- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
-
- Konu Sahibi kafasikarisiksirin
Yani ozaman adam hiç evlenmesin.Yada çocuklu biriyke belki.Ama illaki olacak.Çocuksuz anlamayacak diye birşey yok.Bir kezde anlamazsa düşünür illaki anlar ben öyleyim meseka empati yaparım ilk seferinde düşünemediysem..Merhametli iyi niyetime güvenirim..Çocuklu biri beni de ön planda tutacak ve o güveni verecekse evlenebilirim eğer seviyorsam ben zotluklara göpüs gerebilirm.O cocuğu kendi çocucuğummuş gibi bakışı yükleyebilirm kendime.Ki benimkiler bixim yanımızda okacaktı iyice kaynaşacaktık.Ben kendi çocupum gibi ilgileniyorsam kendi çocuğum gibi de otorite kurabilmeliyim.Çok kasmanalıyımBunun güvenini verecek bana .Ben de değerliyim tek o ve öocukları değil.Ki kendi annesi bile bunu isterdi..KİMSE jendi annesi dahi dış kapının mandalı olmak istemez evde..İnsaf...O bana bu güveni versin ben da onları hiç üzmeyeceğim sözünü...Konu sahibi bi anne olsaydi bi cocuk icin UFF UZULUR UZULUR GECER NOLCAK der miydi sence? Bence denklik muhim o yuzden anne olmayan kadin cocuklu adamla evlenmesin empati yapamaz adam da yipranir kadin da cocuk da. Senin gorustugun adam sen cocuklar konusunda negatif konusunca gitmisti konu sahibininki de bu olaydan sonra evlenmez konu sahibiyle. Erkekler mantikli bakiyo olaya ugrasmak istemiyolar
Anne misiniz? :)[/QUOTE
Bu ne bencillik? Ne kadar da kendinize güveniyorsunuz. 30 da evlenir 31 de boşanırsınız siz bu kafayla.Merhabalar,
Ben 28 yaşında - hatta 1 ay sonra 29 - aklı başında, kariyer sahibi, maddi manevi herhangi bir sıkıntısı olmayan bir bayanım. Bunu yazmamdaki amaç, sorunumu okurken bu hususları da göz önünde bulundurup daha doğru yorumlar yapmanız.
Hayatımda biri var. Bugüne kadar hiç sevilmediğim kadar sevildiğim, çok çok sevdiğim, kibar, iyi bir ailesi olan, merhametli, haddinden fazla vicdan sahibi, düzgün biri. Benden 10 yaş büyük. 10 aydan fazladır da birlikteyiz. Biz tanışmadan 1 buçuk 2 yıl kadar önce boşanmış ve bu evliliğinden de bir kızı var. 8 yaşında bir kız çocuğu. Haftaiçleri annede kalıyor, haftasonları babada. Anne sorunlu biraz, burnu havalarda, kızına da bir anne gibi şefkatle değil, daha çok ev arkadaşı gözüyle bakıyor, babanın annesi ve babası çok merhametli olduğu için çocuk haftaiçi bile annesi geç geldiğinden babaanne dede gözetiminde, eski gelinleriyle görüşmüyorlar, eski karısı beddualar ederek gitmiş, yaşadığım yer de kücük bir yer olduğu için bir sürü eski ortak arkadaşlarımız var, hepsinin de hemfikir olduğu şey kadının hatalı ve arızalı olduğu. Benim sevgilim o kadınla tanıştığında henüz öğrenciymiş o kadın ve okutmuş, iş bulmuş, yedirmiş içirmiş, yani babasının yapmadığını yapmış sahip çıkmış. Ne zaman her anlamda özgürlüğünü ilan etmiş, o zaman kaçmış gitmiş kadın. Giderken de yüklü nafaka vs alarak.
