hasta oldum resmen. Ben de en sonunda, zaten 10 aydır her konuda fazlasıyla fedakarlık yaptığımı ( haftasonu kızı var diye görüşememe, aileme ayıracağım vakti sırf kızı o vakitte onda değil diye ona ayırma vs vs bir dolu şey) ama bir de 2 kişilik bir ilişkimiz olduğunu ve bu ilişkideki ben olarak bu tatile müsade etmeyeceğimi anlattım. Onu karar noktasında bıraktım. 1 haftadır yıldırmaya çalıştı beni her şekilde ama ben dik durdum ve dün tamam gitmiyorum üzüyorum kızımı vs dedi kapadı telefonu ama şuanda çok kötüyüz ve uzunca bi süre de kötü olacağız gibi duruyor.

Sizden tarafsız ve sağduyulu fikir duymak istiyorum. Ben mi abartıyorum yoksa o mu? Yani evet kızı üzülecek diye ben de üzüldüm ama en fazla 2 gün üzülür, yazlığa gider, sinemaya, tiyatroya, lunaparka, bir şekilde tolere edilir bu durum diye düşünüyorum, ama diğer türlü ikimizin de kabullenemeyeceği bir şeyi sırf kızı üzülecek diye yapması ne bilim bana hiç adil gelmedi. Bugüne kadar onu hiç böyle bir ikilemde bırakmadım hatta tam tersi, ben kimsenin hayatını zorlaştırmaya gelmiyorum lütfen kızınla ilgilen dedim o yanıma gelmek istese dahi.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Allah ne yazıyorsa hayırlısını yazsın hepimiz için...
benım esımde benden once bır evlılık yapmış, su an 9 yasında bır oglu var , onlar anlaşmalı boşanmış çocuk haftada ıkı gun bızde bır haftaıcı bırde cmtesı aksam gelır pazar gıder , bende bastan cok zorlandım bırde maddı sıkıntılarda vardı..

çocuklu bır bırey ıcın once cocugu gelır, ıster ıstemez bu durum böyle, sıze ne kadar değer verırse versın sızın tarafınızdan çocuğuna gelecek en ufak bır soz yada kotu tavır sızı es adayınızdan uzaklaştırır.

bız çocuk nedeniyle de cok kavgalar ettık cunku bır ara ıkımız arasındaki dengeyı oturtamamıştı, ben hep bır kosede bekleyen kışı oluyordum, zamanla astık bazı seylerı, bırlıkte de zaman gecırmeye başladık 3 lu olarak, su an evlıyız ama tatıllere hep basbasa çıkıyoruz.

haftasonu gıbı bır ıkı günlük tatıllerde onu da getır dıyorum her zaman bır yere gıdersek ama çocuk genelde gelmiyor, bende ısrar etmıyorum.

gelırse de çocuk yanı sıkılıyor, sureklı bısı ıstıyor falan, bız rahat edemiyoruz... ama asla ıstememezlık yapmam yanı o esımın bır parçası..

bırlıkte tatıle gıtmeyı teklıf edın bence.. sızın asıl sorununuz arkadaşı ıle tatıle gıtmesı cunku... esınızde cocugunu bahane edıyor , sızde buna sebep cocugu goruyorsunuz.. tek cozum bu 3 lu olarak tatıle gıtmenız? hem bırbırınıze kaynaşmış olursunuz..

1-yan komşum evlenıp ayrılmış bir oğlu var,eşide öle onunda yanı yaşlarda ir oğlu var,ama admaın oğlu annesınde,kadınınki bunlarla,lakın çok mutlu mesut,öz babası gıbı(nedenı o çocuk kadının,yanı çocuk anneye yakışır)

2-1 .kat komuşumuz öldü,adam tekarar bekar ama yaşıtı 40 yaşında bi bayanla evlendı,fakat çocuklar ergenlikte amaaa bına yıkılyor kadına ne işler edıyor,kadın gördüğümüz kadır ile çok hanım,kadın geldıkten sonra çocukalrın üstü başı çiçek o biçim
3-bir diğer komşum 18 yaşında ıken ıkı çocuklu bır adamla evlenıyor,kadın bıtakıyor küçük çocukları ,sanırısn öz anneleri bırde kendı yapıyor,ama kendınınkıne ne dense kadın alınıp ağlıyor,neyse aradan geçti 10 yıl,çok murlular,o çocuklar büyüdü veee anne ile babanın arasını yapmaya,bu kadar bakan eden kadının aşağılamaya başladılar,ama onları büyüten bu kadın,bır anne demelerı bardı,bır anne daha çıkardı,sonuç....
4-işyeırmde bır hanım var,eşi aldatmış,boşanmışlar,adam 20 yıldır çocuklarını görmuyor,kadın asla ızın vermemiş,bir kere hastalınca çağırmışlar,kadın yımış ortalığı...
5-kuaförüm bır kız var birine aşık oluyor,evlenecekler,bekar,adam dmeişki kızın bı altı ay sonra gelsin,kızda unıversitede okuruyor,neyse bu kadın adam öle dedi dıye bıraktı ve kendı gıbı çocuklu bır adamı aldı,eşit olalaım dıye...

örnekler bunlar

Anne olmadığınız belli...
Arkadaşlarınızla tatile çıkın Siz de. Bundan sonra evli olacağınız için erkek arkadaşınız tek başına plan yapamaz artık. Ama bu söz çok önceden verilmiş. 8 yaşındaki çocuk bu sözü unutmaz. Benim 3 yaşındaki kızım soruyor her gün ne zaman tatile gidiyoruz diye. Çocuğuna verdiği sözü önemsemeyen, bir kadıni tercih eden adamla Birlikte olmazdım asıl, o kadın ben olsam bile...

Bırakın baba-kız tatillerini yazlıkta mı yoksa otelde mi geçirecekler kendileri karar versin... Bu onların tatili ve onların ilişkileri.. Sizin karışmaya hiiiiiç hakkınız yok..
Ve siz evlenirseniz eminim ki, bu sorun diğer yaşayacaklarınızın yanında devede kulak kalacak.. Bu kadar basit bi olayda bile böyleyseniz hiç evlenmeyin derim... Kesin boşanmayla sonuçlanır çünkü..
Sizde şu düşünce var gibi geldi bana::::
"Bensiz Antalya'ya gidip eğlenecekler, oysaki yazlığa gitseler otel kadar eğlenemezler.. Onlar eğlenmesin, monoton bi tatil geçirsin, yoksa ben burda fesatımdan kudururum....."

ya ben sevgilimi sürekli uyarıyorum kızını ara karne günü falan hatta başka bir şehirde kızı yanına git diye ısrar ediyorum sen kendini öldürsende o çocuk bu adamınnnnnnnn canı kanııııııı sen kimsinde adamı tercih yapmak zorunda bırakıyorsun bence haddini bilmelisin yoksa adam sana çok güzel bildirecek sonra yine buraya konu açarsın sevgilim beni terk etti diye azcık insanlara saygı duyun sen 2. kadınsın herşeyden önce o adamın çocukları gelir okumuş kültürlü birisin bunu idraak edemiyormusun ?

biraz sert oldu ama kusura bakma gerçekler bunlar

X