Şimdi, ben hiç evlenmemiş bekar biri olarak, önceleri afalladım baya. Zorluk çektim, bu düzene alışmaya çalıştım. Ama şimdi yavaş yavaş oturdu bazı şeyler ve ben de artık alıştım ve zorlanmıyorum çoğu şeyde. Sevgilim de zaten özenli davranıyor bir çok konuda, hallediyoruz.
Evlenme teklifi edecek bu aralar biliyorum, konuşuyoruz zaten. En çok istediğimiz şey hep yanyana olmak.
Geçen hafta konuşurken, seneye yaza evli olacağımızı, kızına da geçen yazdan sözü olduğunu, kendisi gibi boşanmış bir arkadaşı ve onun kızı ile ( çocuklar 8 ve 11 yaşındalar) Antalya'ya tatile gitmek istediklerini söyledi. Vicdanımla kalbim arasında sıkıştım ama bu kabullenebileceğim bir şey değil. Yani gitse bile burnundan getiririm o tatili hem ona hem kendime biliyorum. Kabul etmedim. Yani, evet kızı var ve sorumlulukları var ama ben tek başıma tatile gidiyorum desem asla kabul etmez, ve sırf kızı var diye bu hakkı kendinde görmesine de kızdım. Üzülecek, kızı üzülecek diye aşırı vicdan yapacak sanıyordum ama 1 haftadır burnumdan getirdi her şeyi. Hasta oldum resmen. Ben de en sonunda, zaten 10 aydır her konuda fazlasıyla fedakarlık yaptığımı ( haftasonu kızı var diye görüşememe, aileme ayıracağım vakti sırf kızı o vakitte onda değil diye ona ayırma vs vs bir dolu şey) ama bir de 2 kişilik bir ilişkimiz olduğunu ve bu ilişkideki ben olarak bu tatile müsade etmeyeceğimi anlattım. Onu karar noktasında bıraktım. 1 haftadır yıldırmaya çalıştı beni her şekilde ama ben dik durdum ve dün tamam gitmiyorum üzüyorum kızımı vs dedi kapadı telefonu ama şuanda çok kötüyüz ve uzunca bi süre de kötü olacağız gibi duruyor.
Sizden tarafsız ve sağduyulu fikir duymak istiyorum. Ben mi abartıyorum yoksa o mu? Yani evet kızı üzülecek diye ben de üzüldüm ama en fazla 2 gün üzülür, yazlığa gider, sinemaya, tiyatroya, lunaparka, bir şekilde tolere edilir bu durum diye düşünüyorum, ama diğer türlü ikimizin de kabullenemeyeceği bir şeyi sırf kızı üzülecek diye yapması ne bilim bana hiç adil gelmedi. Bugüne kadar onu hiç böyle bir ikilemde bırakmadım hatta tam tersi, ben kimsenin hayatını zorlaştırmaya gelmiyorum lütfen kızınla ilgilen dedim o yanıma gelmek istese dahi.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Allah ne yazıyorsa hayırlısını yazsın hepimiz için...
bakın işte sorun orada, ortada bir çocuk varsa eşitlik söz konusu değil. en basit anlatımıyla diyelim ki o ay için 10 liranız var, çocuk oyuncak istiyor, sizin kıyafete ihtiyacınız var ikisi de 10 lira tutuyor.Ben anne olsam dahieşimin gözünde ikinci konumda olmak istemezdim.Eşit konumda olmak isterdim.Ki karşıya sa bunu sağlardım.Haksızlıktan kaçınmak gerek.
Merhabalar,
Ben 28 yaşında - hatta 1 ay sonra 29 - aklı başında, kariyer sahibi, maddi manevi herhangi bir sıkıntısı olmayan bir bayanım. Bunu yazmamdaki amaç, sorunumu okurken bu hususları da göz önünde bulundurup daha doğru yorumlar yapmanız.
Hayatımda biri var. Bugüne kadar hiç sevilmediğim kadar sevildiğim, çok çok sevdiğim, kibar, iyi bir ailesi olan, merhametli, haddinden fazla vicdan sahibi, düzgün biri. Benden 10 yaş büyük. 10 aydan fazladır da birlikteyiz. Biz tanışmadan 1 buçuk 2 yıl kadar önce boşanmış ve bu evliliğinden de bir kızı var. 8 yaşında bir kız çocuğu. Haftaiçleri annede kalıyor, haftasonları babada. Anne sorunlu biraz, burnu havalarda, kızına da bir anne gibi şefkatle değil, daha çok ev arkadaşı gözüyle bakıyor, babanın annesi ve babası çok merhametli olduğu için çocuk haftaiçi bile annesi geç geldiğinden babaanne dede gözetiminde, eski gelinleriyle görüşmüyorlar, eski karısı beddualar ederek gitmiş, yaşadığım yer de kücük bir yer olduğu için bir sürü eski ortak arkadaşlarımız var, hepsinin de hemfikir olduğu şey kadının hatalı ve arızalı olduğu. Benim sevgilim o kadınla tanıştığında henüz öğrenciymiş o kadın ve okutmuş, iş bulmuş, yedirmiş içirmiş, yani babasının yapmadığını yapmış sahip çıkmış. Ne zaman her anlamda özgürlüğünü ilan etmiş, o zaman kaçmış gitmiş kadın. Giderken de yüklü nafaka vs alarak.
Şimdi, ben hiç evlenmemiş bekar biri olarak, önceleri afalladım baya. Zorluk çektim, bu düzene alışmaya çalıştım. Ama şimdi yavaş yavaş oturdu bazı şeyler ve ben de artık alıştım ve zorlanmıyorum çoğu şeyde. Sevgilim de zaten özenli davranıyor bir çok konuda, hallediyoruz.
Evlenme teklifi edecek bu aralar biliyorum, konuşuyoruz zaten. En çok istediğimiz şey hep yanyana olmak.
Geçen hafta konuşurken, seneye yaza evli olacağımızı, kızına da geçen yazdan sözü olduğunu, kendisi gibi boşanmış bir arkadaşı ve onun kızı ile ( çocuklar 8 ve 11 yaşındalar) Antalya'ya tatile gitmek istediklerini söyledi. Vicdanımla kalbim arasında sıkıştım ama bu kabullenebileceğim bir şey değil. Yani gitse bile burnundan getiririm o tatili hem ona hem kendime biliyorum. Kabul etmedim. Yani, evet kızı var ve sorumlulukları var ama ben tek başıma tatile gidiyorum desem asla kabul etmez, ve sırf kızı var diye bu hakkı kendinde görmesine de kızdım. Üzülecek, kızı üzülecek diye aşırı vicdan yapacak sanıyordum ama 1 haftadır burnumdan getirdi her şeyi. Hasta oldum resmen. Ben de en sonunda, zaten 10 aydır her konuda fazlasıyla fedakarlık yaptığımı ( haftasonu kızı var diye görüşememe, aileme ayıracağım vakti sırf kızı o vakitte onda değil diye ona ayırma vs vs bir dolu şey) ama bir de 2 kişilik bir ilişkimiz olduğunu ve bu ilişkideki ben olarak bu tatile müsade etmeyeceğimi anlattım. Onu karar noktasında bıraktım. 1 haftadır yıldırmaya çalıştı beni her şekilde ama ben dik durdum ve dün tamam gitmiyorum üzüyorum kızımı vs dedi kapadı telefonu ama şuanda çok kötüyüz ve uzunca bi süre de kötü olacağız gibi duruyor.
Sizden tarafsız ve sağduyulu fikir duymak istiyorum. Ben mi abartıyorum yoksa o mu? Yani evet kızı üzülecek diye ben de üzüldüm ama en fazla 2 gün üzülür, yazlığa gider, sinemaya, tiyatroya, lunaparka, bir şekilde tolere edilir bu durum diye düşünüyorum, ama diğer türlü ikimizin de kabullenemeyeceği bir şeyi sırf kızı üzülecek diye yapması ne bilim bana hiç adil gelmedi. Bugüne kadar onu hiç böyle bir ikilemde bırakmadım hatta tam tersi, ben kimsenin hayatını zorlaştırmaya gelmiyorum lütfen kızınla ilgilen dedim o yanıma gelmek istese dahi.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Allah ne yazıyorsa hayırlısını yazsın hepimiz için...
Siz hiç evlenmemiş genç bir kadın olarak evleneceğiniz adamın hayatında birinci sırada olmayı istiyorsunuz. Hakkınız. Ama o adamın bir kızı var. O kız şu an birinci sırada ve orada kalacak. Antalya tatili daha fragman sayılır. Her konuda bunu kabul etmek zorunda kalacaksınız. Siz Antalya'ya gitmelerine mani oldunuz ama ne kız ne de babası bunu unutmayacaklar. En fazla iki gün üzülür diye kendinizi sakın kandırmayın. Kız çocuğu zaten üvey anneye tepkili olur. Kız sizin yüzünüzden gidemediğini anladığında ilişkiniz büyük bir yara alacak. Babası deseniz zaten sizi suçlamış, sizin de ilişkiniz yara aldı.Merhabalar,
Ben bu erkekleri anlamiyorum vallah... Ya bikere agzin yanmis zaten, ama akillanmamissin... Daha dünden beri hayatinda olan bi kadin icin, üstelik daha esin bile degil, kizina versigin sözü tutmayacaksin... Aferin... O cocukta ilerde verdigi sözleri tutmaz... Ayyy ne olcak canim cocuktur üzülür biraz gecer gider... Asil yazik konisahibi size nasil atlatacaksiniz bu travmayi? Allah askina adam kiziyla tatile gidecekmis, ne yapacak orda? Kiziyla gidip kadina kizia takilcagina inaniyorsanizda zaten güvemmiyorsunuz, bu nasil bi iliski? Yok sevgilinizdede is yokki, madem söz vermis tutacak, olmadi sizde gidin... Arkadasi erkek heralde, eger kadinsa zaten hepten is yokmus..... Yazik cocuga, zaten anne bana ayri, bide babasinin bencil bi sevgilisi var.... Offff ikinizide nerden tutsam elimde kaliyorsunuz....
Suc heriflerde. Kendileri 40 yasinda da olsa, 50 yasinda da olsa kendilerinden olabildigince yasca kucuk, bekar kadin pesindeler.
Halbuki kendi denkleri cocuklu ve ayrilmis bayanlar. Bekar bir kadin cocuklu bir erkegi nasil anlayabilir ki zaten??
Kiz uzulecek, eski es uzulecek, bu hanim uzulecek ammaaaaaa sefayi herif surecek. (her zaman oldugu gibi). Heriflerin umrumda mi zaten, ne olursa olsun bir sekilde cefayi kadinlara cektirip sefayi kendileri suruyorlar.
Kadinlar artik biraz akilli olsunlar, vermeyin su kendini akilla sanan heriflere prim.
Vallah canim adamlar hakli bence... Ayagima gelen genc hatunlari bende onlarin yerinde olsam ters cevirmem.. Köprüyü gecene kadarda prenses gibi davranirlar, sonra evlenince hoooop gercek yüzler... Sonra bdv de konu "esim evlenince cok degisti, yardim!!!!"
Albuki degisim yok, adam hep ayniydida pembe gözlükler buharlandigindan sen pek görememissin... Simdi hani adam tatile gitmiYcek yaaa, konusahibinde ego tavan... Evlendikten sonra fena yere cakilcak haberi yok... Eeee o kiz cocuguda hep 8 kalmiyacak dimi, kendisine yapilanlarida bir birrrr yazacak kenara...